תינוקת בת שנה- קשיי הרדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת שנה- קשיי הרדמות
19/05/2011 14:44
הי,
התינוקת שלי בת שנה וחודש ולאחרונה עושה לנו הרבה בעיות בהירדמות.
עד לפני כחודש- חודשיים, היא הייתה נרדמת לבד, ללא בעיות - רק שמים אותה במיטה והיא נרדמת לבד.
לאחרונה, כנראה בגלל חרדת הנטישה (?), היא מתעקשת על נוכחות של אחד מאיתנו בחדר. כל פעם שאחד מאיתנו עוזב את החדר, היא מתחילה לבכות עד שאנחנו חוזרים. היא מנסה לשחק ולהצחיק אותנו וכשאנחנו מבהירים לה שזה הזמן לשינה ולא למשחקים ומשכיבים אותה חזרה, היא נרגעת, שוכבת על הגב, מדברת לעצמה וכו', בודקת כל כמה שניות שאנחנו עדיין יושבים ליד המיטה שלה ולבסוף.... אחרי שהיא עומדת, שוכבת, יושבת, עומדת וכו', אחרי כשעה ,נרדמת.
ניסינו לאחר את שעת ההשכבה,(אגב, יש לנו טקס השכבה קבוע) אך ללא הועיל.
יש לציין שבמשך היום היא נמצאת עם מטפלת שלא חווה כל בעיה בלהרדים אותה. הבעיה כנראה הקשר שלה אלינו, ההורים.

כך גם פעם בלילה, באותה השעה, היא מתעוררת, שותה מיים ודורשת את נוכחותינו עד להירדמות נוספת.

מה לדעתך ניתן לעשות?
מאת: אורח/ת
2. תינוקת בת שנה שקשה לה להרדם לבד
19/05/2011 22:51
תינוקות משנים את הרגלי השינה שלהם במהלך הגדילה, באופן טבעי. רצונך לתת לביתך שיגרת שינה טובה היא מובנת ומבורכת.
יתכן ששינוי זה נובע מהרצון שלה "למתוח" את זמן הבילוי איתכם עד כמה שניתן. היא לומדת שעל כל מעשה שלה, היא מקבלת תשומת לב, עוד כמה דקות איתכם...
עצתי היא להשכיב אותה כרגיל (עם שיגרת השינה שפעלה בעבר), לומר לילה טוב ולצאת. להמתין ליד הדלת, אם היא קוראת לכם, אל תגשו. רק אם היא בוכה, גשי אליה (פונה אליך אך נכון לגבי כל מטפל) הרימי אותה נחמי אותה, ללא מילים. ברגע שנרגעת, הניחי אותה שוב במיטה. וחוזר חלילה עד שתרדם. שיטה זו נותנת לה ביטחון שהיא אינה לבד, אך לא נותנת פתח למשיכת תשומת לב מיותרת. בזמן שהותך בחדר, אל תדברי אליה ואל תסתכלי לה בעניים כך תשדרי לה "את לא לבד, אבל עכשיו זמן לישון"

אם תרצי לקבל עזרה נוספת פני אלי טלפונית
איילת, תומכת הריון לידה ומשפחה
054-6306334
מאת: ayelet
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה