אור

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. אור
10/08/2011 15:49
שלום רב
בני בן שנה. עדיין יונק. נמצא איתי בבית עד ספטמבר אז יכנס לגן. עד לפני שבוע וחצי ינק בלילה פעמים והיה נרדם על הציצי. לפני שבוע וחצי התחלתי לו גמילה מאכילה בלילה, תוך הורדת המשענת של ההנקה ולימוד הירדמות עצמאית במיטה- הן במהלך היום (ישן בוקר וצהרים ויש סדר יום) והן בערב ובלילה.
אנחנו משכיבים אותו לישון עם טקס שינה מסודר ובשעה שמונה הוא במיטה (זה היה מאז ומתמיד). אך בדרך כלל לוקח לו כ-40 דקות להירדם (כך שנרדם רק לקראת תשע). נרדם במיטה, לפעמים צריך קצת ללטף אותו או לעמוד לידו ולפעמים נרדם אפילו בלי שאנחנו בחדר.
יש לציין כי תוך שבוע הצלחנו לגמול אותו לגמרי מאכילה בלילה, תוך תהליך הדרגתי של הורדת ההנקות.
בלילות האחרונים לרוב התעורר פעם אחת בין 3 ל-5, אך ישר נרדם לאחר שהשכבתי אותו ואמרתי לו שעדיין לילה וישנים. לילה אחד אפילו לא התעורר כלל עד הבוקר.

הבעיה היא- מאז שהפסיק לאכול בלילה- מסיים את שנת הלילה מוקדם בין 5 ל-רבע לשש בבוקר, ורואים שהוא קם עייף מאוד (וברור לי שאם הייתי מניקה אותו הוא היה נרדם עד 7 בערך). אני מנסה באופן עיקבי להמשיך את אותה שיטת הרדמה כפי שאני נוהגת בלילה (והצליחה טוב בלילה)- משכיבה אותו שוב ושוב כאשר נעמד, מלטפת ואומרת שעדיין לילה, כך קרוב לשעה- אך הוא לא נרדם. בסופו של דבר אחרי שש בעלי מוציא אותו מהמיטה, פותח את התריס ואומר שכבר בוקר. ואחרי כ-10 דקות אני מניקה אותו בסלון.
והשאלה- האם זה נכון להמשיך ול"האבק" איתו? האם בסוף יש סיכוי שזמן היקיצה שלו ידחה? שכן הוא קם מאוד מאוד עייף. והאם אני לא מעבירה לו מסר סותר- שכן אני "נאבקת" איתו ובסוף מוציאה אותו מהמיטה בלי שנרדם?

מצטערת על האורך- חייבת ממש עזרה :)
תודה אור
מאת: אורח/ת
2. הי אור
10/08/2011 21:23
אין צורך להיתנצל על האורך :-)
אני שמחה לשמוע שחשוב לכם לתת לבנכם הרגלי שינה טובים ונראה שאתם לוקחים את הדברים ברצינות, וגם מתיאורך נשמע שאתם רואים איזשהו שיפור, בעיקר בהנקות.
חשוב לי לציין שהירדמות איתכם בחדר (אפילו ללא מגע) אינה הירדמות עצמאית, ואם נראה לך שהוא מסוגל לכך אז צאו מהחדר בכל לילה.
אני מבינה את ההרעה בתנאים מבחינת שעת היקיצה. יש סיכוי שעם הזמן זה יתאחר אבל גם אם זה יקרה זה לרוב לא יהיה משהו משמעותי, שעת הבוקר ככל שעובר הזמן מתקבעת והופכת לחלק מהשעון הביולוגי. בשעות הבוקר רמת הורמון השינה (מלטונין) בגוף היא נמוכה ועל כן הרבה יותר קשה להירדם ולכן זה לוקח יותר זמן. כאשר את מתחילה בניסיונות הרדמה חשוב להתמיד בכך עד אשר בנך ירדם. ייתכן ויהיו 3-4 ימים עם הרדמה ארוכה אך זה מה שיוביל בסופו של דבר לאיחור היקיצה בבוקר. כל עוד יש וויתור בנך לומד מכך שאם הוא יבכה או יתעקש הרבה בסוף מוציאים אותו מהמיטה. זה עלול להביא ליקיצות ארוכות גם בלילה כי הוא יצפה שגם בלילה תוותרו לו.
לכן, ההחלטה צריכה להיות שלכם, במידה והחלטת שאת מתעקשת להחזיר אותו לישון עשי זאת עם אורך רוח עד שתצליחי להרדים אותו. במידה ואין לך את היכולת מבחינת זמן או רצון עדיף שתתחילי את היום.
דבר נוסף, ייתכן ובנך מגיע עיף ללילה וזה גורם ליקיצות נוספות. היתי מנסה להקדים מעט את טקס השינה (אם אפשר שבשמונה כבר ירדם).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה! ועוד שאלה קטנה....
11/08/2011 7:22
לגבי היקיצה המוקדמת- יש בעיה אחת- אני אומנם נמצאת לידו בעיקביות ונחישות להרדימו לא משנה כמה זמן, אך אחרי שעה כבר מגיע 6:30, ומה אז? מצד אחד להוציא מהמיטה- אז ניכנעתי לו, ומצד שני אם שעה שלמה לא נירדם- היתכן שדווקא בשש וחצי בבוקר ירדם? ואם כן עד איזו שעה בבוקר להמשיך ולנסות? והאם לא יתכן שהוא כבר רעב ב-6:30?
כלומר- אין לי בעיה להתמיד כמו בלילה, השאלה- עד איזו שעה, שכן בכל זאת כבר מגיעה בסוף שעת היקיצה הרצויה......

ושאלה נוספת- הלילה למשל- חזר להתעורר בשעה שלוש וחצי ולקח לי להרדים אותו שעה, אך כנראה בגלל שהיה עייף- בבוקר קם רק ב6:30.
האם יתכן שהיקיצות המוקדמות לפני 6 ,שקורות רק בלילות בהם ישן רצוף כל הלילה, הן משום שהוא פשוט כבר רעב ולא מספיק עייף? (הרי לא אכל מסביבות שבע-שבע וחצי)?
4. יקיצה מוקדמת
11/08/2011 22:01
יקיצה מוקדמת- ציינתי קודם אם יש לך זמן ואורך רוח... ייתכן מאוד וביום-יומיים הראשונים זה יקח הרבה זמן כיוון שבנך למוד ניסיונות וויתורים רבים, ובנוסף זוהי שעה שקשה להרדים בה. ברגע שהחלטת שאת מתכוונת להחזיר לישון עשי זאת עד אשר ירדם גם אם עברה שעת היקיצה הרצויה וזאת כדי לא להגיע למצב של וויתור ואז הלמידה אותה לומד בנך היא שאם יתעקש מספיק בסוף יוציאו אותו מהמיטה. הוא עלול להתחיל לנסות את זה גם באמצע הלילה, כאמור בימים הראשונים זה יכול לקחת הרבה זמן אבל בסוף הוא ירדם ואולי יחבר את זה לשנת הבוקר שלו. אחרי 2-3 פעמים בהם תתמידי הזמנים יתקצרו מאוד עד שהוא יפסיק להתעורר.

אין לי מספיק מידע בשביל לענות לך מאיזו סיבה הוא קם מוקדם. ייתכן וזה בכלל קשור לשנות היום שלו וכמה הוא הגיע ללילה עיף. מניסיוני פעוט בן שנה אינו צריך לקום בשביל אוכל והוא מסוגל למשוך יותר. סביר להניח שההתעוררות היא מסיבה אחרת , ייתכן שאחרי שכבר התעורר הרעב מתחיל להשפיע.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. תודה! (ל"ת)
12/08/2011 22:17
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB