שעות שינה לילד בן שנה ועשרה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שעות שינה לילד בן שנה ועשרה חודשים
15/05/2011 9:45
בוקר טוב! יש לי ילד בן שנה ו-10 חוד', ביום יום הוא במשפחתון עד 16:00 שם הוא ישן לא יותר משעה בצהריים. ולכן אני משכיבה אותו לישון שוב אחרי מקלחת ובקבוק ב-20:00 בערך אפילו 20:00 פלוס, רציתי לדעת אם זה שעות נורמליות לילד בן גילו הוא קם למחורת למשפחתון בסביביות 8:00 , אבל זה אחרי שהוא התעורר בסביבות 5:00 או 6:00 ובא להמשיך לישון איתנו. ולשאול ספציפית לגבי השבת האחרונה. ביום שישיהוא התעורר ב-9:00 בבוקר בערך ולא ישן בכלל עד 12 בלילה אפילו קצת אחרי, ובשבת שוב גם בסביבות 9 , ואז נירדם רק ב-15:00 בצהריים וישן עד 17:30. לכן לדעתי אם הוא התעורר ב-17:30 אז צריך להשכיב אותו שוב ב-21:00- 21:30, כלומר לתת לו כמה שעות ואז שישן אבל לא יותר מאוחר, בייחוד שזה שוב תינוק בן שנה ועשרה חודשים. לדעתי הוא זקוק יותר ממני. יש לצין גם שזה ילד שקשה לו להירדם מייד אלא אם כן הוא ממש סחוט, אבל בד"כ יש לו איזה שעה עד שהוא נירדם, לומר אם הוא שכב לישון ב-20:00 הוא ירדם רק בסביבות 21:00 פלוס. אתמול לדוגמא השכבתי אותו לישון מ-21:00 בערך אבל הוא נירדם רק ב-12 בלילה. בכל מצב מישהו אמר שזה שהוא ישן גם צהריים שעה ואני משכיבה אותו לישון ב- 20:00 או שזה שהוא ישן שעתיים וחצי בין 15:00 ל- 17:30 בשבת האחרונה, ואני שולחת אותו שוב לישון ב21:00- 21:30,(ושוב הוא לא נירדם מייד יש להוסיף לזה קצת זמן) אז זה אומר שהילד מתענה, ולא יכול להיות עייף, ושאני אמא שדואגת לעצמה. וזה ממש פגע בי, כי אני לא חושבת שתינוק בגיל הזה שישן צהריים לא צריך הרגלי שינה מסודרים בערב, לדעתי זה גיל שהוא עדיין צריך שנת צהריים. בנוסף הוא נירדם רק בנידנוד בעגלה או שנימצאים לצידו במיטה, ושוב לפנות בוקר או באמצע הלילה הוא עובר למיטה שלנו. אשמח לקבל תשובה אם אני צודקת או טועה, ואם אכן ילד בגיל הזה צריך לישון צהריים ועדיין לישון בשעה נורמלית בערב. ולגבי המקרה בשבת. אם הפרש השעות לאחר שינה של שעתיים וחצי וקימה ב-17:30 אם זה נורמלי לשלוח אותו לישון ב-21:00, אפילו 21:00 פלוס - ושוב שזב אומר שיקח לו עוד שעה בערך להירדם.
תודה, וסליחה על האריכות, פשוט זה שנאמר לי שבגלל הנ"ל אני נקראת אמא שדואגת לעצמה, נורא מפריע לי, ואני רצה לדעת אולי בגיל הזה באמת לא צריך לישון צהריים כדי לישון ב-20:00.
תודה, ויום נפלא.
מאת: אורח/ת
2. שעות שינה
18/05/2011 18:05
הי,

ראשית, ילד בן פחות משנתיים בוודאי שזקוק לשנת צהריים ורצוי שהיא תהיה ארוכה יותר משעה. מכיוון שהוא ישן יחסית מעט בצהריים, נראה לי שנכון יותר להשכיב אותו לישון אף מוקדם יותר מהשעה שמונה. ילדים בגילו אמורים ללכת לישון בין השעות 18:30-20:00, אבל מכיוון שכפי שציינתי הוא ישן מעט במהלך היום הייתי ממליצה להשכיב מוקדם יחסית.
הדבר הבעייתי ביותר בתיאור שלך הוא אופן ההרדמה של בנך. הוא לא יודע להירדם לבד וזקוק לעזרתכם גם בתחילת הלילה וגם בהמשך כשהוא עובר לישון במיטתכם. זו הבעיה העיקרית מכיוון שעם הזמן מתפתחת עמידות כלפי גורמי התלות הללו וזה מה שמביא לרגרסיה בשינה שלו. אחד הביטויים לעמידות הזו הוא הקושי בהירדמות ונראה לי שזו הסיבה שקשה לו להירדם בלילה למרות העייפות הרבה. הדבר החשוב ביותר הוא לעבוד איתו על העניין של הירדמות עצמאית, ללא כל עזרה מצידכם.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.