לימוד הירדמות עצמאית

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. לימוד הירדמות עצמאית
01/05/2011 18:33
שלום שרון וגנית,
נושא השינה מאוד מעסיק אותי ולכן זה יהיה ארוך ומפורט... :)
בני בן 4.5 חודשים, אוכל הנקה מלאה. טקס שינה- אמבטיה, הנקה בחדר מעומעם, הקראת סיפור ולמיטה- נרדם בין 20:00-20:30.
בעבר הייתי צריכה להרדימו על הידיים ועם טפיחות, אך כיום באמצעות תהליך ארוך ומייגע הוא נרדם במיטתו, כאשר אני מניחה עליו את היד או נותנת לו להחזיק לי את האצבע, מחזירה לו מוצץ כשהוא מוציאו ולעיתים עושה קולות של "שששש" כדי להרגיעו. אם הוא בוכה הרבה ולא נרגע, אני טופחת עליו אבל מפסיקה ברגע שהוא מפסיק לבכות. את כל ה"עזרה" אני מפסיקה ברגע שהוא רגוע, ואם אפשר אני משתדלת לצאת מהחדר ולתת לו לסיים להירדם לבד. יש התקדמות גדולה מבחינת ההירדמות העצמאית שלו אבל עדיין יש כמה בעיות:
1. נראה כאילו הוא מוציא את המוצץ הרבה פעמים כדי שאני אחזיר לו אותו. אני ממש רואה איך הוא נרדם יותר ויותר בכל פעם שאני מחזירה אותו.
2. פעמים רבות כאשר הוא עומד להירדם הוא מתחיל להשתולל עם הידיים (ככה נולדה החזקת האצבע). זה יכול לחזור על עצמו גם 15 פעם באותה הירדמות, בעיקר סביבות 3-4 בבוקר.
3. אני מקפידה להניק רק כל 3 שעות, ומשתדלת שלא יירדם על הציצי. אבל נדמה לי שהוא לא באמת רעב אלא מתוך הרגל.
4. הוא מתעורר כל 1-1.5 שעות. לעיתים נרדם חזרה כשמקבל מוצץ ולעיתים יכול לקחת אפילו שעה של נסיונות להחזירו לישון.

למה הוא מתעורר כ"כ הרבה, ואיך אפשר להפחית? איך אתן מציעות לי להמשיך? איזו "עזרה" להוריד עכשיו ואיך? אני מפחדת שהוא פיתח תלות גדולה במוצץ, ובלי החזקת האצבע הוא פשוט משתולל עם הידיים ולא נותן לעצמו לישון.
תודה רבה רבה מאמא עייפה!
מאת: אורח/ת
2. לימוד הירדמות עצמאית
02/05/2011 22:16
הי,

אני מבינה שאת עובדת עם בנך על הירדמות עצמאית וזה מצויין. מצד אחד, הוא עדיין צעיר ולכן זה טבעי שיזדקק לעזרה בהרדמות, ויחד עם זאת די ברור שיש כרגע גורמי תלות שיוצרים התעוררויות רבות. כדי להביא לשינה רצופה יותר חשוב לנטרל את גורמי התלות עד שהוא ילמד להירדם לגמרי לבד, ללא כל עזרה.
באשר למוצץ - הוא אמצעי הרגעה מצויין אבל כל עוד בנך ילמד לקחת אותו לבד. לכן, כדאי כבר להתחיל לאמן אותו על מנת שילמד להכניס את המוצץ לפה באופן עצמאי. במקביל התחילו בהדרגה לרווח את זמני הארוחות, בעיקר אם את מרגישה שהוא לא רעב אלא זקוק להאכלה מתוך הרגל בלבד.

אני מאד מבינה את העייפות אבל חשוב להמשיך ולעבוד איתו על כל גומרי התלות. רק שכשתביאו אותו למצב של הירדמות לגמרי עצמאית הלילות שלכם יהיו רגועים ושקטים.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.