בן שבעה חודשים שהתקלקל :-(

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן שבעה חודשים שהתקלקל :-(
13/06/2011 20:17
שלום,
בני בן שבעה חודשים. עד לפני שבועיים שלושה היה ישן כמו מלאך.
סדר היום שלו כלל :
קימה באזור 7 , שנת בוקר באזור 9-10 (שנה של שעתיים עד שלוש)
שינה נוספת באזור 13:00 או 14:00 ואז למיטה באזור 7-8 בערב.
ישן רצוף עד 4 אוכל וחוזר לישון.
כל ההרדמות היו פשוטות ונעימות בעגלה או במיטה , בדרך כלל לבד לעיתים היה נרדם על הבקבוק או מתאפץ עליו ואז נרדם במיטה.
בקיצור באמת מלאך.
לאחרונה (בשבועיים שלושה האחרונים) ההרדמות הפכו לסיוט , כל הרדמה מגיעה לבכי וצרחות.
הוא מסרב לקחת בקבוק לפני השינה , מסרב לשכב במיטה או משחק בה ולא מנסה להרדם. ולעיתים אף מתחיל לצרוח ברגע שנכנסים לחדר שבו המיטה.
שינוים נוספים שקרו בתקופה זאת : הפסיק לינוק (מיוזמתו) החל לעלות בכמות המוצקים ( מעדיף אוכל על בקבוק פעמים רבות) למד לזחול והיה חולה פעמים.
אשמח ואודה על עזרתכם , השינוי הדרסטי והבכי בכל הרדמה גובים מחיר כבד.
המון תודה,
גלי
מאת: אורח/ת
2. הרדמות רגועות
18/06/2011 9:54
הי גלי,
מתיאורך נראה שבנך לפעמים היה נרדם באמצעות הבקבוק וייתכן שנוצרה תלות בבקבוק. לתלות לגורמים חיצוניים מתפתחת חסינות ומה שעבד אתמול כבר לא משפיע היום. לרוב מחלה מהווה "טריגר" ובעיקבותיה יש רגרסיה שמתבטאת בהרדמות ארוכות יותר וביקיצות רבות יותר, ייתכן וגם בזמן המחלה קיבל עזרה גדולה יותר (הרדמות על הידיים וכו)- שזה כמובן לגיטימי בזמן מחלה.
גם למידה של שלב התפתחותי חדש מהווה שינוי מעט כי הוא מנסה את הלמידה הזו גם בלילה.
כל השינויים הללו משפיעים על הלילות ולכן חשוב לחזור לשגרה.
לפני ההשכבה בלילה חשוב להקפיד על טקס שינה כדי שבנך ידע למה לצפות שיבין שעכשיו הולכים לקראת שינה.
כאשר הוא בוכה חשוב מאוד לתת לו מענה תמידי ומידי כלומר להרים אותו על הידיים ולהרגיע אותו. כאשר הבכי נחלש לשים במיטה. אנחנו רוצים שהקשר עם המיטה יהיה חיובי ולכן לא ניתן לו לבכות כשהוא במיטה. הרגיעי אותו באמצעות מגע/טפיחות/ידיים אך כשהוא רגוע ועירני החזירי למיטה. וכך חוזר חלילה עד שהוא נרדם רגוע. לרוב אחרי יומיים שלושה הבכי פוחת וההרדמות חוזרות להיות רגועות יותר. במידה והוא במיטה משחק ולא נרדם ואת מחוץ לחדר, הניחי לו. הגיעי אליו רק במידה ויתחיל לבכות, הרגיעי והניחי שוב במיטה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד