בת 10 חודשים שמתעוררת כמעט כל כמה שעות בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת 10 חודשים שמתעוררת כמעט כל כמה שעות בלילה
18/08/2011 9:57
שלום, שמי מורן יש לי ילדה בת 10 חודשים.
הילדה שלי הולכת לישון בין 19:00 ל-20:00 נרדמת בעצמה ללא בקבקוק (נדיר שעם בקבוק) הבעיה היא שהיא מתעוררת בלילה כל שעתיים שלוש (לעיתים נדירות רק בארבע בבוקר) לפעמים דורשת אוכל ולפעמים חוזרת לישון אחרי מס' דקות, גם כשהיא לא דורשת אוכל אז אני מביאה לה בקבוק כי זה הדבר היחיד שמרדים אותה! מאז שהיא התחילה לעמוד אז היא פשוט נעמדת במיטה באמצע הלילה ערה לחלוטין! ומסרבת לישון ,לפני שהיא נעמדה אז היא עוד הייתה נרדמת לבד אחרי מס' דקות , היום פשוט אם אני לא מתייחסת אליה ולא מביאה לה בקבוק אז היא צועקת ובוכה, אני מנסה להביא לה מים וזה גם לא עוזר.
חשוב לציין שהכמות שהיא אוכלת מטרנה היא בין 60 ל-120 ו-120 זה בדר"כ לפני השינה והיא אוכלת משהו כמו 3 פעמים ביום מטרנה.
לגבי אוכל מוצק היא הפחיתה את הכמות בגלל החניכיים (לגיטימי).
ההתנהלות של קבלת האוכל זה כמו שבכל משפחתון ואחרי צהריים אני מביאה לה מעדן.
אני לא זוכרת מתי ישנתי לילה שלם (אולי מחודש מאי)...אני כל היום כמו סמרטוט..אני מיואשת כבר..
בבקשה תעזרו לי.
תודה,מורן.
מאת: אורח/ת
2. תשובה
19/08/2011 13:39
היי מורן,
אני בהחלט מבינה את הייאוש והעייפות שלך, לא לישון בלילה זה מאוד קשה גם לך וגם לבתך.
מתיאורך נראה כי בתך תלויה בבקבוק כדי להירדם. כאשר יש תלות במשהו חיצוני להירדמות נוצרת גם עמידות. העמידות מתבטאת בהרדמות ארוכות, ביקיצות בלילה ובחלונות עירות (מצב בו התינוק ער ליותר מחצי שעה), החלפת האוכל במים היא החלפה של תלות בתלות ולא פותרת את הבעיה.
בגיל זה סביר להניח שבתך אינה זקוקה לאוכל בלילה והיא מבקשת לאכול כי זה מה שעוזר לה להירדם.
כאשר היא תדע להירדם באופן עצמאי (כל הזמן ולא מידי פעם עם בקבוק) וגם במהללך הלילה היא תוכל לישון לילות רצופים יותר.
התחילי בכך שתשכיבי אותה במיטה ותני לה מגע עד שהיא נרדמת. אם היא בוכה הרימי על הידים וכשהיא נרגעת החיזיר למיטה והמשיכי עם המגע.
בלילה כשהיא מתעוררת לאוכל נהגי באותה צורה והחזירי לישון ללא אוכל.
כשאת כן נותנת לה לאכול הקפידי שהיא לא תירדם על הבקבוק והחזירי למיטה כשהיא ערה כך יתנתק הקשר בין האוכל לשינה ויהיה לה קל יותר לוותר על הארוחות.
לאחר שההרדמות יתחילו להיות טובים יותר הפחיתי את המגע של ךבהדרגה ואת הנוכחות שלך עד שתוכלי לצאת מהחדר והיא תרדם לבד.
כשבתך תדע להרדם בצורה עצמאית ללא תלות בך או בגורם חיצוני אחר גם אם היא תתעורר בלילה היא תחזור מיד לישון.

בהצלחה:-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. 1. בת 10 חודשים שמתעוררת כמעט כל כמה שעות בלילה
21/08/2011 11:24
תודה רבה על ההיתייחסות.
העיניין הוא שהיא כן נרדמת בעצמה לפני השינה.
את מיתייחסת להירדמות של אמצע הלילה?
מאת: אורח/ת
4. תשובה
21/08/2011 17:46
הירדמות עצמאית צריכה להיות בכל סיטואציה של שינה אם זה בבוקר, צהרים, ערב, או מהלך הלילה.
כאשר בתך תדע להירדם לבד היא תעשה זאת בכל הפעמים.
כאשר ישנם פעמים בהם היא אינה נרדמת לבד (כמו בלילה וגם פעם ב.. בערב) מראה לי שהיא לא לגמרי יודעת להירדם בצורה עצמאית וכפי שדיברתי על עמידות, זה יכול לקחת גם הרבה זמן אבל מניסיונינו בסופו של דבר היא תדרוש את הבקבוק גם בהרדמות בערב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד