שינה בסופי שבוע

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה בסופי שבוע
29/05/2011 14:29
שמי דקלה,
כמו רבים כמוני אני תוהה לגבי הרגלי השינה של תמרי, בתי בת 9 חודישם (עוד מעט)
תמר הייתה ישנה מדיי יום בשעה 19:00, בקבוק ונרדמת.. קמה באמצע הלילה לארוחה נוספת ואני הייתי מעירה אותה בבוקר למעון.
מאז פסח והשיניים הבוקעות זה השתנה.. הייתי מרגיעה אותה על הידיים.. ונראה שהיא התרגלה לזה. ראיתי שהיא מצפה שארים אותה למרות שלא כואב לה, אז הפסקתי והתחלתי להרגיע אותה בכל דרך אפשרית כשהיא במיטה בלבד.
היום קשה לה להירדם בלילה והיא רוצה שאשאר איתה עד שהיא נרדמת.. יש פעמים שאני יוצאת לאחר שהיא נרדמת ואז היא מתעוררת ובוכה. מה שלא היה קודם לכן.
הבעיה הגדולה יותר נקראת 'ימי שישי'.. ימי שישי מאז היותה בת 3 חודשים שונה, היא נשארת עד 21:00 ואני לא מקפידה איתה כמו ביום רגיל כדי שנוכל קצת לצאת מהבית-מה שלא קורה במהלך השבוע (וזה לא פשוט לי כלל!) ואז היא נרדמת בלי בעיה גם כשאנחנו מחוץ לבית.. אבל, כשאנחנו מעבירים אותה למיטה היא מתעוררת כל שעתיים אפילו פחוץ וככה זה כל הלילה-וכל יום שישי!
בעלי סבור שאנחנו צריכים להישאר בבית ולהרדים אותה רגיל-אני חושבת שזה טעות! גם זה הרגל לא טוב לדעתי וגם אנחנו נמצא את עצמינו בין כותלי הבית כל () השבוע..
אני כבר לא יודעת מה לעשות וזה שבעלי לא מסכים עם הדרך שלי גורמת לי לבעיה חמורה עוד יותר..
מה לעשות? להישאר בבית?.. היותר גרוע זה שאני מדברת עם חברות שיש להן תינוקות והן לא מכירות את הבעיה הזאת של 'ימי שישי'.. זאת אני אני טועה
בבקשה עזרההה-יום שישי קרב ובא

ד"א, יש הרבה פעמים שחברות מזמינות אותי או משפחה במהלך השבוע ואני לא יוצאת כלל, כי אני צריכה להשכיב את תמרי ב 7 ומפחיד אותי לעבור עוד לילות חסרי שינה..
מאת: אורח/ת
2. שינה בסופי שבוע
01/06/2011 15:01
הי,

הנושא של הרגלי השינה וסופי שבוע אכן מטריד לא מעט הורים. זה נכון כמובן שילדים זקוקים לשיגרה ברורה ועקבית, וככל שיש פחות חריגות מהשיגרה, זה מקנה להם ביטחון רב יותר. יחד עם זאת, ברור שאין צורך להיצמד לשיגרה בכל מחיר ללא היכולת לצאת מהבית. חשוב גם ללמד ילדים לצד השיגרה וההרגלים, גם מידה מסויימת של גמישות. כך שיוצאים מדי פעם מהשיגרה זה לא יערער אותם ויגרור תגובה בעייתית.
לגבי עניין השינה, כשלילד יש הרגלי שינה טובים ויציבים, וזה אומר יכולת הירדמות עצמאית לגמרי, ללא כל גורמי תלות בשינה, גם יציאה משיגרה פעם ב... לא תשבש את השינה כל כך ולא תשפיע לרעה על ההרגלים.
חשוב לעבוד על השיגרה ואז היוצא מן הכלל לא יהיה משמעותי כל כך.

בהצלחה,
שרון
בברכה,
שרון זנג'ירי

יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz  מייל הריון לידה ganit-prag.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.