פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי שינה לתינוק בן כמעט 3 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

יש לנו תינוק בן חודשיים וחצי. זה תינוק ראשון שלנו ואין לנו כל ניסיון, הרבה עצות אנחנו שומעים מאנשים, נשים ובעיקר אימהות להרבה ילדים כיצד לנהוג, אבל נוהגים כפי שאנחנו חושבים..
עם זאת, לגבי השינה של הבן שלנו איני מסכימה עם בעלי..
בננו לא ישן הרבה יחסית לתינוק, כבר מהיותו בן יום הסתמן שהוא תינוק פעלתן, לא ישן הרבה, בממוצע 9 שעות ביום בערך הוא ישן, בוכה במידה רגילה (כך אני חושבת) כמו תינוק ממוצע, אם יש בכלל כזה דבר...
לכן גם הלילות מאוד קשים.
בהתחלה כשחזרנו מבית חולים, החלטנו שאנחנו הופכים את הסלון שלנו לחמ"ל, ז"א שהעריסה הייתה בסלון, וכל אחד ב"משמרת" שלו עם התינוק היה איתו בסלון עד שנרדם (אם בכלל) והעריסה בסלון תמידית. זה יצר מצב שאנחנו ישנים נפלא חצי לילה כל אחד כי אנחנו ישנים בנפרד בחדר השינה כשהשני בסלון עם התינוק, אולם כבר כמעט 3 חודשים לא ישנו יחד בגלל מצב המלחמה שיצרנו בבית, כמובן שיש בזה גם חיובי כי אנחנו ישנים טוב יחסית להורים טריים וכך גם לא עייפים, אבל אני חושבת שזה לא בריא לנו ולא לבן שלנו..
הבן שלנו גם לא פותח בלילה פערים בארוחות, הופך את היום ללילה, נרדם בשעה 04:00 בבוקר לכל הפחות, לפעמים גם חמש ושש בבוקר, אני כל הזמן מנסה למשוך אותו בערב עד מאוחר ער אבל הוא פשוט נרדם ב-21:00 עד 23:00 וכשמתעורר יש חגיגה בבית, הוא רוצה לצחוק, לאכול, לבכות, אנחנו מנסים לא לשתף פעולה עם הפעלתנות שלו, עושים אווירת לילה, אבל זה לא עוזר...
עם הרגלי השינה שלו אנחנו נתמודד, אולם מאוד מפריע לי נושא היעדר הלינה המשותפת.
בעלי לא קיבל בכייף והנאה כאשר העברתי היום את העריסה לחדר השינה, משום שאומר שכל שניה התינוק קם ואפילו חצי לילה הוא לא ישן נורמלי ולא יוכל לתפקד בעבודה, והיה רוצה להמשיך ב"חמ"ל" בסלון עד שנושא השינה של הבן שלנו יסתדר..
אני רוצה בקרוב להכניס אותו לחדר משלו, אבל עד אז ועד שתסתדר השינה שלו? האם עליי להסכים עם בעלי ולהמשיך לחיות בחיים ללא זוגיות, שלא לדבר ללא חיי מין...
אני מרגישה שזה גם נוח לו כי כך התרגל ואולי לא כ"כ חשוב לו לישון לצידי, או לחוש את המגע שלי כלל.
אשמח לעצות
תודה
רומי
אין ספק שההורות החדשה דורשת מכם לא מעט שינויים וזה בא לידי ביטוי גם בזוגיות. עכשיו כשאתם עסוקים והרבה יותר עייפים זה בוודאי מקשה למצוא זמן איכות לבלות יחד כזוג. לגבי השאלה האם להמשיך את השינה בנפרד או לחזור לישון יחד בחדר השינה המשותף, זו כמובן החלטה שלכם וחשוב שתקבלו אותה יחד. אני מבינה את הקושי מצד אחד לא לישון לפחות כמה שעות ברצף, ומצד שני ברור לי גם הרצון לחזור ולהרגיש זוג שישן יחד.
מה שיכול לעזור לכם יותר מכל, זה להתחיל ולעבוד על הרגלי השינה של בנך. תינוקות בגילאי 5-6 חודשים יכולים כבר לישון לילה שלם או קרוב לכך מה שיאפשר לכם להמשיך ולישון יחד, כשאתם נהנים משנת לילה טובה ואיכותית וגם בנך ישן טוב ויש לו הרגלי שינה טובים.
כבר עכשיו נסו להקנות לו שיגרת יום ושיגרת שינה יותר ברורה. הנחילו טקס שינה קבוע ומוגדר שיסמן לו ששנת הלילה מתקרבת, התחילו ללמד אותו להירדם במיטה כשאתם עוזרים לו עם מגע עד להירדמות והקפידו על שעות שינה מסודרות גם ביום וגם בלילה. בעבודה נכונה תוכלו להגיע מהר לשיפור בשינה שלו, ואני משוכנעת שזה יביא גם לשיפור בנושא הזוגיות שלכם.
בהצלחה,
שרון
1. הרגלי שינה לתינוק בן כמעט 3 חודשים
31/05/2011 3:18
שלום רב,יש לנו תינוק בן חודשיים וחצי. זה תינוק ראשון שלנו ואין לנו כל ניסיון, הרבה עצות אנחנו שומעים מאנשים, נשים ובעיקר אימהות להרבה ילדים כיצד לנהוג, אבל נוהגים כפי שאנחנו חושבים..
