קשיים בהירדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קשיים בהירדמות
08/08/2011 9:37
שלום
בתי בת 5 חודשיםושלושה שבועות ומתקשה מאוד להרדם עצמאית. התחלנו לפני כשבועיים
תהליך של הקניית הרגלי שינה לפי שיטת 2 דקות- להיות נוכחים לידה במגע ואז לצאת מהחדר וחוזר חלילה. היה נראה כי יש שיפור לאחר מספר ימים אך המצב התדרדר במהרה.
כל ערב היא מקבלת בקבוק או הנקה ואז אנחנו עושיםלה אמבטיה ארוכה,מסאג קצר ואז מניחים אותה במיטה ברוגע לאחר מספר דקות היא מתחילה להתפתל ולבכות ואז כבר שום דבר לא עוזר, היא במעין טראנס של בכי וצרחות וגם אם מרימים אותה מאוד קשה להשתלט עליה.
התהליך אורך בין שעה לשעה וחצי וזה ממש סיוט עבורנו! אני חוזרת לעבוד עוד שלושה שבועות ומגגישה מותשת ועייפה. חשוב לציין שאני נותנת לה הנקת חלום ב 23:00 ואז היא קמה פעם אחת באמצע הלילה להנקה נוספת.
איך ניתן לשפר את המצב?
האם השיטה בערב צריכה לחול גם על ההרדמות במשך היום?

תודה מראש,
טלי
מאת: אורח/ת
2. קשיים בהירדמות
09/08/2011 18:13
הי טלי,
אין ספק שאתם תשושים ועייפים ונראה כי אתם לוקחים את נושא הרגלי השינה בצורה רצינית.
חסר לי מידע בכדי להבין בדיוק מה קורה בלילות ולמה בתך מתעוררת,לכן אתן מענה כללי. ממה שכתבת אני יכולה להסיק שייתכן ובתך זקוקה לאוכל כדי להירדם או לפחות למגע שלכם (יתכן ואף לשני הדברים גם יחד).
לפי שיטת לילה טוב אנחנו לא מגבילים את השהות שלנו בחדר בזמן כי מבחינת בתך היא לא יודעת מתי עבר הזמן וזה מסר מאוד מבלבל עבורה מתי אתם בחדר ומתי לא, בנוסף אנחנו לא ממליצים על הנקת חלום כדי לא לקשר את השינה עם האוכל.
התקפי זעם ובכי כפי שאת מתארת מתרחשים מכמה סיבות האחת- עייפות יתר- בתך עייפה מאוד וקשה לה להירדם. השנייה- מסרים מבלבלים בהקשר של שינה וכך היא אינה יודעת למה לצפות. השלישית- הירדמות שלא במיטה- אז התינוק מתעורר במיטתו ואינו מבין איך הוא הגיע לשם מה שעלול להבהיל מעט. והאחרונה- במידה והתינוק נשאר מדי פעם כשהוא בוכה במיטה הוא אינו רוצה להיות שם.
כדי ללמד את בתך הרגלי שינה טובים מומלץ לעשות זאת בהדרגה כאשר בשלב הראשון אנחנו מידדים אותה עם המיטה. לאחר הטקס שינה שאתם עושים מצויין הכניסו אותה למיטה וכשהיא רגועה המשיכו לתת לה מגע (ליטוף, טפיחות וכו מה שנוח ונעים לכם) עד שהיא נרדמת. חשוב תמיד להיענות לבכי ולהרגיע אותה- אם הבכי מתגבר הרימו אותה על הידיים וחבקו אותה חזק. בשלב של בכי מה שהיא צריכה זה אתכם, היו שם בשבילה. כאשר היא רגועה החזירו אותה שוב למיטה והמשיכו עם המגע. כך היא תקשר את המיטה למקום רגוע ולא מקום בו בוכים.
לאחר מספר ימים תוכלו לראות שהיא פחות תבכה וההרדמות יתקצרו ואז תוכלו גם להפחית את המגע שלכם. ובהדרגה גם את הנוכחות שלכם.
חשוב להיות עיקביים כדי שהיא תדע מה מצפה לה והתקפי הזעם יעברו.
בנושא ההנקה- כאשר היא מתעוררת לאכול האכילי אותה ושימי לב לקצב היניקה כאשר קצב היניקה נחלש זה סימן שהיא מתחילה להירדם, נתקי אותה והחזירי למיטה כשהיא ערה והמשיכי במגע.
כל תנומות היממה קשורות אחת לשניה לכן, כל דבר שאתם עושה בהרדמה הראשונה עשי זאת בכל ההרדמות במהלך הלילה ובמהלך היום.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. קשיים בהירדמות המשך
10/08/2011 20:18
עינת שלום,
תודה על תשובתך.
יש לי מספר שאלות:
האם בתהליך ההרדמה ניתן לתת לה מוצץ על מנתשתרגע?
מה עושים אם היא לא נרגעת גם שמרימים אותה?
האם זה הגיוני שמספר ימים כבר התהליך המתיש הזה בערב אורך כשעה שלמה
ואף יותר?
איך ניתן לגמול אותה מהנקה בלילה?

אלפי תודות
טלי
מאת: אורח/ת
4. המשך
10/08/2011 21:01
היי טלי,
אין שום מניעה לתת לה מוצץ גם בהרדמות וגם במהלך הלילה יחד עם זאת מומלץ ללמד אותה לקחת בעצמה את המוצץ (לאחר שאת מוודאת שהיא מסוגלת לעשות זאת ביום למדי אותה לעשות זאת גם בלילה). הרעיון הוא שהיא תהיה מסוגלת לקחת את המוצץ בעצמה ולא תהיה תלויה בכם שתביאו לה אותו.

באיזה צורה היא כן מצליחה להרגע? מניסיוני תינוקות מרגישים הכי בטוחים והכי טוב להם על הידיים של ההורים. ייתכן והתקף בכי הוא מעט ארוך יותר וקשה יותר ולכן יתכן שזה יקח מעט יותר זמן. חבקי אותה חזק, את יכולה לנסות ללחוש לה "ששש" מעט תנועה איטית (לא להגיע לקפיצות..), להישאר כמה שאפשר רגועה ובביטחון (זה עובר גם אליהם) ולא לנסות כל מיני דברים שונים.

הפעם,פעמיים הראשונות יכולות להיות ארוכות, במידה והמסר עיקבי וברור זמני ההרדמה אמורים להתקצר. (קשה לי לתת לך מענה ספציפי כיוון שאיני מלווה אותך ועל כן חסר לי מידע). העיקביות וההתמדה הם אלה שיעבירו את המסר הברור לבתך וכך מתרחשת הלמידה .

כדי לנתק את הקשר של ההנקה והאוכל, שימי לב לקצב היניקה. כאשר הוא נחלש נתקי אותה והחזירי למיטה. לעיתים כאשר התינוק אינו זקוק להנקה לצורך הירדמות הוא מוריד לבד את הארוחות. במידה ולא את יכולה בכל מספר ימים לתת לה לאכול שעה מאוחר יותר עד שלא תהיה ארוחה בלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד