פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שנת יום אצל תינוק בן חודשיים וחצי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הבן שלי בן חודשיים וחצי, תינוק מקסים וערני. לאחרונה אני מנסה לבנות לו סדר יום על בסיס כל שלוש שעות אוכל משחק, שינה וחוזר חלילה.
בלילה טקס השינה שלנו מתחיל ב 18:30, מקלחת בקבוק ולמיטה - נרדם לא רע בלילה ומתעורר רק פעם אחת לאכול.
הבעיה היא בשינה במשך היום, הילד מתעורר בשבע בבוקר משחק שעה וחצי ובערך בשמונה וחצי מתחיל להראות סימני עייפות - מפהק המון, מתחיל לקטר, עייניים אדומות.
בשלב הזה אני לוקחת אותו לחדר ומנסה להרדים אותו, אבל כבר כמה ימים שום דבר לא עוזר, הוא מתחיל להתפתל ואי אפשר להחזיק אותו בידיים, לא מוכן לקחת מוצץ (שזה הדבר היחיד שמרדים אותו) לא מוכן לשכב בעריסה, וגם אם נרדם על הידיים מתעורר בשניה שאני מניחה אותו.
ככה זה יכול להמשך שעה ויותר, והוא בעצם מפספס את חלון השינה שלו (ואני את האופציה לפתוח את הבוקר עם ארוחת בוקר וקפה :( ). מה שקורה אחר כך זה שבחלון הזמן השני (אחרי ארוחת עשר) הילד גמור, יכול לישון גם ארבע שעות (לא תמיד, לפעמים ישן מעט מאוד)....בקיצור הכל משתבש.
מה ניתן לעשות כדי שישן את שנת הבוקר?
תודה
אצל תינוקות וילדים קשה לנהל שיגרה מדוייקת על פי שעון. אם את מרגישה שבכל יום כשאת מנסה להשכיב את בנך סביב שמונה וחצי וזו הרדמה בעייתית, כדאי לנסות להקדים אותה מעט או לאחר ואז תוכלי לראות איך זה משפיע על תהליך ההירדמות שלו. יכול להיות שבבקרים למשל הוא יכול להחזיק פחות משעה וחצי של עירות ובשעות אחרות ביום הוא יכול להחזיק קצת יותר. כשמשהו לא עובד נסי לשנות ואז תוכלי לראות מתי ההרדמות ביום הן המוצלחות יותר וכך לתכנן את שיגרת היום שלו.
בהצלחה,
שרון
1. שנת יום אצל תינוק בן חודשיים וחצי
11/04/2011 9:46
היי,הבן שלי בן חודשיים וחצי, תינוק מקסים וערני. לאחרונה אני מנסה לבנות לו סדר יום על בסיס כל שלוש שעות אוכל משחק, שינה וחוזר חלילה.
בלילה טקס השינה שלנו מתחיל ב 18:30, מקלחת בקבוק ולמיטה - נרדם לא רע בלילה ומתעורר רק פעם אחת לאכול.
הבעיה היא בשינה במשך היום, הילד מתעורר בשבע בבוקר משחק שעה וחצי ובערך בשמונה וחצי מתחיל להראות סימני עייפות - מפהק המון, מתחיל לקטר, עייניים אדומות.
בשלב הזה אני לוקחת אותו לחדר ומנסה להרדים אותו, אבל כבר כמה ימים שום דבר לא עוזר, הוא מתחיל להתפתל ואי אפשר להחזיק אותו בידיים, לא מוכן לקחת מוצץ (שזה הדבר היחיד שמרדים אותו) לא מוכן לשכב בעריסה, וגם אם נרדם על הידיים מתעורר בשניה שאני מניחה אותו.
ככה זה יכול להמשך שעה ויותר, והוא בעצם מפספס את חלון השינה שלו (ואני את האופציה לפתוח את הבוקר עם ארוחת בוקר וקפה :( ). מה שקורה אחר כך זה שבחלון הזמן השני (אחרי ארוחת עשר) הילד גמור, יכול לישון גם ארבע שעות (לא תמיד, לפעמים ישן מעט מאוד)....בקיצור הכל משתבש.
מה ניתן לעשות כדי שישן את שנת הבוקר?
תודה
מאת: אורח/ת
2. שנת יום, בן חודשיים וחצי
15/04/2011 12:05
הי,אצל תינוקות וילדים קשה לנהל שיגרה מדוייקת על פי שעון. אם את מרגישה שבכל יום כשאת מנסה להשכיב את בנך סביב שמונה וחצי וזו הרדמה בעייתית, כדאי לנסות להקדים אותה מעט או לאחר ואז תוכלי לראות איך זה משפיע על תהליך ההירדמות שלו. יכול להיות שבבקרים למשל הוא יכול להחזיק פחות משעה וחצי של עירות ובשעות אחרות ביום הוא יכול להחזיק קצת יותר. כשמשהו לא עובד נסי לשנות ואז תוכלי לראות מתי ההרדמות ביום הן המוצלחות יותר וכך לתכנן את שיגרת היום שלו.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

3. שנת בוקר
04/05/2011 14:13
אצלי (בת 3.5 ח) בבוקר מאז שהיא קמה עד שחוזרת לישון - מחזיקה מעמד שעה. בכל שאר היום - מחזיקה מעמד שעתיים. לכן לדעתי תנסי להחזיר אותו לישון בשמונה ובעיקר תהיי אסירת תודה שהוא ישן כל כך טוב בלילה........ מאת: אורח/ת
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות