הורדת הרגל שינה לקוי

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הורדת הרגל שינה לקוי
14/08/2011 14:05
בתי בת שנה וחמישה חודשים, ובמשך כשנה בערך ביססנו לו שלא במכוון או במודעות הרגל שינה מאוד רע- היא נרדמת רק באמצעות משחק בריסים שלי או של אביה... לאחרונה הדבר הפך להיות בלתי נסבל ואני לא מסוגלת לעמוד בזה יותר.. החלטנו להוריד את ההרגל על ידי כך שאנו מסבירים לה שאסור ריסים והיא צריכה לישון לבד... היא הבינה שאין יותר ריסים אבל מאז היא לא מוכנה לישון לבד במיטה שלה היא נעמדת וצורחת במשך שעות והיא לא מוכנה להישאר בחדר... גם לשנת צוהריים היא לא מוכנה עד שאני מוציאה אותה כדי שתירגע קצת ואני מנסה לדבר איתה בטון נעים וסמכותי אבל הילדה לא מוכנה לשהות בחדר עד שהיא פשוט נרדמת על הידיים שלי מתוך אפיסת כוחות. (יש לציין שהיא עדיין ישנה איתנו בחדר ושאני לא עוזבת אותה כל זמן שהיא נמצאת שם וצורחת)
מה עושים?... אני מפחדת להישבר או לגרום לה איזשהו נזק או משקע שילווה אותה אחר כך.
מאת: אורח/ת
2. שינוי הרגל שינה
15/08/2011 11:53
הי,
כדי להרגיל אותה לישון בצורה עצמאית במיטתה מומלץ לעשות זאת בצורה הדרגתית. זה נכון שמשחק בריסים הוא בעיתי כיוון שזה מגע שהיא שולטת בו והיא אחראית מתי להפסיק אותו ולכן קשה להיגמל ממנו.
חיזרו לכך שהיא תירדם עם מגע אך המגע הוא בשליטתכם! כלומר זה יכול להיות ליטוף, נידנוד, טפיחות, הנחת יד ללא תנועה וכו מה שנוח ונעים לכם. בכל פעם שהיא בוכה הרגיעו אותה (מצויין שאינך עוזבת אותה כל עוד היא בוכה) וכשהיא נרגעת החזירו למיטה והמשיכו במגע החדש. (כנ"ל בצהריים, השתדלי להקפיד שברגע שאת מתחילה להרדים אותה הישארו בחדר עד להרדמה ואל תוציאי אותה החוצה כדי שהיא לא תצפה לזה בכל פעם).
כאשר היא תחווה חוויות חיוביות במיטה (כיוון ששם היא לא בוכה) וכשהיא בוכה היא מקבלת את הנחמה והבטחון מכם לא תגרמי לה נזק כלשהו. (חשוב להקפיד שכשהיא נרגעת להחזיר אותה למיטה כשהיא ערה ולא תרדם על הידיים שלך כי אז זו תהיה תלות חדשה).
לאחר מספר ימים כשהיא תתרגל למגע החדש וההרדמות יהיו רגועות ונעימות כמו קודם תוכלו בהדרגה להפסיק עם המגע כשאת עדיין איתה בחדר ואז לאט לאט להתרחק ממיטתה עד שהיא תהיה מסוגלת להירדם לבד ואז תוכלו לצאת מהחדר וכך ההירדמות שלה תהיה עצמאית.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד