שינוי הרגלי שינה אצל תינוק בן 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוי הרגלי שינה אצל תינוק בן 4 חודשים
22/07/2011 1:21
שלום רב,

הבן שלי בן ארבעה חודשים ושבוע. בערך בגיל 3 חודשים הוא התחיל לישון מסודר בלילה, ז"א הלך לישון בשמונה, קם ב-23:00 לאכול, ישר חזר לישון עד 7:00.

לפני בערך שבועיים שלושה התחילה תופעה שהוא פשוט קם ב-23:00 לאכול, ומאז לא הולך לישון לפחות ל-3 שעות (במקרה הטוב), זה גם הגיע ל-4-5 שעות של ערות... וזה ממש מתסכל.

אחרי ההאכלה, אני שמה אותו ישר במיטה על הבטן (הוא ישן רק על הבטן), בחצי שעה -שעה ראשונה הוא עושה קולות, מדבר עם עצמו, ולא מתלונן. ניסיתי גם ללטף לו את הגב ולעשות שששש... (כמו שהמליצה ה"לוחשת לתינוקות") וגם ניסיתי לתת לו להישאר עם עצמו בלי לבוא אליו עד שהוא מתלונן.

ואז כשהוא מתלונן, בערך אחרי חצי שעה- שעה, הוא מתחיל לבכות, לא בכי חזק, אבל שרוצה שנבוא אליו, אני באה אליו, מלטפת אותו, לוחשת לו, מנסה לא להוציאו מהמיטה, רק אם הבכי מתגבר.. אני מחזיקה אותו מרגיעה ואז מחזירה, וחוזר חלילה.

מה לא ניסיתי - ניסיתי שיטת הרם/הורד, ניסיתי 5 דקות, ניסיתי לשים לו מוזיקה מרגיעה, ניסיתי לתת לו מים, לשיר לו...

אני מיואשת...

אשמח לעזרה,
תודה
איילת
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן 4 חודשים
22/07/2011 16:42
היי איילת,
אני מבינה מאוד את התיסכול והיאוש זה לא פשוט להיות ערים כל הלילה.

בנך אמנם צעיר אבל אפשר להתחיל וללמד אותו הרגלי שינה נכונים.
כיוון שאיני מלווה אותך באופן אישי חסר לי הרבה מידע כדי להבין למה בנך מתעורר ולמה הוא נשאר ער. תופעה אותה אנו מכנים "חלון עירות"
תופעה זו מתרחשת מ-2 סיבות עיקריות:
1. תלות בגורם חיצוני לצורך הירדמות. (יכול להיות הנקה/מגע/ידיים וכו). לתלות כזו תינוקות נוטים לפתח עמידות, כלומר, מה שעבד אתמול היום כבר לא עובד וצריך לשדרג ולמצוא משהו חדש. זה מתבטא תחילה בהרדמות ארוכות יותר, ביקיצות תכופות יותר בלילה ובסוף בחלונות עירות.
2. תינוק שמתעורר ומקבל "הפתעות" עלול למנוע מעצמו להירדם באופן מכוון כציפייה ל"הפתעה". הפתעה יכולה להיות- החלפה של ההורים בינהם (קודם באה אמא ואח"כ אבא), מים, אוכל, מוצץ וכו ולפעמים מקבל כל פעם משהו אחר.

כדי לסגור את חלונות העירות הללו מומלץ ללמד את התינוק להירדם באופן עצמאי. תחילה הרדימי אותו כשאת לידו עם מגע רצוף (נידנוד/ליטוף/ טפיחות/ "ששש" - אחד מהם) עד הירדמות. כאשר הוא בוכה היעני לו תמיד והרגיעי אותו (הרימי על הידיים וכשהוא נרגע החזירי למיטה והמשיכי במגע).
לאחר מספר לילות, כאשר הבכי יפחת תוכלי בהדרגה להוריד את המגע שלך ואת הנוכחות שלך בחדר עד להירדמות עצמאית.

כשהוא ידע להירדם באופן עצמאי זה יוביל לשנת לילה רצופה (וגם אם יתעורר ידע לחזור לישון).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המלצה מנסיון
27/07/2011 10:52
היי איילת

אם כבר הלוחשת לתינוקות...העצות שלה מצויינות לגבי כל החלק של השינה (להבדיל מהאכילה), אני כמובן מדברת מהנסיון האישי שלי- כל תינוק הוא עולם בפני עצמו.

אני ממליצה לך לקרוא שוב את כל החלק של השינה בספר הורוד החדש (הלוחשת לתינוקות פותרת את כל הבעיות...). אם ניסית את שיטת ה-5 דקות כנראה שלא קראת היטב את כל מה שהלוחשת אומרת...היא מסבירה שהשיטה עלולה רק להחמיר את בעיות השינה של התינוקות ואינה מומלצת כלל וכלל. היא מסבירה מה אפשר לעשות כדי למזער את הנזקים. כמובן שהיא מסבירה היטב גם על השיטה שלה- הרם הורד. אבל הכי חשוב- היא מסבירה שכל שיטה שתאמצי- חשוב להתמיד! לפעמים זה תהליך של שבועיים-שלוש ואף יותר. כאמור, אנחנו לא יודעים מה יעבוד עם התינוק שלנו כי כל תינוק הוא שונה.
אני יכולה רק לשער שלא התמדת עם שום שיטה לאורך זמן (לא שאפשר להאשים אותך,,אמצע הלילה, העייפות בשיאה והסבלנות בשפל...); זאת גם הבעיה אגב, עם שיטת ה-5 דקות- חלק גדול מההורים לא מסוגל להתמודד עם הבכי של התינוק יותר מלילה אחד וגם זה בקושי- ואז בעצם לא השגת כלום, רק סבל ובילבול לתינוק שלך ולעצמך.

תתבונני בתינוק שלך ותלכי עם הלב שלך -תנסי רק שיטות שאת שלמה איתן במאה אחוזים ותתמידי!! יכול להיות שגם עם הרם-הורד לא התמדת כראוי.
ודבר חשוב נוסף- תנסי למצוא מישהו שיכול לעזור לך- זה יקל עלייך מאד.
בהצלחה!!!
4. התעוררות של בני בן ה4 חודשים
06/12/2012 12:17
שלום,
יש לי ילד מקסים בן 4 חודשים. הוא ישן מעולה פחות או יותר מגיל חודש. לפני שבועיים עברנו דירה והעברנו אותו לחדר נפרד (עד עכשיו הוא היה איתנו). אני לא יודעת אם זה קשור אבל מאז הוא מתעורר בלילה כל כ45 דק, אני נותנת לו מוצץ והוא חוזר לישון.
הוא גם התחיל להתעורר מאוד מוקדם בבוקר.

אני מבינה שנוצרה אצלו תלות במוצץ אבל בלעדיו הוא לא חוזר לישון. מה כדאי לעשות? להתעקש איתו שיחזור לישון ללא מוצץ? האם ייתכן שהמעבר משפיע עליו וזה יעבור?
אשמח לעצה.

תודה רבה,
יולי.
5. רגרסיה בגיל 4 חודשים
06/12/2012 21:55
הי יולי,
הרבה פעמים יש שינוי בהרגלי שינה בסביבות גיל 4 חודשים. יכול להיות שהמעבר השפיע ואולי הוא רק שימש טריגר למשהו שהיה שם קודם לכם.
לגבי המוצץ, זה גיל שאפשר להתחיל ללמד אותו במהלך היום לקחת מוצץ בעצמו. אחרי שתתרגלי אתו את זה ותראי שהוא שול בזה תוכלי להתחיל ללמד אותו גם בלילה. כרגע אפשר לתת לו את המוצץ ביד במקום בפה ולעזור לו לכוון את היד לפה ו"לשחרר" את המוצץ. עד שהוא לא ידע לקחת לבד במהלך היום תעזרי לו.
בנוסף, יכול להיות שיש עוד גורמי תלות שקשורים לנוכחות שלכם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
6. תינוקת בגיל 4 חודשים
13/10/2014 11:19
היי!
התינוקת שלי בת 4 חודשים שיגרת השינה שלה היתה מ21:30 עד 9:00 בבוקר.
לפני חמישה ימים נסענו לחו״ל והשארנו את הקטנה עם סבתא שהקנתה לה הרגלי שינה שונים לחלוטין ולא רצויים מבחינתנו :19:45 עד 6:30 בבוקר.
כדי אני מחזירה את המצב לקדמותו??
תודה ויום טוב
7. תינוקת בגיל 4 חודשים
13/10/2014 12:49
אפשר לנסות בכל כמה לילות לדחות את שעת השינה וכשהיא מתעוררת ב 6:30 להתייחס לזה כאל יקיצה בלילה ולהחזיר לישון.
חשוב תמיד לשים לב שהיא אינה עייפה מדי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד