פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שינה במהלך היום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

חשוב מאוד ליצור לו סדר יום גם עכשיו כי זה בהחלט מקל על השינה שלו כאשר הוא יודע מתי הוא אמור ללכת לישון.
צרי לו סדר יום עם "סימני דרך" לדוגמא: כל פעם אחרי שאוכלים פירות ישנים שנת בוקר, כל פעם אחרי החלפת חיתול ובגדים ישנים צהרים. וכד'
תנומות היום הן לרוב קשות יותר להירדמות כיוון שהורמון השינה (מלטונין) נמצא בגוף ברמות נמוכות מאוד. לכן, כדי לעזור לבנך להיכנס לשינה טובה יותר לפני השינה "הורידי הילוך", את יכולה להחשיך את החדר (חושך, גם אם הוא מלאכותי , מעודד את הפרשת המלטונין), לשיר שיר או שניים וכשהוא רגוע להכניס למיטה.
בכל פעם שהוא בוכה הרגיעי אותו בליטוף או טפיחות ואם זה לא עוזר הוציאי מהמיטה והרגיעי על הדיים ושוב החזירי למיטה כשהוא רגוע.
הרדמה על הידיים תיצור תלות שאחר כך יהיה קשה להיגמל ממנה והוא יתחיל לדרוש שתרדימי אותו על הידיים גם בלילה.
שימי לב לסימני העייפות שלו והשכיבי אותו לישון מיד כשאת מזהה אותם. עייפות יתר מובילה להרדמות קשות ולבכי רב.
1. שינה במהלך היום
21/08/2011 14:38
שלום, בני בן ארבעה חודשים. עד לפני שבועיים היה לו סדר יום קבוע, אוכל משחק ישן. בלילה אוכל והולך לישון. אציין כי הוא יונק בלבד. במהלך היום היה ישן במיטתו. בשבועיים האחרונים מסרב לישון, בכל פעם שאני משכיבה אותו במיטה צורח ושומדבר לא עוזר. רק על הידיים נרדם וכשאני משכיבה אותו אחרי שנרדם ישן הכי הרבה חצי שעה. פעם היה ישן שעה, שעה וחצי. מה עלי לעשות? להרדימו על הידיים? מאת: אורח/ת
2. שינה במהלך היום
21/08/2011 20:45
קשה לי לדעת מה בדיוק עליך לעשות כיוון שאיני מלווה אותך ולכן חסר לי מידע. לכן אתן לך מענה כללי ואני מקווה שהוא יעזור לך.חשוב מאוד ליצור לו סדר יום גם עכשיו כי זה בהחלט מקל על השינה שלו כאשר הוא יודע מתי הוא אמור ללכת לישון.
צרי לו סדר יום עם "סימני דרך" לדוגמא: כל פעם אחרי שאוכלים פירות ישנים שנת בוקר, כל פעם אחרי החלפת חיתול ובגדים ישנים צהרים. וכד'
תנומות היום הן לרוב קשות יותר להירדמות כיוון שהורמון השינה (מלטונין) נמצא בגוף ברמות נמוכות מאוד. לכן, כדי לעזור לבנך להיכנס לשינה טובה יותר לפני השינה "הורידי הילוך", את יכולה להחשיך את החדר (חושך, גם אם הוא מלאכותי , מעודד את הפרשת המלטונין), לשיר שיר או שניים וכשהוא רגוע להכניס למיטה.
בכל פעם שהוא בוכה הרגיעי אותו בליטוף או טפיחות ואם זה לא עוזר הוציאי מהמיטה והרגיעי על הדיים ושוב החזירי למיטה כשהוא רגוע.
הרדמה על הידיים תיצור תלות שאחר כך יהיה קשה להיגמל ממנה והוא יתחיל לדרוש שתרדימי אותו על הידיים גם בלילה.
שימי לב לסימני העייפות שלו והשכיבי אותו לישון מיד כשאת מזהה אותם. עייפות יתר מובילה להרדמות קשות ולבכי רב.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום