פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שינה לא רציפה לבת 7 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

זקוקה לעזרה. תודה
ועוד שאלונות- אני מבינה שהשיטה כן כוללת מגע בתינוק במיטה כדי להרדם (כי אם מרימים אותה הבכי רק מחזק ונראה שזה מעיר אותה), הבעייה שאצלי היא פתחה תלות במגע זה, במיוחד כיוון שישנה רק על הבטן מהתחלה ואם אני מפסיקה לגעת היא מסתובבת ומתעוררת לגמרי.
סליחה על ההארכה ותודה על ההתייחסות, אנחנו כבר מותשים מאוד ועל הסף...
מהדברים נשמע שביתך זקוקה לעזרה בהרדמות והיא תלויה במגע כדי להירדם. בנוסף, נראה שהבקבוק עוזר לה לחזור לישון במהלך הלילה כשהיא מתעוררת.
כדי ללמד אותה לישון טוב יותר וברציפות אתם צריכים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית, ללא כל תלות. בשיטת לילה טוב הרעיון הוא לנטרל את כל גורמי התלות בהדרגה, כלומר בהדרגה להפסיק את המגע שהיא תלויה בו כעת וכן את הנוכחות שלכם עד שהיא תוכל להירדם לגמרי לבד, ללא נוכחותכם.
באשר לשאלה על האוכל, יחסית לגילה, ביתך מקבל לא מעט ארוחות בלילה וזה נראה כמו עוד גורם תלות. נשמע שהיא מעבירה חלק נכבד מהארוחות שלה ללילה וזה כמובן לא רצוי. לכן,חשוב להפחית בהדרגה את כמות ההאכלות שלה ולא על ידי מעבר למים אלא שוב, על ידי כך שהיא תלמד להירדם ללא כל תלות. את הארוחות בלילה אני ממליצה לרווח בהדרגה, בכל כמה ימים בשעהנוספת עד שתוכלו להפסיק את ההאכלה באופן מוחלט.
ולגבי הלינה עם האחות, מנסיוני לימוד והקנייה של הרגלי שינה לבת הצעירה לא אמור לפגוע בשינה של אחותה הבכורה, אם יש לה הרגלי שינה טובים. ההמלצה היא להשאיר אותן באותו חדר ולא לעשות שינויים תכופים בעניין הזה.
בהצלחה,
שרון
1. שינה לא רציפה לבת 7 חודשים
23/05/2011 13:12
שלום. ביתי בת 7 חודשים ומלכתחילה מתקשה לישון רצוף יותר מכ4- 3 שעות בממוצע, להוציא חריגים. זאת ילדה שנייה ואני סבורה שאני עושה הכל כמו עם הראשונה (שאיתה זה הצליח), כלומר יש בבית שגרה ברורה של יום ולילה ושגרת הרדמה. נדמה לי שזה יותר האופי שלה או קושי ספציפי. היא נרדמת במיטה, לא בקלות. היא אוכלת יחסית מנות קטנות ביום ואולי באמת עדיין זקוקה להאכלת לילה, העניין הוא שהיא החלה לאכול כמותית יותר בארחוה לילית מאשר ביום (120 לעומת 80 ביום), אוכלת בלילה בד"כ ב23 ואז ב3-4 ואז בבוקר ב-8 כבר פחות רעבה. ניסיתי פעמים רבות לוותר על אחת הארוחות ולהרגיע בכי בדרכים אחרות ללא הועיל. היא ממש מתעוררת ומתקשה לחזור לישון ללא בקבוק. האם צריך כבר עכשיו לנסות לצאת מהמעגל? איך? לא אוהבת לשתות מים כלל (אף שכבר ניזונה מארוחת מוצקים אחת). ביום ישנה פעמיים, אחת בשעות הבוקר ואחת בצהרים (סה"כ כ-4 שעות ביום). נרדמת תמיד במיטה אבל אחרי די הרבה שכנוע וטפיחות על הגב, לסירוגין.זקוקה לעזרה. תודה
מאת: אורח/ת
2. עוד עניין שקשור לשאלתי
24/05/2011 9:17
בת 7 חודשים ישנה בחדר עם הבכורה בת 4+, אשר ישנה די חזק ובכל זאת כל הבכיות פוגמים באיכות שינתה. האם כדאי עד שדברים יסתדרו להפריד חדרים?ועוד שאלונות- אני מבינה שהשיטה כן כוללת מגע בתינוק במיטה כדי להרדם (כי אם מרימים אותה הבכי רק מחזק ונראה שזה מעיר אותה), הבעייה שאצלי היא פתחה תלות במגע זה, במיוחד כיוון שישנה רק על הבטן מהתחלה ואם אני מפסיקה לגעת היא מסתובבת ומתעוררת לגמרי.
סליחה על ההארכה ותודה על ההתייחסות, אנחנו כבר מותשים מאוד ועל הסף...
מאת: אורח/ת
3. שינה לא רציפה בת 7 חודשים
28/05/2011 21:01
הי,מהדברים נשמע שביתך זקוקה לעזרה בהרדמות והיא תלויה במגע כדי להירדם. בנוסף, נראה שהבקבוק עוזר לה לחזור לישון במהלך הלילה כשהיא מתעוררת.
כדי ללמד אותה לישון טוב יותר וברציפות אתם צריכים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית, ללא כל תלות. בשיטת לילה טוב הרעיון הוא לנטרל את כל גורמי התלות בהדרגה, כלומר בהדרגה להפסיק את המגע שהיא תלויה בו כעת וכן את הנוכחות שלכם עד שהיא תוכל להירדם לגמרי לבד, ללא נוכחותכם.
באשר לשאלה על האוכל, יחסית לגילה, ביתך מקבל לא מעט ארוחות בלילה וזה נראה כמו עוד גורם תלות. נשמע שהיא מעבירה חלק נכבד מהארוחות שלה ללילה וזה כמובן לא רצוי. לכן,חשוב להפחית בהדרגה את כמות ההאכלות שלה ולא על ידי מעבר למים אלא שוב, על ידי כך שהיא תלמד להירדם ללא כל תלות. את הארוחות בלילה אני ממליצה לרווח בהדרגה, בכל כמה ימים בשעהנוספת עד שתוכלו להפסיק את ההאכלה באופן מוחלט.
ולגבי הלינה עם האחות, מנסיוני לימוד והקנייה של הרגלי שינה לבת הצעירה לא אמור לפגוע בשינה של אחותה הבכורה, אם יש לה הרגלי שינה טובים. ההמלצה היא להשאיר אותן באותו חדר ולא לעשות שינויים תכופים בעניין הזה.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של