שינה אצל תינוק בן 7 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה אצל תינוק בן 7 חודשים
26/06/2011 7:03
שלום..
התינוק שלי בן 7 חודשים , ניזון מהנקה ולאחרונה גם פרות וירקות,
ביומיים האחרונים התחלתי איתו תהליך של גמילה מהנקה בלילה ושינה עצמאית..
השאלה שלי היא לגבי ההנקות. מה שעשיתי בשני הלילות האחרונים:

אני מניקה אותו בשמונה בערב, בסלן ושמה אותו למיטה שלו (עד עכשיו הוא ישן איתי...)
ואז כשהוא מתעורר בעלי מרים אותו ומחזיר אותו לישון .. ואז ב 24:00 אני מניקה אותו שוב ואז עד הבוקר לא מאכילה אותו ורק בעלי קם אליו.

אז בעצם השאלה שלי היא לגבי האוכל..אם זה נכון מה שאני עושה? האם צריך להאכיל אותו בשתים עשרה בלילה או שזה יצור אצלו תלות?
כי מצד שני אם אני לא יאכיל אז הוא יצטרך להחזיק מעמד משמונה בערב עד הבוקר..לא נראה לי הגיוני בגיל הזה..במיוחד שבהנקה של שמונה בערב אני לא באמת יודעת כמה הוא אוכל..
אגב בלילה הראשון זה הלך יותר קל, אתמול הוא ממש בכה במהלך הלילה הרבה זמן וממש פחדתי שאני מרעיבה אותו...

תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. גמילה מארוחות לילה
27/06/2011 13:28
היי,

אני מציעה קודם לוודא שהוא יודע להירדם לבד ושאין לו תלות בבקבוק.
גמילה מארוחות לילה צריכה להיות תהליך הדרגתי.
לכן זה בסדר גמור שאת מאכילה אותו בשעה 24:00 ואח"כ בבוקר. לאחר כמה ימים שאת רואה שזה בסדר את יכולה לרווח את השעות מהארוחה הראשונה כלומר לדחות בשעה את שעת הארוחה. (ל- 01:00, לאחר מספר ימים ל-02:00 וכו) כך עד שאין יותר ארוחות בלילה.
לרוב, מגיל חצי שנה תינוק מסוגל להחזיק ללא אוכל בלילה.

כאשר הוא מתעורר בשעה שמבחינתכם היא לא אוכל החזירו אותו לישון כמו בתחילת הלילה, בלי בקבוק ועם המון תמיכה ואמפתיה לקושי: חיבוקים ותמיכה עד שהוא נרגע וההירדמות היא במיטתו.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד