הירדמות עצמית של תינוק בן 7 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות עצמית של תינוק בן 7 חודשים
28/04/2011 15:04
שלום גנית/ שרון,
קודם כל אני חייבת לפתוח בתודה ענקית. הגעתי לפורום שלכן מיואשת למדיי לפני כ-3 שבועות,לגמרי במקרה, ומייד התחלתי ליישם והשיפור הוא עצום!!!
הבן שלי בן 7 חודשים, יונק + מוצקים. עד לפני כחודש ישן כ-5-6 שעות רצוף, בערך משבע בערב והתעורר במהלך הלילה פעמיים לאכול. הצרות החלו כאשר התחיל להתעורר כל שעה – שעתיים בלילה בבכי שלא נפסק עד שלא ינק וגם אז לא תמיד חזר לישון כ"כ מהר.
בעקבות הקריאה בפורום, הבנתי שבני פיתח תלות באוכל והתחלתי לעבוד איתו על הירדמות עצמאית, גם בלילה וגם ביום. בלילה, לאחר טקס שינה קבוע של סיפור, מקלחת והנקה, אני דואגת לנתק אותו כשהיניקה נחלשת ולשים אותו ער במיטה, אני נשארת לשבת לידו ולרוב התהליך לוקח כרבע שעה. במהלך היום, מייד כשהוא מראה סימני עייפות, אני מניחה אותו במיטה עם מוצץ ודובי, עוזבת את החדר ולמרבה הפלא, בימים האחרונים, לאחר כעשר דקות אני פשוט מוצאת אותו ישן!!! מדהים!!!
הבעיה היא שבלילה הוא עדיין ממשיך לקום פעמיים נוספות בכדי לאכול – בסביבות 12 ולאחר מכן בסביבות 3 או 4 לפנות בוקר. בנוסף, יש עדיין לילות שהוא מתעורר אחרי שעתיים ובוכה. במקרה כזה, התברר לי שאני יותר עקשנית ממנו, ולאחר כחצי שעה – שעה של ליטופים וכו' הוא חוזר לישון ללא אוכל. אבל עדיין ברור לי שמשהו לא לגמרי תקין בתהליך ולא לגמרי ברור לי מה.
השאלות שלי הן:
1. לאור הצלחת התהליך במהלך היום, האם כדאי לשנות את הטקס בלילה ולהאכיל אותו לפני המקלחת, כך שכשאשים אותו במיטה זה יהיה מנותק לחלוטין מהאוכל, בדיוק כמו בבוקר?
2. כיצד יודעים שבזמן הניתוק בלילה, כאשר היניקה נחלשת, הוא אכן אכל מספיק? זה בדרך כלל קורה כבר אחרי כ-5 דקות.
3. אחרי כמה זמן שבו התחלתי את התהליך מומלץ לעבור לשלב הבא של הורדת ארוחה בלילה?
4. מה עושים במקרה שיוצאים איתו לארוחת ערב ומרדימים אותו בעגלה, האם זה עשוי לשבש את כל התהליך??
אודה לכן מאוד אם תתייחסו לשאלותיי,
קרן, האם המודאגת
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
02/05/2011 22:09
הי קרן,

אני מאד שמחה לשמוע שהתחלתם ליישם את השיטה ואתם חווים שיפור משמעותי בשינה של בנך. אני אנסה להתייחס לשאלות שהעלית, אולם חשוב להדגיש שהשאלות הן מאד ספציפיות ומכיוון שאני לא מלווה אתכם באון אישי ולא מכירה את המקרה, זה יהיה נכון לתת תשובות מדוייקות אלא כלליות בלבד. בתהליך ליווי שבו אני מלווה הורים ומכירה את כל פרטי השינה וההרגלים של הילד אני יכולה להמליץ ולהנחות באופן ברור.
1. ניתקו ההקשר שבין אוכל ושינה הוא חשוב אבל התשובה לשאלה אינה חד משמעית.האכלה יכולה להיות גם לפני האמטיה וגם אחריה ועדיין הילד ישן ברציפות כל הלילה. קשה לי לדעת מתיאור הדברים האם הקשר שבנך עושה בין הדברים אכן נותק.
2. בתהליכי ליווי, כשמלמדים את הילד להירדם באופן עצמאי, הוא במקרים רבים יפתח פערים גדולים יותר ויותר באוכל וזה הסימן לכך שלא מדובר ברעב אלא הרגל.
3. הפחתת הארוחות בלילה נעשית באופן הדרגתי אבל אין לכך תשובה אחת אחידה. זה תלוי בתגובה של הילד, בהתקדמות שלו בשלבי ההירדמות העצמאית ובקצב של כל ילד.
4. חשוב לשמור על שיגרת השינה של ילדים ויחד עם זאת חריגה מהשיגרה שקורית פעם ב... אינה משבשת הרגלי שינה טובים.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.