שינה של תינוק בן 7.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה של תינוק בן 7.5 חודשים
19/07/2011 23:17
שלום,

בני בן ה 7.5 חודשים נרדם רק על הידיים ומתעורר פעמים רבות במהלך הלילה (וכן גם כשישן ביום).
עד גיל 6 חודשים היה ישן לילות מלאים (עד 10 שעות בלילה ברצף). בגיל 3 חודשים לימדתי אותו להירדם לבד וענייני השינה היו נפלאים.
לפני כחודשיים נאלצנו (מסיבות מורכבות) להכניסו למיטתנו למשך כחודש וחצי, וברגע שהתאפשר לנו (לפני כשבוע) הוא חזר לישון במיטתו. הבעייה, כאמור, היא שהוא מתעורר פעמים רבות בלילה בבכי וצרחות, לא נרדם לבד, לעיתים מבקש לינוק בלילה (מה שלא קרה עד לפני שבועות ספורים). חשבתי שבתוך כמה ימים, כשיתרגל מחדש למיטתו, אוכל ללמד אותו שוב להירדם לבד, הבעייה היא שנראה שהוא לא מתרגל להיות להיות במיטתו. מה עושים?
אציין שיש לנו טקס מסודר לפני השינה שבדרך כלל מכניס אותו ל"מוד נמנום".
מאת: אורח/ת
2. שינה של תינוק בן 7.5 חודשים- מענה
20/07/2011 9:58
היי,

החיים מזמנים לנו כל מיני שינויים צפויים ובלתי צפויים ואנחנו צריכים לעיתים להסתגל למציאות חדשה :-)
למידה של תינוקות מתרחשת מהר ובמהלך החודשיים הללו בנך כנראה סיגל לעצמו גורמי תלות שעזרו לו להירדם (כמו נוכחות שלכם איתו, הנקה וכו..).
כדי לחזור לשינה רגועה והרדמה באופן עצמאי חשוב לעשות תהליך הדרגתי שמטרתו הראשונה היא לידד את בנך שוב עם המיטה שלו. ולאט לאט לנתק את גורמי התלות החיצוניים.
עשי זאת בהדרגה כאשר בתחילה היי איתו בחדר ותני לו מגע עד הירדמות (ליטוף/נדנוד/ קול/טפיחות וכו.. מה שנוח לכם). היענו תמיד לבכי שלו (כלומר, כשהוא בוכה הרימו אותו והרגיעו אותו עליכם וכשהוא נרגע החזירו למיטה), עם הזמן הבכי יפחת ואז בהדרגה תוכלו להפחית גם את המגע שלכם ואז גם את הנוכחות שלכם בחדר.
כמו-כן חשוב גם לנתק את הקשר בין ההנקה לשינה במידה וקיים. ולהקפיד שהוא לא ירדם בזמן הנקה אלא יכנס תמיד ער למיטה.

תהליך כזה יכול להימשך יותר ממספר ימים, היי סבלנית והתקדמי על פי הקצב שמתאים לבנך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה על המענה המהיר והענייני!!! אנחנו כבר מתחילים בתהליך :) (ל"ת)
20/07/2011 11:19
מאת: אורח/ת
4. בהצלחה :-) (ל"ת)
20/07/2011 11:40
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד