פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הפרעות שינה בגיל שנה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

שמי דקלה ויש לי בת בשם תמר שעוד מעט בת שנה..
תמר ישנה (לפי תקופות) לילות שלמים משעה 19:00 עם בקבוק, כשלקראת 23:30 00:00מתעוררת להשלמה וישנה עד הבוקר (עד שאני מעירה אותה לגן)
ישנן תקופות (כמו עכשיו) שהיא מתעוררת כמה פעמים בלילה, בין פעמיים ל3 עצבנית מאוד, ונרגעת רק כשאני נותנת לה בקבוק, מה שהיה שגרתי בגיל 4-6 חודשים..
כבר הרבה זמן לא אכלה כ"כ הרבה באמצע הלילה. חשבו לציין שהיא אוכלת ממש טוב, כשבמהלך היום, אני נותנת לה א.ערב, והמשקל שלה מעולה.
עד לפני חודש הייתה התקדמות והיא הייתה מדלגת על ארוחת ההשלמה של חצות וממשיכה לישון עד הבוקר...
לא ברור לי מה השתנה ולמה, אבל אני יכולה לומר שאני תשושה מעייפות ומסרבת להאכיל אותה כ"כ הרבה בלילה אבל אני לא יודעת מה הברירות..
אשמח לעזרה!!!
תודה רבה,דקלה.
כפי שאת אומרת תמר אינה זקוקה לארוחות אלה מתוך רעב, ככל הנראה היא זקוקה לבקבוק כעזרה לצורך הירדמות ומה שאתם חווים כרגע זה את העמידות שהיא פיתחה ולמעשה מה שעזר לה עד היום לאט מפסיק לעזור. יתכן והיא תתעורר יותר ויותר לצורך אכילה.
כאמור, בגיל זה אין צורך בבקבוק ולכן מומלץ לנתק לה את ההקשר שבין הבקבוק לאוכל כדי שתמר תדע להירדם גם ללא הבקבוק.
עשי זאת ע"י כך שכאשר היא אוכלת שימי לב לקצב היניקות וכשהן נחלשות זה סימן שהיא כבר לא אוכלת אלא נעזרת במציצה להירדמות בשלב זה נתקי אותה והחזירי למיטה.
בנוגע לארוחות במהלך הלילה את יכולה להחליט על שעה בה היא תקבל ארוחה ואז תני לה לאכול, כאשר היא מתעוררת שלא בשעת האוכל הרגיעי אותה במגע שלך ללא אוכל וכך בהדרגה דחי את שעת האוכל בכל מספר ימים בשעה עד שלא תשאר ארוחה בלילה. (כאשר הקשר בין האוכל לשינה ינותק זה יקרה בקלות וייתכן ותמר בעצמה תוותר על האוכל).
בהצלחה :-)
1. הפרעות שינה בגיל שנה
14/08/2011 14:57
שלום,שמי דקלה ויש לי בת בשם תמר שעוד מעט בת שנה..
תמר ישנה (לפי תקופות) לילות שלמים משעה 19:00 עם בקבוק, כשלקראת 23:30 00:00מתעוררת להשלמה וישנה עד הבוקר (עד שאני מעירה אותה לגן)
ישנן תקופות (כמו עכשיו) שהיא מתעוררת כמה פעמים בלילה, בין פעמיים ל3 עצבנית מאוד, ונרגעת רק כשאני נותנת לה בקבוק, מה שהיה שגרתי בגיל 4-6 חודשים..
כבר הרבה זמן לא אכלה כ"כ הרבה באמצע הלילה. חשבו לציין שהיא אוכלת ממש טוב, כשבמהלך היום, אני נותנת לה א.ערב, והמשקל שלה מעולה.
עד לפני חודש הייתה התקדמות והיא הייתה מדלגת על ארוחת ההשלמה של חצות וממשיכה לישון עד הבוקר...
לא ברור לי מה השתנה ולמה, אבל אני יכולה לומר שאני תשושה מעייפות ומסרבת להאכיל אותה כ"כ הרבה בלילה אבל אני לא יודעת מה הברירות..
אשמח לעזרה!!!
תודה רבה,דקלה.
מאת: אורח/ת
2. ארוחת לילה
15/08/2011 11:36
הי דיקלה,כפי שאת אומרת תמר אינה זקוקה לארוחות אלה מתוך רעב, ככל הנראה היא זקוקה לבקבוק כעזרה לצורך הירדמות ומה שאתם חווים כרגע זה את העמידות שהיא פיתחה ולמעשה מה שעזר לה עד היום לאט מפסיק לעזור. יתכן והיא תתעורר יותר ויותר לצורך אכילה.
כאמור, בגיל זה אין צורך בבקבוק ולכן מומלץ לנתק לה את ההקשר שבין הבקבוק לאוכל כדי שתמר תדע להירדם גם ללא הבקבוק.
עשי זאת ע"י כך שכאשר היא אוכלת שימי לב לקצב היניקות וכשהן נחלשות זה סימן שהיא כבר לא אוכלת אלא נעזרת במציצה להירדמות בשלב זה נתקי אותה והחזירי למיטה.
בנוגע לארוחות במהלך הלילה את יכולה להחליט על שעה בה היא תקבל ארוחה ואז תני לה לאכול, כאשר היא מתעוררת שלא בשעת האוכל הרגיעי אותה במגע שלך ללא אוכל וכך בהדרגה דחי את שעת האוכל בכל מספר ימים בשעה עד שלא תשאר ארוחה בלילה. (כאשר הקשר בין האוכל לשינה ינותק זה יקרה בקלות וייתכן ותמר בעצמה תוותר על האוכל).
בהצלחה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה