תינוק בן 9 שבועות מסרב להרדם לבד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 9 שבועות מסרב להרדם לבד
16/05/2011 21:56
שלום רב, אני אמא ל-2 בנים, אחד בן שנתיים והשני בן 9 שבועות. הבכור נרדם בקלות ויש לו הרגלי שינה מעולים כבר מגיל צעיר מאוד (לקח מוצץ, נקשר לחפץ מעבר - שמיכה, וידע להרדים את עצמו כמעט בכל מצב גם במהלך היום). הצעיר (התינוק) אינו מסוגל להרדם אלא אם זה על הידיים או על הציצי. הוא כמעט ואינו ישן במהלך היום (אלא אם אנחנו בבית ואז אני יושבת שעונה על כרית ההנקה והוא ישן על ידיי), ואם הוא נרדם אז זה מספר פעמים למשך 20-30 דקות. שנתו קלה ביותר והוא מתעורר בקלות (גם אם נרדם במהלך טיול בעגלה). הבעיה מתעוררת בערב כשאני מנסה להשכיבו לאחר האמבטיה. הוא מסרב בתוקף להכנס לעגלה (כרגע עוד ישן בעגלה אצלנו בחדר) וצורח (אם צריך גם שעה כשאני לידו). הוא נרדם ב-3 אופנים, על כסא נדנדה (סוג של טרמפולינה של פישר פרייס) או על הידיים או על הציצי. אני חוששת שאני מקנה לו הרגלי שינה גרועים במיוחד ועוד יותר חוששת מהיום שבו ארצה לאפשר לו שינה משותפת עם אחיו הגדול.
אני מרגישה שכל הטריקים שעבדו על הגדול פשוט לא עובדים פה - הוא בוכה וצורח עד שהוא מקיא!!!!!! אנא עיזרו לי!!!
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 9 שבועות
18/05/2011 18:09
הי,

אני מאד מבינה את התיסכול והחשש אבל בנך עדיין מאד צעיר, ולמרות שעם אחיו זה לא היה כך, זה מאד טבעי שבגילו הוא זקוק להרבה עזרה בהרדמות. דפוסי השינה שלו עדיין לא בשלים ומכאן הקושי בהירדמות. בגיל כזה את יכולה להתמקד בכך שתעזרו לו להפריד בין היום ללילה, תקני לו סדר יום קבוע יותר שיעזור לו להבין מתי ואיך הולכים לישון ולאט לאט נסי גם להרגיל אותו למיטה, כלומר להרדים אותו במיטה תוך שאת עוזרת לו עם מגע רצוף. סביב גיל חמישה-שישה חודשים ניתן כבר לצפות להירדמות עצמאית וגם לשינה רצופה יותר.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.