עם זאת, לגבי השינה של הבן שלנו איני מסכימה עם בעלי..
בננו לא ישן הרבה יחסית לתינוק, כבר מהיותו בן יום הסתמן שהוא תינוק פעלתן, לא ישן הרבה, בממוצע 9 שעות ביום בערך הוא ישן, בוכה במידה רגילה (כך אני חושבת) כמו תינוק ממוצע, אם יש בכלל כזה דבר...
לכן גם הלילות מאוד קשים.
בהתחלה כשחזרנו מבית חולים, החלטנו שאנחנו הופכים את הסלון שלנו לחמ"ל, ז"א שהעריסה הייתה בסלון, וכל אחד ב"משמרת" שלו עם התינוק היה איתו בסלון עד שנרדם (אם בכלל) והעריסה בסלון תמידית. זה יצר מצב שאנחנו ישנים נפלא חצי לילה כל אחד כי אנחנו ישנים בנפרד בחדר השינה כשהשני בסלון עם התינוק, אולם כבר כמעט 3 חודשים לא ישנו יחד בגלל מצב המלחמה שיצרנו בבית, כמובן שיש בזה גם חיובי כי אנחנו ישנים טוב יחסית להורים טריים וכך גם לא עייפים, אבל אני חושבת שזה לא בריא לנו ולא לבן שלנו..
הבן שלנו גם לא פותח בלילה פערים בארוחות, הופך את היום ללילה, נרדם בשעה 04:00 בבוקר לכל הפחות, לפעמים גם חמש ושש בבוקר, אני כל הזמן מנסה למשוך אותו בערב עד מאוחר ער אבל הוא פשוט נרדם ב-21:00 עד 23:00 וכשמתעורר יש חגיגה בבית, הוא רוצה לצחוק, לאכול, לבכות, אנחנו מנסים לא לשתף פעולה עם הפעלתנות שלו, עושים אווירת לילה, אבל זה לא עוזר...
עם הרגלי השינה שלו אנחנו נתמודד, אולם מאוד מפריע לי נושא היעדר הלינה המשותפת.
בעלי לא קיבל בכייף והנאה כאשר העברתי היום את העריסה לחדר השינה, משום שאומר שכל שניה התינוק קם ואפילו חצי לילה הוא לא ישן נורמלי ולא יוכל לתפקד בעבודה, והיה רוצה להמשיך ב"חמ"ל" בסלון עד שנושא השינה של הבן שלנו יסתדר..
אני רוצה בקרוב להכניס אותו לחדר משלו, אבל עד אז ועד שתסתדר השינה שלו? האם עליי להסכים עם בעלי ולהמשיך לחיות בחיים ללא זוגיות, שלא לדבר ללא חיי מין...
אני מרגישה שזה גם נוח לו כי כך התרגל ואולי לא כ"כ חשוב לו לישון לצידי, או לחוש את המגע שלי כלל.
אשמח לעצות
תודה
רומי
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה - בן 3 חודשים
01/06/2011 15:14
הי,אין ספק שההורות החדשה דורשת מכם לא מעט שינויים וזה בא לידי ביטוי גם בזוגיות. עכשיו כשאתם עסוקים והרבה יותר עייפים זה בוודאי מקשה למצוא זמן איכות לבלות יחד כזוג. לגבי השאלה האם להמשיך את השינה בנפרד או לחזור לישון יחד בחדר השינה המשותף, זו כמובן החלטה שלכם וחשוב שתקבלו אותה יחד. אני מבינה את הקושי מצד אחד לא לישון לפחות כמה שעות ברצף, ומצד שני ברור לי גם הרצון לחזור ולהרגיש זוג שישן יחד.
מה שיכול לעזור לכם יותר מכל, זה להתחיל ולעבוד על הרגלי השינה של בנך. תינוקות בגילאי 5-6 חודשים יכולים כבר לישון לילה שלם או קרוב לכך מה שיאפשר לכם להמשיך ולישון יחד, כשאתם נהנים משנת לילה טובה ואיכותית וגם בנך ישן טוב ויש לו הרגלי שינה טובים.
כבר עכשיו נסו להקנות לו שיגרת יום ושיגרת שינה יותר ברורה. הנחילו טקס שינה קבוע ומוגדר שיסמן לו ששנת הלילה מתקרבת, התחילו ללמד אותו להירדם במיטה כשאתם עוזרים לו עם מגע עד להירדמות והקפידו על שעות שינה מסודרות גם ביום וגם בלילה. בעבודה נכונה תוכלו להגיע מהר לשיפור בשינה שלו, ואני משוכנעת שזה יביא גם לשיפור בנושא הזוגיות שלכם.
בהצלחה,
שרון
מאת: שרון זנג'ירי
בברכה,
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz
ganit-prag.com
שרון זנג'ירי
יועצת שינה לפי שיטת 'לילה טוב' מבית 'גנית פרג'
טל' 077-9625605 | נייד 054-6664385 | sharonz

חזרה לעמוד הראשי של