פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0מעבר ממיטת תינוק
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אכן את מתארת בעיה שכיחה ביותר בקרב הורים לילדים צעירים.
הם נהנים מ"החופש" ויורדים הרבה מהמיטה בעיקר כאשר זה מלווה בבעיות שינה שקדמו לכך ועכשיו יש לו אפשרות לצאת ולשחק. התגובה הראשונית שלכם למחזה של ירידה מהמיטה היא זו שתקבע את ההמשך. כאשר הוא יורד מהמיטה קומו אליו, החזירו אותו למיטה ואמרו לו שלא יורדים מהמיטה לבד ואם הוא צריך משהו שיקרא לכם. הגיבו רגועים לסיטואציה כלומר לא לצחוק ולא לכעוס. ברגע שיבין שאכן לא יורדים מהמיטה לבד זה יחסוך לכם גם התעסקות בהשכבה הראשונית בכל לילה וגם שקט ובטחון בלילה שלא ירד מהמיטה בלעדיכם. יתכן וזה יהיה ארוך עוד מספר ימים אך כשתהיו עיקביים הוא יבין את המסר.
בנושא עיפות יתר: עיפות יתר מקשה על ההירדמות של הילד וגורעת מאיכות השינה שלו, הייתי מציעה לנסות ולהקדים את שנת הצהרים כדי שיקום (לבד) לפני חמש בערב ובכל מקרה, להמשיך ולהשכיב אותו לשנת לילה בשעה 20:00-20:30. ילדים מאוד עייפים נוטים להיות מאוד אנרגטיים ולכן הם לא נראים עייפים ומצד שני זה מה שמקשה עליהם להירדם.
חשוב ללמד אותו הרגלי שינה טובים גם ביום וגם בלילה זה אכן חשוב להתפתחות שלו.
1. מעבר ממיטת תינוק
27/06/2011 19:56
שלום יש לי ילד כבן שנתיים. בעבר תמיד היו לו ביות שינה, עברנו מספר מעבדות שינה, ומומחי א.א.ג והתברר כי אין לו חסימות נשימה, והבעיה היא התנהגותית. תמיד היה מקיץ מוקדם בסביבות חמש בבוקר מתעורר ולא רוצה לישון עוד. בעקבות טיפוס ממיטת תינוק העברנו למיטת ביניים. כמובן שהוא יוצא ממנה בזמן שמניחים אותו לישון, ולוקח לנו שעתיים לערך!!! עד שנכנע ונרדם. אנו פשוט מחזירים אותו בכל פעם שקם.אז בימים האחרונים הולך לישון לקראת עשר בלילה, מה שבעבר במיטת תינוק היה בשמונה וחצי בערב. הוא מקיץ כהרגלו בחמש בבוקר, מה שיוצא שישן 7 שעות בלילה. מה עליי לעשות? נאמר לי שחוסר שינה פוגע בהתפתחות התינוק. מה לעשות שבערב בזמן ששמים לישון קם כל הזמן? ומה לעשות שמקיץ בחמש, ואגב הוא לא עייף כלל, מתנהג כאילו שהוא בגן בתשע בבוקר בחצר... בצהריים אגב, הוא בבית, (חצי יום במסגרת) וישן עד חמש, האם זה מפריע לשנת לילה? אבל כואב לי להעיר אותו כי הוא מאוד עייף וקם עצבני אם לא ישן מספיק? מה עלינו לעשות מאת: אורח/ת
2. מיטת מעבר
28/06/2011 14:51
הי,אכן את מתארת בעיה שכיחה ביותר בקרב הורים לילדים צעירים.
הם נהנים מ"החופש" ויורדים הרבה מהמיטה בעיקר כאשר זה מלווה בבעיות שינה שקדמו לכך ועכשיו יש לו אפשרות לצאת ולשחק. התגובה הראשונית שלכם למחזה של ירידה מהמיטה היא זו שתקבע את ההמשך. כאשר הוא יורד מהמיטה קומו אליו, החזירו אותו למיטה ואמרו לו שלא יורדים מהמיטה לבד ואם הוא צריך משהו שיקרא לכם. הגיבו רגועים לסיטואציה כלומר לא לצחוק ולא לכעוס. ברגע שיבין שאכן לא יורדים מהמיטה לבד זה יחסוך לכם גם התעסקות בהשכבה הראשונית בכל לילה וגם שקט ובטחון בלילה שלא ירד מהמיטה בלעדיכם. יתכן וזה יהיה ארוך עוד מספר ימים אך כשתהיו עיקביים הוא יבין את המסר.
בנושא עיפות יתר: עיפות יתר מקשה על ההירדמות של הילד וגורעת מאיכות השינה שלו, הייתי מציעה לנסות ולהקדים את שנת הצהרים כדי שיקום (לבד) לפני חמש בערב ובכל מקרה, להמשיך ולהשכיב אותו לשנת לילה בשעה 20:00-20:30. ילדים מאוד עייפים נוטים להיות מאוד אנרגטיים ולכן הם לא נראים עייפים ומצד שני זה מה שמקשה עליהם להירדם.
חשוב ללמד אותו הרגלי שינה טובים גם ביום וגם בלילה זה אכן חשוב להתפתחות שלו.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום