פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3תינוק בן תשעה וחצי חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני המקסים סבל מגזים מיום היוולדו עד גיל 7 חודשים. התעורר כל 20 דק ביום ובלילה. כשנגמרה פרשת הגזים העברנו אותו ממיטתנו למיטה שלו. אין לו חדר משלו (בית קטן...) ומיטתו קרובה לשלנו. הנקה מלאה עד גיל 5 חודשים אז החל במוצקים. מהיום שעבר למיטתו התחלנו לנסות ליישם את שיטת ההרדמות העצמאית ישבנו על כסא לידו בהתחלה ניגשנו כל פעם שבכה לא התייחסנו להפלת המוצצים וכו ולאט לאט הרחקנו את הכסא. הייתה ועדיין יש דילמה כי הוא בוכה קבוע לפני שיורד ונרדם. אבל הבכי הזה זה בכי לא מספיק מובהק לפעמים צרחות לפעמים מילמולים לפעמים בזמן הצרחות והבכי אני רואה שהוא פוזל לכיוון הצעצועים שלו ואם אני מחבקת אותו לפעמים זה רק מעצים את הבכי אז אני חוזרת לשבת עד שנרגע. חלפו חודשיים וחצי מניקה אותו לפני השינה במטבח עם אור אחכ יש לנו טקס שינה עם שיר קבוע ואז מניחה אותו ...במשך חודש לאחר שיפור ניכר מספר ההתעוררויות בלילה ירד לכ 10-15 ובשבוע האחרון אפילו ישן 3 וחצי שעות ברצף. מעבר לכך אם ישן ברצף מתעורר כמו שעון כל 3 שעות . האם להניק כן לא? השאלה הגדולה לגבי הבכי הזה(בכי בלי דמעות) או קולות התשומת לב מה לעשות. תודה מראש הלוואי שתעזרו לי ולו
אני שמחה לדעת שאתם מישמים את הדברים ורואים שיפור:-)
לגבי הבכי- כיוון שאנחנו רוצים שיהיה לבנך הקשר חיובי עם המיטה אנחנו רוצים לספק לו חוויות טובות שם ולכן המלצתינו לגשת אליו בכל פעם שהוא בוכה ולהרגיע אותו. לגבי עוצמת הבכי זה מאוד אינדיבידואלי ואפילו את ובעלך יכולים להתייחס שונה לעוצמת הבכי. כאשר מבחינתך זה "קיטורים" ומילמולים לתשומת לב אין צורך לגשת אליו ייתכן והוא יוכל להסתדר בעצמו במידה וזה מתגבר לבכי גשו אליו. כשעוצמת הבכי חזקה חבקו אותו חזק עד שירגע ורק אז הניחו במיטה.
לגבי הנקה- בגיל זה תינוק אינו זקוק לאוכל במשך הלילה ויחד עם זאת, ייתכן ובנך עדיין תלוי בהנקה לצורך הירדמות, ודאי שאינו נרדם בזמן ההנקה והניחי אותו במיטה לאחר האוכל כשהוא ער. במידה ולא יהיה תלוי באוכל לשינה ייתכן ויוותר על הארוחות בעצמו. אם את רוצה לגמול אותו מהנקה בלילה, מומלץ לעשות זאת בהדרגה. המשיכי להניק אותו תחילה כל 3 שעות ואז כל מספר ימים דחי בשעה את שעת ההנקה (כלומר לכל 4 שעות אח"כ כל 5 שעות וכו), עד שלא תשאר הנקת לילה.
מקווה שעזרתי..
1. תינוק בן תשעה וחצי חודשים
12/08/2011 23:34
שלום , אשמח אם תייעצו ליבני המקסים סבל מגזים מיום היוולדו עד גיל 7 חודשים. התעורר כל 20 דק ביום ובלילה. כשנגמרה פרשת הגזים העברנו אותו ממיטתנו למיטה שלו. אין לו חדר משלו (בית קטן...) ומיטתו קרובה לשלנו. הנקה מלאה עד גיל 5 חודשים אז החל במוצקים. מהיום שעבר למיטתו התחלנו לנסות ליישם את שיטת ההרדמות העצמאית ישבנו על כסא לידו בהתחלה ניגשנו כל פעם שבכה לא התייחסנו להפלת המוצצים וכו ולאט לאט הרחקנו את הכסא. הייתה ועדיין יש דילמה כי הוא בוכה קבוע לפני שיורד ונרדם. אבל הבכי הזה זה בכי לא מספיק מובהק לפעמים צרחות לפעמים מילמולים לפעמים בזמן הצרחות והבכי אני רואה שהוא פוזל לכיוון הצעצועים שלו ואם אני מחבקת אותו לפעמים זה רק מעצים את הבכי אז אני חוזרת לשבת עד שנרגע. חלפו חודשיים וחצי מניקה אותו לפני השינה במטבח עם אור אחכ יש לנו טקס שינה עם שיר קבוע ואז מניחה אותו ...במשך חודש לאחר שיפור ניכר מספר ההתעוררויות בלילה ירד לכ 10-15 ובשבוע האחרון אפילו ישן 3 וחצי שעות ברצף. מעבר לכך אם ישן ברצף מתעורר כמו שעון כל 3 שעות . האם להניק כן לא? השאלה הגדולה לגבי הבכי הזה(בכי בלי דמעות) או קולות התשומת לב מה לעשות. תודה מראש הלוואי שתעזרו לי ולו
מאת: אורח/ת
2. תינוק בן תשעה וחצי חודשים- תשובה
13/08/2011 9:01
היי,אני שמחה לדעת שאתם מישמים את הדברים ורואים שיפור:-)
לגבי הבכי- כיוון שאנחנו רוצים שיהיה לבנך הקשר חיובי עם המיטה אנחנו רוצים לספק לו חוויות טובות שם ולכן המלצתינו לגשת אליו בכל פעם שהוא בוכה ולהרגיע אותו. לגבי עוצמת הבכי זה מאוד אינדיבידואלי ואפילו את ובעלך יכולים להתייחס שונה לעוצמת הבכי. כאשר מבחינתך זה "קיטורים" ומילמולים לתשומת לב אין צורך לגשת אליו ייתכן והוא יוכל להסתדר בעצמו במידה וזה מתגבר לבכי גשו אליו. כשעוצמת הבכי חזקה חבקו אותו חזק עד שירגע ורק אז הניחו במיטה.
לגבי הנקה- בגיל זה תינוק אינו זקוק לאוכל במשך הלילה ויחד עם זאת, ייתכן ובנך עדיין תלוי בהנקה לצורך הירדמות, ודאי שאינו נרדם בזמן ההנקה והניחי אותו במיטה לאחר האוכל כשהוא ער. במידה ולא יהיה תלוי באוכל לשינה ייתכן ויוותר על הארוחות בעצמו. אם את רוצה לגמול אותו מהנקה בלילה, מומלץ לעשות זאת בהדרגה. המשיכי להניק אותו תחילה כל 3 שעות ואז כל מספר ימים דחי בשעה את שעת ההנקה (כלומר לכל 4 שעות אח"כ כל 5 שעות וכו), עד שלא תשאר הנקת לילה.
מקווה שעזרתי..
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה