בכי בזמן הרדמה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בכי בזמן הרדמה
31/07/2011 19:27
שלום,
בתי בת 3 חודשים. ההרדמה שלה מתבצעת בתנוחת ערסול, אנחנו מנסים לנמנם אותה מעט ואז להעביר למיטה. עד כה השיטה עבדה לא רע. לאחרונה, כל פעם שמעבירים אותה לתנוחת ערסול, היא מתחילה לבכות. אחרי לא מעט "ריקוד" ונדנודים, היא נרגעת, מתחילה לנמנם ואז אנחנו מעבירים אותה למיטה. יש לציין כי הבכי מופיע הן בהרדמות ביום והן בערב.
בנוסף, היא החלה לקצר מאוד את השינה במהלך היום, אפילו עד כדי חצי שעה. היא מתעוררת כמובן עייפה... היא מצליחה להיות ערה שעה וחצי ללא קושי במהלך היום, ולפעמים אם אני לא מצליחה להרדים אותה אז גם יותר.
מה לעשות עם הבכי הזה? ניסיתי להניח אותה במיטה, היא מתחילה לבכות, מגע לא מפסיק את הבכי, אני לוקחת אותה על הידיים בניסיון להרגיע ואז רק מתגבר הבכי, עד שכמובן אני מצליחה להרגיע אותה ולהחזיר למיטה.
הרבה הרבה תודה
מאת: אורח/ת
2. בכי בזמן הרדמה
02/08/2011 21:18
היי,

בתך עדיין צעירה וייתכן והיא זקוקה לכם עדין לעזרה בהרדמה. יחד עם זאת אפשר להתחיל ללמד אותה הרגלי שינה נכונים עי"כ שמידי פעם היא תרדם במיטתה (בזמנים שהיא זקוקה להירדמות על הידיים זה עדיין בסדר). מגיל 5 חודשים אפשר לצפות מתינוק שידע להירדם בצורה עצמאית בכל הרדמה.

בכל זאת אדגיש נקודה חשובה. את מתארת מצב בו אתם מנסים להגיע איתה ל"נימנום" ואז כשהיא בשלבי הירדמות אתם מעבירים אותה למיטה. זה עלול להיות עבורה סיטואציה לא נעימה כי עד שהיא סוף סוף מצליחה להתנמנם ההורדה למיטה מעירה אותה. זה עלול להוביל למצב שהיא בכוח נמנעת מלהירדם.
כדי להבין זאת יותר טוב, נסי לדמיין שבכל פעם שאת מתחילה להירדם היא מתעוררת ומעירה אותך (קורה לפעמים לא?), זה עלול להיות מאוד מעצבן ולהוביל למצב שתחכי קודם שהיא תתעורר כדי שאח"כ תוכלי להרדם..
לכן, היא גם מתחילה לבכות. הבכי המתגבר הוא גם תוצאה של עייפות.

התחילי בכך שמהתחלת ההרדמה היא במיטה. שם תני לה מגע (ליטוף, נידנוד, הנחת יד ללא תזוזה, טפיחות- מה שתבחרי) עד להירדמות!
כאשר היא בוכה הרימי אותה על הידיים וחבקי חזק כמה זמן שצריך עד שהיא נרגעת ואז החזירי למיטה כשהיא ערה והמשיכי עם המגע. אם היא מתחילה לבכות שוב, הרימי אותה והרגיעי. חשוב שהיא תקשר את המיטה עם מקום חיובי ולא מקום שבוכים בו.
ייתכן שבימים הראשונים היא תבכה יותר , תמיד תני מענה לבכי שלה, בהדרגה הבכי וההתנגדות תפחת.

כאמור, אפשר מידי פעם לאפשר לה להירדם על הידיים שלך ובהדרגה לחשוף אותה יותר ויותר לשינה במיטה וכך תוכלו להגיע לגיל 5 חודשים בו תהיה מוכנה להרדם לבד ללא הנוכחות שלך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד