הפחתת הנקות לילה- שינה טובה יותר?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הפחתת הנקות לילה- שינה טובה יותר?
07/07/2011 14:17
שלום,
בתי בת חמישה חודשים. מתחילת חייה עד לפני כחודש הפחיתה בהדרגה את התעורריות הלילה שלה מ3-4 ל1-2. בכל התעוררות ינקה וחזרה מיד לישון. "טקס" ההרדמות שלה כולל עיסוי ואמבטיה, ואח"כ ציצי ולישון... ברב המקרים היא לא נרדמת על הציצי אלא אח"כ במיטה, בד"כ לבד או עם מגע ושיר. לפני כחודש החלה להתעורר הרבה יותר (5-6 פעמים בלילה). חשבתי לא להניק אותה בזמנים שחשבתי שההתעוררות לא קשורה לרעב (פחות מ-4 שעות) ואני ובן-זוגי הרדמנו אותה בדרכים אחרות, שלקחו הרבה זמן... מאז נהיה קצת בלאגן... היא מתעוררת יותר, לעיתים קל מאד להרדים אותה בחזרה ע"י טיפוף עדין על הגב ולעיתים זה הופך לדרמה לילית... אני מרגישה שאנחנו לא מספיק מבינים מה אנחנו עושים ומשגעים את הילדה.המחשבה הראשונית הייתה שריווח בין האכלות יגרום לה להתעורר פחות אבל בפעל זה לא ממש עובד. ברור לי שבמידה ואניק אותה בכל התעוררות היא תרדם מיד אח"כ ותתעורר בין פעמיים לארבע בלילה.
השאלה שלי היא האם יש טעם להכנס לניסיון ה"חינוך" לשינה ארוחה יותר כל עוד התינוקת יונקת בלילה? ואם כן- כיצד לקבוע מתי להניק ומתי לא ואיך לא לבלבל אותה בין השניים?

תודה!
מאת: אורח/ת
2. הפחתת הנקות בלילה
16/07/2011 19:01
היי,
את צודקת שבגיל זה אין צורך לאכול בריוח של פחות מ-4 שעות ואף ברווחים גדולים יותר.
נשמע שיש לביתך עוד גורמי תלות נוספים כמו הירדמות ע"י מגע או שיר ולכן היא מתחילה להתעורר יותר, כי תינוקות נוטים לפתח עמידות לגורמי תלות חיצוניים ואז ההרדמות ארוכות יותר וצריך לחפש את הדבר הבא שיעזור לה להירדם. הייתי בודקת לעומק מהם גורמי התלות ומנטרלת אותם בהדרגה. רק זה מה שיפחית את כמות ההתעוררויות.
בהחלט אפשר ללמד אותה הרגלי שינה נכונים גם בזמן הנקה. במידה והיא לא מקשרת בין אוכל לשינה. כאשר החלטתם שעכשיו זמן האוכל (לפי הריווח שבחרתם) כנסו ותנו לה מיד לאכול. בשאר הפעמים היכנסו לצורך הרגעה בלבד מבלי להציע לה לאכול.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד