הירדמות עצמאית

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות עצמאית
22/06/2011 13:11
שלום רב בני בן 3.5 חודשים היו לנו בעיות שינה ממש קשות עד לפני שבועיים והוא מתחיל לעלות על דרך המלך ישן בערך בעשר וקם שלוש פעמים עד שמונה בבוקר לאכול שזה שיפור שהיה הולך לישון עד כך מזמן בארבע בבוקר. עדיין ההרדמה היא על כדור פיזיו ועם הרבה מלחמה הוא בוכה ועייף ומותש אבל לא מצליח להירדם וגם בכדור המון זמן עד שנירדם השאלה שלי איך אני יכולה ללמד אותו הירדמות עצמאית כי אני בכלל לא מבינה איך הוא יכול ובאילו כלים להשתמש ?? יש לציין שהוא לא יודע גם להירגע כי הוא מסרב למוצץ ולחיתולים והוא פשוט מותש מעצמו ואני לא רוצה להשאיר אותו בוכה אז הוא הרבה על הידיים תודה איילת
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
22/06/2011 16:10
הי איילת,

בנך עדיין צעיר ולכן זה בסדר לתת לו מידי פעם עזרה אך אפשר להתחיל להקנות לו כלים להירדמות עצמאית.
מתיאורך נראה שהוא צריך עזרה בהרדמה והוא תלוי בקפיצות על הכדור לשם כך. מנסיוני, לתלות בגורמי חוץ מפתחים חסינות כלומר מה שעבד אתמול לא בהכרח יעבוד מחר ולכן בכל פעם אורך הזמן בו הכדור עוזר לו להירדם מתארך.
בנוסף, עייפות יתר מקשה גם היא על ההירדמות וגורמת להרדמות ארוכות ויקיצות בלילה.
בגיל זה מומלץ להשכיב אותו לישון בסביבות 18:00-19:00 ובכלל חשוב להיענות לסימני העיפות. כלומר ברגע שרואים שהוא עייף להשכיב לישון.

לגבי ההירדמות העצמאית, כיוון שהוא צעיר זה בסדר שהוא יהיה הרבה על הידיים וזה המקום בו הוא צריך להירגע ולהתנחם אולם כאשר הוא רגוע כדאי לשים אותו במיטה. כך בכל פעם שהוא בוכה תנסי להרגיע אותו במיטה במידה וזה לא מצליח אז הרימי על הידיים והרגיעי אותו וכשהבכי נחלש החזירי למיטה. וחוזר חלילה עד שההירדמות הסופית תהיה במיטה. לאחר מספר ימים זמן ההרדמה יתקצר והבכי יחלש בהדרגה ואז תוכלי פחות להרים אותו על הידיים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד