הירדמות עצמאית לבת 8 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות עצמאית לבת 8 חודשים
08/08/2011 18:35
שלום. ביתי בת 8 חודשים, עד לפני כחודשיים הייתה ישנה לילה שלם ללא הנקות והתעוררויות, ביום תמיד הייתה לה בעיה להרדם ולישון שינות ממושכות, אך היו תקופות טובות יותר ופחות. בחודשיים האחרונים החלה להתעורר הרבה בלילה ובשבועיים האחרונים המצב החמיר עד כדי שמתעוררת לפעמים כל שעה וחצי, וגם חזרה לינוק בלילה (מה שלא קרה בערך מגיל 2-3 חודשים). בערב יש טקס שינה קבוע של אמבטיה והנקה סביב 19:00-20:00. אך מאז שנולדה ועד היום נרדמת בערב בהנקה. זה נשמע לי מוזר שהגורם הוא התלות שפיתחה בהנקה, מכיוון שזה לקח לה חצי שנה לפתח את התלות הזו.. האם זה הגיוני? בכל מקרה החלטתי לנסות ללמד אותה הירדמות עצמאית, ויש לי כמה שאלות:
1. האם כדאי להתחיל בתהליך רק בשינת היום שלה, או רק בשינת הלילה ולאחר מכן להמשיך גם בשאר היום? מכיוון שהתהליך הוא מאוד קשה, גם עבורי וגם עבורה.
2. כשאני מנסה להרדים אותה ביום, מניחה אותה במיטה ומרימה רק כשבוכה, נראה שעצם העניין של ההרמה הורדה כל פעם מכניס אותה הרבה יותר להסטריה כך שאחרי כ-3 הרמות והורדות היא כבר נכנסת לבכי כ"כ הסטרי שגם בידיים לא נרגעת. ואז אין לי אפשרות להחזירה למיטה מכיוון שלא מפסיקה לבכות. מה לעשות במקרה כזה? איך להמשיך מכאן?
3. קראתי שביום לתינוקות קשה יותר להירדם עצמאית מכיוון שאין את הפרשת המלוטונין והדבר היחיד שיכול לגרום להם להירדם זו העייפות, לכן הם זקוקים הרבה יותר לעזרה מאשר בלילה. בנוסף יש סכנה שאם מתעקשים עם התינוק שיירדם במיטה ביום זה עלול רק ליצור אצלו עוד יותר התנגדות, תסכול ובכי ובסוף פשוט לא יישן במשך היום, מה דעתכן על כך?

תודה רבה מראש!
מיכל
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
09/08/2011 18:32
היי מיכל,
אכן זה הגיוני שהיא תלויה בהנקה כדי להירדם, התלות בהנקה נרכשה מהר מה שעכשיו את חווה זה העמידות שהיא פיתחה לתלות, כלומר למעשה ההנקה כבר לא עוזרת.. עמידות מתבטאת בהרדמות ארוכות יותר, ביקיצות תכופות יותר לצורך ההנקה ובחלונות עירות (מצב בו התינוק מתעורר באמצע הלילה ליותר מחצי שעה).
אני שמחה שהתחלת ללמד אותה להירדם בצורה עצמאית ומאחלת לך בהצלחה בכך.
לשאלותייך:
1.שנות היום ושנות הלילה קשורות מאוד אחת לשניה וכל עזרה שבתך תקבל בבוקר עם הזמן היא תתחיל לדרוש אותה גם בלילה. כיוון שבאמת בלילה קל יותר כל שינוי של שלב אנחנו מתחילים בלילה ולמחרת מיישמים את אותו הדבר גם ביום.
2. ייתכן וכשאת מרימה אותה לישון בתך מתחילה להיתנמנם עליך וכשאת מחזירה אותה למיטה זה מעיר אותה ועלול גם להבהיל אותה. כדי להבין זאת חשבי על סיטואציה בה בכל פעם שאת מתחילה להירדם לפתע מעירים אותך. כדי למנוע זאת הרימי על הידיים כשהיא בוכה וכאשר הבכי נחלש ויורד טון החזירי מיד. אם היא מתחילה לבכות שוב הרימי שוב. אם היא מפסיקה את הבכי בבת אחת (מבלי שהוא נחלש) החזירי מיד באותו רגע, ללא השתהות על הידיים.
3. הפרשת המלטונין קימת ביום אבל ברמה מאוד נמוכה ולכן קשה יותר להירדם. יחד עם זאת אפשר לעזור לה בכך שתעשי סדר יום קבוע בו היא תדע מתי היא צריכה לישון, לפני השינה הפחיתי בגירויים מסביב ואת השינה וההירדמות עשי בחדר חשוך. גם חושך מלאכותי עוזר להפרשת המלטונין. את אופן ההרדמה עשי בדיוק כפי שאת עושה בלילה כי כאמור אם תעזרי לה יותר ביום היא תרצה את אותה עזרה גם בלילה. כאשר עושים את ההרדמה בצורה נכונה ונענים לבכי ההרדמה בסוף היא נעימה ורגועה וככל שהיא תישן טוב יותר ביום שנת הלילה שלה תשתפר מאוד.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד