תינוק שלא נרדם בעצמו במיוחד בשעות הצהריים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק שלא נרדם בעצמו במיוחד בשעות הצהריים
19/08/2011 9:32
שלום

יש לי תינוק בן 8 חודשים שלא מסכים להירדם בעצמו בצהריים,
אני יכולה להרדים אותו בטרמפולינה אבל מעוניינת לשבור את ההרגל הזה
(הוא גם כבר גדול מדי לטרמפולינה), אם הוא לא ישן בצהריים הוא עצבני במשך כל שאר היום וגם שנת הלילה שלו פחות טובה בהרבה, מה לעשות?

בלילה הוא נרדם במיטה לאחר כמה סשנים שלוקחים
כשעה וחצי של להרגיע אותו על הידיים ולהחזירו למיטה ורק
כשהוא כבר ממש עייף הוא נירדם, לפעמים הוא גם מתעורר באמצע הלילה
וגם אז רק נדנוד בטרמפולינה יכול להחזיר אותו לישון אחרת הוא צורח במיטה,

זקוקה מאוד לעזרתכם,

תודה

מיכל
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
19/08/2011 13:29
הי מיכל,
ממה שאת מתארת בנך תלוי בנדנוד בטרמפולינה כדי להירדם. למרות שבהשכבה בערה הוא יכול גם ללא זה אבל הוא דורש זאת בבוקר ובאמצע הלילה.
לתלות לגורם חיצוני תינוקות מפתחים עמידות, כלומר, מה שאתמול עבד היום כבר לא עובד. זה מתבטא בהרדמות ארוכות, ביקיצות בלילה ובחלונות עירות (מצב בו התינוק ער יותר מחצי שעה).
כדי ללמד אותו להירדם באופן עצמאי התחילי בכך שתרדימי אותו תמיד במיטה. בשלב הראשון הישארי לידו ותני לו מגע (טפיחות, נדנוד וכו) עד שהוא נרדם. כשהוא בוכה הרגיעי על הידיים וכשהוא נרגע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע עד שהוא נרדם. בהדרגה הבכי יפחת וההרדמות יהיו טובות יותר ואז תוכלי להפחית את המגע ואת הנוכחות שלך בחדר עד שתוכלי לצאת מהחדר ובנך ירדם לבד.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. הילד שלי לא ישן צהריים
03/01/2012 18:44
שלום,

בני בן שנה וחמישה. תמיד היה לנו מאוד קשה להרדים אותו הן בלילות והן בצהריים. הצלחנו להשכיב אותו בלילה עם השיטה של לתת לו לבכות עד שיירדם וכרגע הוא בוכה רק כמה דקות ואז הולך לישון. אבל בצהרים שיטה זו לא עבדה. לפעמים הלך לישון עלינו, לפעמים בעגלה מול הטלויזיה, לפעמים עם בקבוק אבל לאחרונה שום דבר לא עובד, הוא פשוט לא ישן בצהרים וכמובן הוא נודניק כל היום.

אשמח לייעוץ.

יוהנה.
4. שנות יום
06/01/2012 14:50
הי יוהנה,
כשאנחנו מדברים על תהליך של לימוד הרגלי שינה חשוב מאוד שתהיה עיקביות וזה אומר שבאותה צורה בה אתם מרדימים אותו לישון בתחילת הלילה אתם צריכים לעשות גם במהלך הלילה וגם בבוקר.
נראה שהוא מאוד תלוי בנוכחות שלכם במהלך היום ואנחנו יודעים להגיד שבשלב מסויים יהיו יקיצות במהלך הלילה כי הוא ירצה את אותה העזרה שהוא מקבל ביום גם בלילה.
לכן, מומלץ ללמדו להירדם בצורה עצמאית גם ביום ואז יהיה קל יותר.
בנוסף, שימו לב לסימני עייפות שלו יכול להיות שהוא הולך לישון מוקדם/מאוחר מדי עבורו ולכן קשה לו להירדם.
בנוסף, לפני שאת מתחילה בהרדמה החשיכי את החדר והקדישי 2-3 דקות לצורך הירגעות (אפשר עם שיר או שניים וכו..) ורק כשהוא רגוע הכניסי למיטה.
עקרון ברזל אצלינו הוא דווקא לתת מענה לבכי ולהגיע אליו ולהרגיע אותו ורק כשהוא רגוע להניח במיטה. כמובן, שאתם יכולים לבחור את הצורה המתאימה לכם אך כאמור, חשובה העיקביות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. בוכה לפני ההשכבה
16/01/2012 9:00
היי עינת,
תודה רבה על המלצותיך.
דבר אחד אולי לא הסברתי וזה שברגע שמניחים אותו במיטה, הוא נעמד ומתחיל לבכות בהיסטריה. כך שאין לנו יכולת להשכיבו כשהוא רגוע. יותר מזה, לפני שהתחלנו בשיטה של לתת לו לבכות עד שיירדם, ניסינו את השיטה שדיברת עליה (להרגיע אותו ואז לשים אותו במיטה) אבל כל פעם שהיינו נכנסים לחדר הבכי היה מתחיל שוב בהיסטריה.
בכל מקרה התחלנו לעשות את כל מה שאנו עושים בערב (חוץ מהאמבטיה) גם בצהרים, ברגע שהוא מבין שהולכים להשכיבו הוא כבר מתחיל להתנגד ולבכות.
האם למרות הבכי ההיסטרי כל פעם שנכנסים לחדר עדיף להרגיעו? האם היית עושה משהו אחרת?

המון המון תודה!
יוהנה
6. מענה לבכי
16/01/2012 22:08
בכי הסטרי בדר"כ מעיד על מסר שלא ברור לבנך והוא לא יודע למה לצפות. יכול להיות שעדיין משהו במסרים שעוברים אליו לא לגמרי ברור לו (לדוגמא- מתי ניגשים אליו? מתי מרימים אותו? איך הוא אמור להירדם? איפה? וכו..)
קצת קשה לי להבין למה הכוונה שהבכי מתגבר בכניסה לחדר אבל בכל זאת, בעיני חשוב לתת לו את הבטחון הזה שאתם תמיד תגיעו אליו גם אם הבכי שלו חלש יותר, ושאין צורך להגיע לבכי היסטרי כדי שתגיעו אליו. מניסיוני כשהתינוק יוגע שתמיד יגיעו אליו הוא בוכה הרבה יותר חלש עד שבהדרגה אינו בוכה כלל.
בידקו גם אם אין לו גורמי תלות נוספים שבגללם הוא בוכה ומתעורר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד