שינה אצל תינוק בן 8 חוד'

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. שינה אצל תינוק בן 8 חוד'
22/06/2011 17:36
שלום.התינוק שלי הוא הראשון, ניזון מהנקה ושתי ארוחות של מוצקים ביום. כבר תקופה ארוכה שהוא קם בלילות לפחות פעמיים ואז כדי להרדים אותו לוקח מלא זמן. גם ביום המצב לא טוב, הוא נרדם רק על הידיים וגם עד שהוא נרגע ונרדם הוא בוכה הרבה ולוקח לו המון המון זמן וזה גם כולל נדנוד הלול אחרי שהוא מנמנם כבר בידיים עד שהוא נרדם ממש.(לפעמים זה לא עוזר והוא מתעורר ,בוכה ושוב על הידיים.) בכללי הוא גם לא רגוע כי נראה לי שהוא לא ישן טוב ומספיק. רק לעיתים רחוקות יש לו שינה טובה במשך היום של איזה שעתיים פלוס מינוס..כל שאר הפעמים זה שינה קצרצרה שהוא קם ממנה בבכי ...ממה המצב הזה יכול לנבוע? ..בני אף פעם לא היה חובב שינה אך לאחרונה המצב החמיר ואני כבר מותשת.
מאת: אורח/ת
2. הרדמות ארוכות
22/06/2011 19:32
הי,

המצב שאת מתארת הוא מצב שכיח של עמידות לגורם תלות חיצוני.
כלומר: בנך צריך עזרה בהרדמה (ידיים /נדנוד וכו..) זו תלות בגורם חיצוני. תינוקות נוטים לפתח עמידות לגורם תלות דבר שמתבטא בתחילה בהרדמות ארוכות יותר, לאחר מכן ביקיצות מרובות יותר ובסופו של דבר גם "חלונות עירות" (מצב בו התינוק מתעורר באמצע הלילה ולא רוצה לחזור לישון).
כדי לעצור זאת חשוב ללמד את בנך להירדם באופן עצמאי במצב זה גם אם הוא מתעורר הוא יכול להחזיר את עצמו לישון ולא תלוי בעזרה שלך. לשם כך, חשוב להניח אותו במיטה כאשר הוא ער ולתת לו מגע (נדנוד/טפיחות וכו), בשיטת "לילה טוב" יש היענות תמידית לבכי לכן, במידה והוא בוכה ולא נרגע מהמגע במיטה הרימי אותו והרגיעי על הידיים שלך וכאשר הבכי נחלש להחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע עד הירדמות. לאחר מספר ימים תוכלי להפחית גם את המגע שלך עד להירדמות עצמאית.

להערתך שהוא לא רגוע במשך היום כי הוא לא ישן מספיק זה מאוד נכון. ולכן, כאשר ידע לישון באופן עצמאי וישן יותר תהני מילד חיוני רגוע ושמח יותר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד