התעוררות מוקדמת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררות מוקדמת
05/06/2011 9:15
שלום רב,
בני בן השנה וחצי יודע להרדם עצמאית, הוא הולך לישון ב 19:30 ונרדם כמה דקות אחרי שמושכב במיטה. במהלך היום ישן עדיין את שנת הבוקר ובצהריים ישן בין שעה וחצי לשעתיים.
בחודש האחרון בערך מאז שהוחלף השעון הוא מתעורר לנו ב 6 בבוקר ולעיתים אף ב05:50 ניסינו להשכיב אותו לישון מאוחר יותר אבל זה לא משנה את שעת היקיצה.
מה שאנחנו עושים כרגע, זה להדליק לו טלוויזיה ולהשאר איתו בחדר עד סביבות 7.
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שיחזור להתעורר ב 7?

ביומיים האחרונים הוא מתחיל לבכות מתוך שינה (פאזה של חצי שעה בערך), שעתיים לאחר שמושכב לישון, לוקח זמן להרגיע אותו ולהחזיר אותו לישון, האם זה מעיד על התחלת בעית שינה?
מאת: אורח/ת
2. התעוררות מוקדמת
08/06/2011 11:43
שלום,
אנחנו מתייחסים לתחילתו של יום באור ראשון ולא לפני השעה 05:30, לכן מבחינת בנך הוא מתעורר בבוקר.
אפשר להאריך את שעת היקיציה אבל זה תהליך לא פשוט שהעקרון בו הוא שאתם צריכים להתחיס לזה כאל יקיצה באמצע הלילה ולהחזיר אותו לישון. כיוון שזה תהליך קשה וזו שעה סבירה לקום בבוקר לא היתי ממליצה לכם להיכנס לזה.
שעת ההשכבה בלילה לא קשורה לשעת היקיצה בבוקר. המשיכו להשכיב אותו בשעה 19:30.
לגבי "טקס הבוקר" חשוב שהוא יבין שמדובר בתחילה של יום ולא משהו שהוא יצפה לו גם בלילה, לכן מה שאתם מחליטים בבוקר לעשות זה בסדר כל עוד הוא יוצא ממיטתו.
לגבי ההתעוררות מתוך שינה, שימו לב אם הוא עדיין ישן יתכן ואלו ביעותי לילה, הניחו לו וזה יעבור מעצמו. לפעמים מתוך שינה כאשר אנחנו באים לעזור הוא עלול להיבהל יותר כי הוא לא מודע לבכי ואז קשה להחזירו לישון. כמובן שאם אתם מזהים שהוא ער ובוכה אז הרגיעו אותו והחזירו מיד למיטה.
3. תודה רבה על התשובה המקיפה :) (ל"ת)
13/06/2011 10:59
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה