כמה תנומות במהלך היום לילה בת 1.10 ח'

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. כמה תנומות במהלך היום לילה בת 1.10 ח'
08/05/2011 20:58
שלום רב,
בתי בת שנה ועשרה חודשים.
בתי ישנה בגן בין השעות 13:00- 15:00 והולכת לישון בשעה 20:00 בלילה.

לאחרונה היא החלה להתעורר מאוד מוקדם בסביבות 5:50 בבוקר ולא מצליחה לחזור לישון.
אני ניגשת אליה כשהיא קוראת לי אומרת לה שעכשיו עדיין לילה ועדיין לא קמים ומחזירה אותה למיטה.
לרוב אני שומעת שהיא פעילה במיטתה כ- 10 דק' ואח"כ היא שוב קוראת לי.
ניסיתי לתת לה חלב כשהיא שוכבת על גבה במיטתה כדי שתחזור לי שון ואז אוכל גם אני להרוויח עוד זמן שינה אך ללא הואיל.

שאלותי:
1. האם 2 תנומות ביום בגיל זה? (היא מאוד עייפה בצהריים).
2. איך אני גורמת לה לישון עד יותר מאוחר?

תודה רבה !
מאת: אורח/ת
2. תנומות ביום לילדה בת 1.10
12/05/2011 0:01
הי,

בגילה ביתך אמורה לישון שנת צהריים ארוכה(סביב שעתיים) וזה אמור להספיק לה כדי לעבור את היום בחיוניות. אם היא מאד עייפה ומתקשה להסתפק בתנומה אחת זה אומר שהיא לא ישנה מספיק שעות בלילה ולכן חשוב לעבוד איתה על שנת הלילה שלה. לא ציינת כיצד היא נרדמת והאם היא זקוקה לעזרה בהרדמות. בעיקרון, כדי להתמודד עם יקיצת הבוקר המוקדמת אתם אמורים להחזיר אותה לשינה וזה אמור ללמד אותה להאריך את השינה באופן עצמאי. הרעיון הוא לא להוסיף גומרי תלות כמו שתיית חלב במיטה אלא ללמד אותה לחזור לישון לבד כשהיא מתעוררת.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
3. בהמשך
14/05/2011 21:16
הי,
בתי נרדמת לגמרי לבד.
אני אומרת לה לילה טוב, חלומות מתוקים ונתראה בבוקר....

עד איזה גיל ישינים שנת צהרים?

ביום שישי ושבת כשהיא בבית, היא ישנה כ- 2.5 שעות בצהריים ואני מעירה אותה. בגן היא ישנה 1.5 ולא יותר...

בבקרים של השבוע, כשהיא קמה היא קוראת לי אליה לחדר, (היא ישנה במיטת מעבר ) אני מגיעה אליה אומרת לה שעדיין לילה ועוד לא קמים, נותנת לה נשיקה וחיזוק ומחזירה אותה למיטה ואני חוזרת למיטתי.
אחרי מס' דקות היא שוב קוראת לי ואז אני כבר מוציאה אותה מהמיטה ומתחילה את הבוקר....

מה עלי לעשות?

תודה רבה!
4. המשך
15/05/2011 22:11
הי,

ילדים ישנים שנת צהריים עד גיל שלוש-שלוש וחצי ולעיתים גם ארבע.
לגבי השינה בבוקר, אם אתם רוצים שהיא תלמד להאריך את השינה שלה באופן עצמאי אתם צריכים לוודא שהיא חוזרת לשינה של ממש. אם היא מתעוררת כעבור מספר דקות זה אומר שהיא למעשה לא נרדמה וכך מתקבעת יקיצה מוקדמת. זה דורש התעקשות והתמדה אבל זה בהחלט אפשרי.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

5. בהמשך...
16/05/2011 21:14
היא הולכת לישון בסביבות 20:00 ועד שהיא נרדמת במיטה זה בערך 20:20, אנחנו שומעים אותה מדברת לעצמה וזזה.

כמה זמן צריכה להארך שנת לילה בגיל זה?

ואם את רושמת שהתמדה והתעקשות יקצרו הצלחה כלומר עלי להחזירה לישון ולא לאפשר לה לקום? אולי היא כבר ישנה מספיק.

כמה שעות שינה ילדה בגיל זה זקוקה?

תודה רבה על המשך ההתכתבות בנושא
6. בהמשך...
17/05/2011 22:21
הי,

שנת לילה צריכה להיות של עשר שעות לפחות כך שאם היא נרדמת סביב שמונה וחצי היא אמורה לישון עד שש וחצי. כדי להחליט האם היא ישנה מספיק צריך לראות איך היא מתפקדת, עד כמה היא חיונית במהלך היום וכו'. זו בעצם האינדיקציה החשובה ביותר.

לילה טוב,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

7. המון תודות
18/05/2011 15:18
ואוו איזה כיך היה להתכתב איתך שרון ולקבל ממך מענה כל כך נרחב בנושא שהטריד אותי.
המון המון תודה לך!
מקרב לב!
אני
8. בכיף, שמחה לעזור (ל"ת)
18/05/2011 17:59
בברכה,
שרון זנג'ירי

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם