פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בן חמישה חודשיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

שמי דלית וילדתי את מיכאל לפני ארבעה וחצי חודשים. אני רוצה לציין שהוא בני הראשון ונראה לי שאת כל הטעוית האפשריות שאפשר לעשות עם תינוק עשיתי.
עד לפני שבועיים כל נסיון להרדים אותו היה אסון. לא מצאתי שום דרך להרגיעו , צרחות שנמשכו לפעמים גם שעה. לפני בערך שבועיים הוא נרדם רק באמצעות ידיים אין מה לדבר על דרך אחרת ( וניסיתי) . הוא כסר כבד לי וקשה לי הטקס הזה כל פעם חצי שעה אני קופצת על כדור פיזיו איתו. הוא מצונן בימים האחרונים ככה שאני מוותרת לו מלנסות ולהקנות שיטה אחרת( עד שמצאתי את זו...).
ניסיתי להשכיב במיטה נענעתי שרתי סרתי סיפור?, כלום לא עזר הוא מתחיל בהתקפוצת בכי מטורפות.
יש לך פתרון אולי למצבי? וגם רציתי לדעת אם הוא מצונן זה לא זמן טוב לחנך?
הרדמה צריכה להיות משהו רגוע ולא "מאבק". על מנת שהיא תהיה כזו ישנם מספר דברים שצריכים להתרחש. אחד הדברים הוא סדר ויום ושגרה בה תינוקך יודע בדיוק מתי הוא אמור ללכת לישון. שגרה שכוללת בין היתר טקס שינה קבוע לפני שינת הלילה.
דבר נוסף, חשוב ללמוד מהם סימני העייפות שלו ולהיענות להם, כלומר להשכיב אותו כשאת מזהה אותם ולא "למשוך" אותו.
דבר אחרון חשוב לידד אותו עם המיטה ולא לייצר הקשר שלילי איתה לכן להרגיע אותו על הידיים וכשהבכי נחלש להוריד אותו למיטה ולהמשיך לנדנד וחוזר חלילה (לא להשאיר אותו בוכה במיטה). לאט לאט ההתנגדות והבכי יתמעטו עד שיפסקו. ואז תוכלי גם להמעיט את המגע שלך.
לרוב כשתינוק חולה הוא צריך אותנו יותר כיוון שאת נענת לבכי שלו בכל מצב קחי בחשבון שאולי תצטרכי יותר מאשר ביום רגיל אבל אין מניעה להתחיל. אם זה משהו מעבר לצינון הייתי מחכה עוד יום-יומיים.
בהצלחה.
1. בן חמישה חודשיים
09/06/2011 7:43
שלום לךשמי דלית וילדתי את מיכאל לפני ארבעה וחצי חודשים. אני רוצה לציין שהוא בני הראשון ונראה לי שאת כל הטעוית האפשריות שאפשר לעשות עם תינוק עשיתי.
עד לפני שבועיים כל נסיון להרדים אותו היה אסון. לא מצאתי שום דרך להרגיעו , צרחות שנמשכו לפעמים גם שעה. לפני בערך שבועיים הוא נרדם רק באמצעות ידיים אין מה לדבר על דרך אחרת ( וניסיתי) . הוא כסר כבד לי וקשה לי הטקס הזה כל פעם חצי שעה אני קופצת על כדור פיזיו איתו. הוא מצונן בימים האחרונים ככה שאני מוותרת לו מלנסות ולהקנות שיטה אחרת( עד שמצאתי את זו...).
ניסיתי להשכיב במיטה נענעתי שרתי סרתי סיפור?, כלום לא עזר הוא מתחיל בהתקפוצת בכי מטורפות.
יש לך פתרון אולי למצבי? וגם רציתי לדעת אם הוא מצונן זה לא זמן טוב לחנך?
מאת: אורח/ת
2. הרדמה רגועה
10/06/2011 15:11
שלום דלית,הרדמה צריכה להיות משהו רגוע ולא "מאבק". על מנת שהיא תהיה כזו ישנם מספר דברים שצריכים להתרחש. אחד הדברים הוא סדר ויום ושגרה בה תינוקך יודע בדיוק מתי הוא אמור ללכת לישון. שגרה שכוללת בין היתר טקס שינה קבוע לפני שינת הלילה.
דבר נוסף, חשוב ללמוד מהם סימני העייפות שלו ולהיענות להם, כלומר להשכיב אותו כשאת מזהה אותם ולא "למשוך" אותו.
דבר אחרון חשוב לידד אותו עם המיטה ולא לייצר הקשר שלילי איתה לכן להרגיע אותו על הידיים וכשהבכי נחלש להוריד אותו למיטה ולהמשיך לנדנד וחוזר חלילה (לא להשאיר אותו בוכה במיטה). לאט לאט ההתנגדות והבכי יתמעטו עד שיפסקו. ואז תוכלי גם להמעיט את המגע שלך.
לרוב כשתינוק חולה הוא צריך אותנו יותר כיוון שאת נענת לבכי שלו בכל מצב קחי בחשבון שאולי תצטרכי יותר מאשר ביום רגיל אבל אין מניעה להתחיל. אם זה משהו מעבר לצינון הייתי מחכה עוד יום-יומיים.
בהצלחה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה