התכוננות לכניסה לגן לבת 8+ חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התכוננות לכניסה לגן לבת 8+ חודשים
20/06/2011 8:39
בההתאם לעצתך הצלחנו לדחות את שעת ההאכלה בלילה בשעה-שעתיים ועל כך תודה רבה. עכשיו היא קמה במקום ב23 בסביבות 1. השאלה איך ממשיכים כי בשעה זאת הרבה יותר קשה לנו לנהל מאבק של שעה המלווה בצרחות הסטריות. אחכ קמה ב5 או ב6 וכמובן שבחמש גם קשה מאוד להאבק כי רוצים לחזור לישון עוד שעה. כמו כן בעוד חודשיים נכנסת לגן ושנת היום שלה עדיין לא מוסדרת/מותאמת. קמה ב6 ועייפה די מהר (ב8), אך "נשברת" רק ב-9 ואז יכולה לישון 3 שעות, מה שמבזבז את כל שעות הבוקר. איך לסדר שתישן שינה עיקרית בצהרים ולא בבוקר. האם צריכה לשיון בבוקר? כמה?
תודה
מאת: אורח/ת
2. מענה
22/06/2011 15:57
היי.

אני שמחה שהצלחתם ליישם את השיטה ולראות שיפור. יחד עם זאת לא הייתי רוצה שיתקיים "מאבק" בליווי של צרחות הסטריות בשום שלב ובשום שעה.
כאשר ילד מפתח תלות בבקבוק קודם צריך לנטרל את התלות הזו ואז יהיה קל יותר לדחות את האוכל כיוון שכרגע היא זקוקה לבקבוק בכדי להירדם.
בכל מקרה של בכי תנו לה את המענה המיידי. כלומר, הרגיעו אותה על המיטה ואם זה לא עוזר הרימו על הידים ורק כשהיא רגועה להחזיר למיטה.
בכל מקרה, תלות בבקבוק מתבטאת בהרדמה ארוכה, אח"כ ביקיצות תכופות ובסוף אף בחלונות עירות (עירנות של שעה-שעתיים במהלך הלילה).

מתיאורך, יתכן והיא גם מגיעה ללילה מאוד עיפה וזה גם מקשה על ההירדמויות וגורם ליקיצות במהלך הלילה. חשוב להשכיב אותה לישון כאשר אתם מזהים סימני עיפות זה יקל על ההרדמה.

בגיל זה תינוקות צריכים לישון כ- 13-14 שעות. מתוכם 1-2 תנומות ביום.
אין ספק שהיא צריכה לישון ביום וגם בצהרים.
חשוב ללמד אותה לישון באופן עצמאי וזה יקל עליה את השינה.
בגן היא תקבל את החוקים שם ואין מה לדאוג בעיניין אך עדיין תצטרכו לעבוד על שנות היום של סופי השבוע.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הבהרה והמשך לשאלה
23/06/2011 13:28
תודה על התשובה המפורטת. אולי לא הסברתי טוב, אבל הכוונה ש"המאבק בצרחות" הוא כמובן בנוכחותינו ועם מגע כל הזמן . נייסנו גם מעט על הידיים אך זה רק מייצר יותר בכי. אני לא בטוחה לגמרי שתלויה בבקבוק כי נרדמת בערב וביום בלעדיו בכוחות עצמה במיטה. רק כשקמה בלילה שום דבר אחר לא מרגיע. לפעמים מנסים כשעה ע"י מגע ובסוף נשברים ונותנים בקבוק וכבר אין לנו כוח להתמיד כי כל השעה הזאת היא בבכי קשה. אז איך בכל זאת גומלים מבקבוק בלילה? אולי מוקדם מידי בשבילה?
אגב היא ישנה בסה"כ אף יותר מ14 שעות ביממה ובכל זאת מגיעה לשינה עייפה מאוד. מבחינת סדר היום בבית לא תמיד מתאפשר להשכיב קודם (חוגים של הגדולה וכדומה)
מאת: אורח/ת
5. ארוחה בלילה
23/06/2011 21:07
היי,
כיוון שאני לא מלווה אתכם, אין לי אינדיקציה אמיתית לדעת מהו גורם הבכי, וכיצד עליכם לנהוג, לכן אני יכולה לתת מענה כללי.
בהחלט יכול להיות שהיא אינה תלויה בבקבוק יחד עם זאת, היא צריכה אותו לעזרתה בלילה, כך שזה עדיין אפשרי למרות שהיא נרדמת בלעדיו בתחילת הלילה. (שוב,אין כאן איבחון מדוייק, זו יכולה להיות סיבה אפשרית וגם יכול להיות שלא).
בעיקרון תינוק מגיל 6 חודשים מסוגל לישון לילות שלמים ללא אוכל ויחד עם זאת עד גיל שנה זה בסדר אם הוא זקוק לארוחה אחת בלילה. אם נראה לך שהיא זקוקה לאוכל תני לה זה בסדר גמור. אם היא תתחיל להתעורר יותר פעמים בלילה ולדרוש את הבקבוק זה כנראה כבר לא מרעב.
מניסיוני, כאשר אין תלות באוכל לשינה, התינוק מפסיק לקום לאוכל ומוותר על הארוחה כאשר כבר אינו זקוק לה.

לגבי הבכי, זה מצויין שאתם נמצאים לידה ומרגיעים אותה ומאוד חשוב להיות עיקביים ומתמידים. ברגע שהחלטתם שכרגע זה לא שעת האוכל התמידו בכך ואל תציעו לה בקבוק. הוויתור לאחר שעת בכי הוא מה שמלמד אותה שבשביל הבקבוק צריך לבכות והיא מבינה שזה לוקח הרבה זמן אך בסוף היא מקבלת אותו ולכן במקום לסיים את התופעה זה רק מקבע אותה. אני מבינה שזה מאוד קשה ומעייף יחד עם זאת התמודדות עיקבית ונחושה של מספר ימים יכולה לסיים את זה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד