תינוק בן 4 חודשים וחצי שזקוק לעזרה בהרדמות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 4 חודשים וחצי שזקוק לעזרה בהרדמות
20/08/2011 13:02
שלום אני פונה בקשר לבני המקסים בן 4 חודשים וחצי, שזקוק לעזרה בהרדמות גם במהלך היום וגם בלילה. בעבר הקטנטן היה נרדם לבדו מלבד ימים בהם היה סובל מגזים ואז הרגענו אותו בידיים... נכון להיום הוא נמצא במסגרת של פעוטון גם שם לפעמים קשה לו להירדם ללא עזרה ישנם ימים שבהם הוא ישן שם 2-3 פרקי שינה של 40 דקות עד שעתיים וחצי וישנם ימים שהוא ישן פחות. בימים בהם הוא ישן פחות בפעוטון, הוא מגיע עייף ועצבני ואז יותר קשה לי להרדימו שנת צהריים נוספת. שמתי לב גם שבלילות שהוא ישן טוב בבית הוא איננו ישן טוב בפעוטון ולהפך.
הבעיה עכשיו היא שנרגעו כאבי הבטן מהגזים התחילו כאבי החניכיים החזקים ראם ממש מתפתל מהם ולא מוצא אף תנוחה נוחה ואנו שרצינו להקל עליו ולתת לו שינה טובה ארוכה ואיכותית העברנו אותו לשינת צהריים במיטתנו לאט לאט זה הופך להרגל גם בלילות כאשר ראם מתעורר במהלך הלילה וקשה להרדימו במיטתו אנו מעבירים אותו אלינו ואז הוא נרדם. לגבי טקס השינה בלילה אנו התרגלנו והרגלנו אותו שלאחר טיול בעגלה או במנשא אנו מגיעים הביתה מדליקים מוזיקה רגועה עושים אמבטיה כרבע שעה (תלוי ברוגע של ראם) עושים מסג' מתלבשים ואוכלים תמ"ל בערך ב-20-20:30 ראם נרדם בסוף הבקבוק לרוב ואז אנו מכניסים לפיו מוצץ עוד כמה רגעים בידיים ולמיטתו פעם השינה היתה מסתיימת אחרי שמונה שעות שבהם היינו צריכים רק להכניס מוצץ לפיו בכדי להמשיך את שנתו אך לא עוד כעת יש מס' התעוררויות בלילה שלרוב מסתימות במיטתנו. אני בקשת עזרה כיצד יוצאים מהלופ הזה שהכנסנו את עצמנו רק אציין שאינני דוגלת בעניין השינה המשותפת לעזרתכן אודה
מאת: אורח/ת
2. תשובה
20/08/2011 21:00
הי,
אני אנסה לעשות לך מעט סדר בבלאגן.. :-)
עייפות יתר- עיפות יתר גורמת לקושי בהרדמות, לשנת לילה לא איכותית (כלומר, הרבה יקיצות) ולעיתים גם מקדימה את יקיצת הבוקר. לכן, כאשר ראם (אגב, שם מקסים) מגיע עייף אכן קשה לו יותר לישון. כשהוא ישן טוב בלילה הוא ישן טוב יותר בצהריים וככל שישן בצהרים טוב יותר ישן טוב יותר גם בלילה וכמובן - כשאינו ישן טוב בצהרים הוא לא ישן טוב גם בלילה.
לכן, חשוב להיענות לסימני עיפות וכאשר נראה שראם עייף להשכיב אותו לישון. בגיל זה הוא זקוק ל-2 תנומות יום של לפחות שעה, ושעת ההשכבה המומלצת בלילה היא לכל המאוחר עד השעה 20:00. בימים שראם אינו ישן טוב בפעוטון היתי מקדימה לו את טקס השינה ושעת ההשכבה אף לשעה 18:30-19:00.

הירדמות עצמאית- נראה כי לראם ישנם מספר גורמי תלות חיצוניים שעוזרים לו להרדם כמו מוצץ, בקבוק, נוכחות ומגע שלכם, שינה במיטתם. תינוקות נוהגים לפתח עמידות לגורמי תלות כלומר- מה שעבד אתמול היום כבר לא עובד וצריך לחפש משהו חדש. זה מתבטא בהרדמות ארוכות יותר, ביקיצות יותר תכופות בלילה, ובחלונות עירות (מצב בו התינוק ער ליותר מחצי שעה).
כדי ללמד את בנך להרדם בצורה עצמאית (מה שיאפשר לו לישון לילות רצופים יותר) עשי זאת בצורה הדרגתית. ההירדמות צריכה להיעשות תמיד במיטתו (כל עוד יתאפשר לו מדי פעם לישון במיטתכם הוא תמיד יעדיף לעשות זאת ותמיד ינסה לדרוש את זה). הכניסי אותו למיטתו כאשר הוא רגוע ותני לו מגע עד הירדמות (ליטופים, טפיחות, הנחת יד ללא תנועה וכו' מה שנוח ונעים לכם). כאשר הוא בוכה- הרימי אותו על הידיים להירגע ואז הניחי חזרה למיטה והמשיכי עם המגע. עשי זאת גם במהלך הלילה כשהוא מתעורר. כאשר ההרדמות יהיו טובות יותר תוכלי בצורה הדרגתית להוריד את המגע והנוכחות שלך בחדר עד שהוא ירדם לבד.
מוצץ- התחילי ללמד את בנך לקחת מוצץ לבד במשך היום כשהוא יהיה מסוגל לעשות זאת למדי אותו לעשות כך גם בלילה.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד