פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה של תינוקת בת 5 חודשים וחצי
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת 5 חודשים וחצי, מזה כשבועיים נרדמת במיטה לבד עם מוצץ. לאחר שעקבתי ובדקתי מה השעה הנכונה ביותר להשכיב אותה לישון, אנו משכיבים אותה כבר בשבע בערב, והיא מתעוררת סופית בשבע בבוקר.
הבעיה היא שהיא נרדמת מהר בדרך כלל אולם נדמה שהיא לא מצליחה להיכנס לשינה עמוקה במשך השעה-שעתיים הבאות ומתעוררת מדי זמן מה כשנופל לה המוצץ. לגבי המוצץ -אנו נצטרך ללמד אותה להכניס מוצץ לבד, וזה תהליך שייקח זמן. אני תוהה מדוע היא אינה מצליחה להירדם כראוי? חשוב לציין שהחדר בו היא ישנה חשוך, מאוורר כראוי והיא לבושה טוב ונוח. האם יש משהו שניתן לעשות?
תודה רבה
טלי
מה שהייתי עושה זה מגיעה אליה כשהיא מתעוררת לחפש את המוצץ ומקרבת לה אותו אל היד כדי שתרגיש אותו ואז היא תרים אותו בכוחות עצמה אל הפה ואט אט היא תלמד לעשות זאת בעצמה (לחפש את המוצץ במיטתה ולהכניסו בעצמה). בנוסף, יש אפשרות להניח מספר מוצצים במיטתה כך שיהיה לה קל למצוא אותם בלילה כשחשוך.
חשוב לאמן אותה להכניס את המוצץ בעצמה לפה גם במהלך היום, דבר שיזעור לה במיומנות הזו בשעות הלילה.
בהצלחה!
ראשית, רואים שנושא הקניית הרגלי שינה נכונים לבתך הוא חשוב לך ואת בהחלט בדרך הנכונה :-)
בעיניין המוצץ, אני מסכימה אם זה שזהו תהליך של למידה וקודם חשוב לאמן אותה במהלך היום לקחת אותו בכוחות עצמה ורק אח"כ אפשר לצפות ממנה לעשות זאת גם בלילה. (וגם זה תהליך הדרגתי)
אפשר בהחלט לשים לה 2-3 מוצצים בפינה קבועה במיטה ולהתחיל להראות לה היכן הם.
לגבי השינה ה"קלה" בשעתיים שלאחר ההרדמה. כיוון שאנני מלווה אותך חסרים לי פרטים בכדי לדעת במדויק מדוע היא אינה נרדמת כמו שצריך דווקא בשעות אלה, לכן אני יכולה לתת לך מענה כללי
1. ייתכן וזה קשור לטקס שינה- טקס שינה נכון צריך להיות רגוע, ללא גירויים והוא מה שעוזר לבתך להבין שעכשיו נכנסים לשנת לילה.
2. ייתכן וזה קשור לעייפות יתר- מלבד שעת ההשכבה (שעה 19:00 היא שעה סבירה בהחלט) צריך לבדוק כיצד היא ישנה במהלך הבוקר והצהריים. (בממוצע היא אמורה לישון בגיל זה כ-2 תנומות של כ- 3-4 שעות בסה"כ).
1. שינה של תינוקת בת 5 חודשים וחצי
26/07/2011 21:57
שלום רבבתי בת 5 חודשים וחצי, מזה כשבועיים נרדמת במיטה לבד עם מוצץ. לאחר שעקבתי ובדקתי מה השעה הנכונה ביותר להשכיב אותה לישון, אנו משכיבים אותה כבר בשבע בערב, והיא מתעוררת סופית בשבע בבוקר.
הבעיה היא שהיא נרדמת מהר בדרך כלל אולם נדמה שהיא לא מצליחה להיכנס לשינה עמוקה במשך השעה-שעתיים הבאות ומתעוררת מדי זמן מה כשנופל לה המוצץ. לגבי המוצץ -אנו נצטרך ללמד אותה להכניס מוצץ לבד, וזה תהליך שייקח זמן. אני תוהה מדוע היא אינה מצליחה להירדם כראוי? חשוב לציין שהחדר בו היא ישנה חשוך, מאוורר כראוי והיא לבושה טוב ונוח. האם יש משהו שניתן לעשות?
תודה רבה
טלי
מאת: אורח/ת
2. עצה מניסיון אישי
27/07/2011 8:06
הדבר מוכר מהניסיון שלי עם בתי. המוצץ היה נופל לה פעמים רבות במהלך הלילה.מה שהייתי עושה זה מגיעה אליה כשהיא מתעוררת לחפש את המוצץ ומקרבת לה אותו אל היד כדי שתרגיש אותו ואז היא תרים אותו בכוחות עצמה אל הפה ואט אט היא תלמד לעשות זאת בעצמה (לחפש את המוצץ במיטתה ולהכניסו בעצמה). בנוסף, יש אפשרות להניח מספר מוצצים במיטתה כך שיהיה לה קל למצוא אותם בלילה כשחשוך.
חשוב לאמן אותה להכניס את המוצץ בעצמה לפה גם במהלך היום, דבר שיזעור לה במיומנות הזו בשעות הלילה.
בהצלחה!
מאת: אורח/ת
3. שינה של תינוקת בת 5 חודשים וחצי
27/07/2011 9:50
הי טלי,ראשית, רואים שנושא הקניית הרגלי שינה נכונים לבתך הוא חשוב לך ואת בהחלט בדרך הנכונה :-)
בעיניין המוצץ, אני מסכימה אם זה שזהו תהליך של למידה וקודם חשוב לאמן אותה במהלך היום לקחת אותו בכוחות עצמה ורק אח"כ אפשר לצפות ממנה לעשות זאת גם בלילה. (וגם זה תהליך הדרגתי)
אפשר בהחלט לשים לה 2-3 מוצצים בפינה קבועה במיטה ולהתחיל להראות לה היכן הם.
לגבי השינה ה"קלה" בשעתיים שלאחר ההרדמה. כיוון שאנני מלווה אותך חסרים לי פרטים בכדי לדעת במדויק מדוע היא אינה נרדמת כמו שצריך דווקא בשעות אלה, לכן אני יכולה לתת לך מענה כללי
1. ייתכן וזה קשור לטקס שינה- טקס שינה נכון צריך להיות רגוע, ללא גירויים והוא מה שעוזר לבתך להבין שעכשיו נכנסים לשנת לילה.
2. ייתכן וזה קשור לעייפות יתר- מלבד שעת ההשכבה (שעה 19:00 היא שעה סבירה בהחלט) צריך לבדוק כיצד היא ישנה במהלך הבוקר והצהריים. (בממוצע היא אמורה לישון בגיל זה כ-2 תנומות של כ- 3-4 שעות בסה"כ).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום