פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ניתוק הקשר בין הנקה להירדמות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת 5 חודשים, סובלת מרפלוקס. עולה במשקל מצוין, מטופלת ב"לוסק", יונקת ואוכלת מוצקים. הבעיה - לא יודעת להירדם לבד. במהלך הבוקר היא יכולה להירדם בטיול בעגלה, אבל חוץ מזה היא יכולה להירדם רק אחרי הנקה.
חשוב לי לציין שהיא לא "נרדמת על הציצי" אבל היא צורחת ומשתוללת מאוד עם כל הגוף עד שנותנים לה הנקה. אח"כ אני מניחה אותה במיטתה בחדר שלה, ותוך שנייה וחצי העיניים שלה נעצמות (מתכרבלת עם חיתול בד).
זה נכון גם לשנת היום וגם לשנת הלילה. ובכלל לא משנה אם היא אכלה לפני שעה וחצי...
בערב היא הולכת לישון בשבע וחצי בערך, אח"כ מתעוררת ב- 23:30 אח"כ ב- 02:30 בערך ואח"כ עד הבוקר או שוב ב- - 05:00 תלוי. אם הייתי חושבת שהיא מתעוררת מרעב לא היתה לי בעיה, אבל אני כמעט משוכנעת שהיא בכלל לא רעבה אלא פשוט ברגע שהיא פותחת עיניים היא לא מסוגלת להירדם בחזרה בלי הנקה. לא במיטה שלה, לא על הידיים ולא בשום צורה. רק אחרי ההנקה היא נרדמת בחזרה במיטה שלה. זה מאוד קשה גם בלילה וגם ביום (אם למשל אני נמצאת אצל חברה ואין לי שם עגלה, אין לי כמעט איך להרדים אותה.... זה ממש בעייתי)
אני מאוד מתוסכלת ואשמח לעצה מועילה.
תודה!
אכן בגיל 5 חודשים בתך לא אמורה להיות רעבה בכל 3 שעות בלילה ונשמע כי היא תלויה בהנקה בכדי להירדם.
למרות שהיא אינה נרדמת על הציצי היא זקוקה לכך בכדי להיכנס "למצב" של שינה ובעצם מתנמנמת עליו ואז נרדמת מיד במיטה.
מנסיוני, קיים סיכוי גדול שהיא תפתח עמידות להנקה, מה שיביא להרדמות ארוכות יותר, כלומר ההנקה כבר לא תעזור להירדמות מידית.
עכשיו זה זמן מצויין להתחיל את ניתוק הקשר שבין הנקה לשינה. הרעיון הוא לנתק אותה מההנקה כאשר קצב היניקות נחלש ונעשה איטי על מנת שתושכב במיטה כשהיא עוד ערה ולא מנומנמת.
סביר להניח שהיא תגיב בהתחלה בבכי, על פי שיטת "לילה טוב" חשוב להיענות לכל בכי בהרגעה. אם המגע במיטה אינו מרגיע אותה את יכולה להוציא אותה מהמיטה ולהרגיע על הידיים, ברגע שהיא נרגעת להחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע עד הירדמות.
1. ניתוק הקשר בין הנקה להירדמות
21/06/2011 14:59
שלום רב,בתי בת 5 חודשים, סובלת מרפלוקס. עולה במשקל מצוין, מטופלת ב"לוסק", יונקת ואוכלת מוצקים. הבעיה - לא יודעת להירדם לבד. במהלך הבוקר היא יכולה להירדם בטיול בעגלה, אבל חוץ מזה היא יכולה להירדם רק אחרי הנקה.
חשוב לי לציין שהיא לא "נרדמת על הציצי" אבל היא צורחת ומשתוללת מאוד עם כל הגוף עד שנותנים לה הנקה. אח"כ אני מניחה אותה במיטתה בחדר שלה, ותוך שנייה וחצי העיניים שלה נעצמות (מתכרבלת עם חיתול בד).
זה נכון גם לשנת היום וגם לשנת הלילה. ובכלל לא משנה אם היא אכלה לפני שעה וחצי...
בערב היא הולכת לישון בשבע וחצי בערך, אח"כ מתעוררת ב- 23:30 אח"כ ב- 02:30 בערך ואח"כ עד הבוקר או שוב ב- - 05:00 תלוי. אם הייתי חושבת שהיא מתעוררת מרעב לא היתה לי בעיה, אבל אני כמעט משוכנעת שהיא בכלל לא רעבה אלא פשוט ברגע שהיא פותחת עיניים היא לא מסוגלת להירדם בחזרה בלי הנקה. לא במיטה שלה, לא על הידיים ולא בשום צורה. רק אחרי ההנקה היא נרדמת בחזרה במיטה שלה. זה מאוד קשה גם בלילה וגם ביום (אם למשל אני נמצאת אצל חברה ואין לי שם עגלה, אין לי כמעט איך להרדים אותה.... זה ממש בעייתי)
אני מאוד מתוסכלת ואשמח לעצה מועילה.
תודה!
מאת: אורח/ת
2. ניתוק הקשר בין הנקה לשינה
22/06/2011 19:15
שלום,אכן בגיל 5 חודשים בתך לא אמורה להיות רעבה בכל 3 שעות בלילה ונשמע כי היא תלויה בהנקה בכדי להירדם.
למרות שהיא אינה נרדמת על הציצי היא זקוקה לכך בכדי להיכנס "למצב" של שינה ובעצם מתנמנמת עליו ואז נרדמת מיד במיטה.
מנסיוני, קיים סיכוי גדול שהיא תפתח עמידות להנקה, מה שיביא להרדמות ארוכות יותר, כלומר ההנקה כבר לא תעזור להירדמות מידית.
עכשיו זה זמן מצויין להתחיל את ניתוק הקשר שבין הנקה לשינה. הרעיון הוא לנתק אותה מההנקה כאשר קצב היניקות נחלש ונעשה איטי על מנת שתושכב במיטה כשהיא עוד ערה ולא מנומנמת.
סביר להניח שהיא תגיב בהתחלה בבכי, על פי שיטת "לילה טוב" חשוב להיענות לכל בכי בהרגעה. אם המגע במיטה אינו מרגיע אותה את יכולה להוציא אותה מהמיטה ולהרגיע על הידיים, ברגע שהיא נרגעת להחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע עד הירדמות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום