פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3התעוררויות מרובות בת כמעט7 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

לאחר טקס שינה הכולל מקלחת הרגעות ובקבוק עם דייסה, אני מכניסה אותה למיטה אומרת לה לילה טוב ויוצאת. אני נכנסת כל דקה 2 3 ואומרת בחמימות אך קורקטיות לילה טוב כולם ישנים משהו כזה ויוצאת ואחכ נכנסת ויוצאת....תהליך זה התחלנו לפני כשלושה שבועות ולמעט קצת בכי והתמרדויות היא בסוף נרדמת לבדה.
הבעיה מתחילה בלילה היא מתעוררת בערך בחצות לאכול ואז יכולה כל שעה שעה וחצי. ולא נרגעת עד שלא מקבלת בקבוק. לפעמים אני מנסה לתת מים אך היא מוחה. לפעמים מסכימה ולפעמים אני מדללת לה מטרנה.
השאלה היא האם בגילה יכולה לישון כל הלילה ללא אוכל? האם להמשיך להאכילה כל פעם שקמה? או לתת מים? כי זה יוצר תלות והיא כאילו חייבת את היניקה בשביל לישון. אני מנסה לתת לה רק בהתעוררות הראשונה ואז לא לתת כלום אבל היא יכולה לבכות חצי שעה או יותר ואז אני נכנעת... לפעמים מספיקה לה כמות קטנה לכן אני חושבת שזה לא רעב אלא תלות.
האם כשאפסיק להאכילה או להשקותה היא תישן רצוף??
סליחה על אורך השאלה אני פשוט די נואשתתתתתת :(
תודה רבה.
אנחנו לא ממליצים לתת מים כיוון שזה בעצם להחליף תלות בתלות ולא פותר את הבעיה. הפתרון הנכון הוא לנתק לבתך את הקשר בין האוכל לשינה, כלומר שתדע להירדם גם ללא האוכל גם באמצע הלילה ואז יתכן שהיא לבד תוותר על הארוחות האלה כי כמו שאת אומרת זה לא רעב אלא תלות (חישבי על כך שתינוק בן יומו אוכל כל 3 שעות לכן, לא ייתכן שהיא רעבה על שעה-שעה וחצי..)
כדי לנתק את הקשר הזה קודם כל מומלץ בהחלט להוציא אותה מהמיטה ולתת לה לאכול בישיבה עליך (גם מבחינה בטיחותית ובריאותית- אכילה בשכיבה עלול לגרום לחנק ולדלקות אוזניים). ולשים לב לקצב היניקות, כאשר הן נחלשות זה הזמן בו היא כבר לא אוכלת אלא נעזרת בבקבוק לצורך הירדמות. כשהקצב נחלש נתקי אותה והחזירי למיטה. במידה והוצאת "מאוחר מידי" והיא כבר נרדמה אל תעירי אותה.
לגבי ה"וויתור", מה שביתך לומדת מכך זה שאם היא תבכה הרבה זמן בסוף היא תקבל אוכל,זו למידה בעיתית כיוון שהיא עלולה למנוע מעצמה להירדם ותתקבע התופעה של בכי רב עד אשר תתני לה את הבקבוק. כאשר את מחליטה שעכשיו זה אינו זמן ארוחה הרגיעי אותה בליטוף, טפיחות, אם צריך הרימי על הידיים וכו.. אך ללא אוכל. כשינותק הקשר יהיה הרבה יותר קל וכאמור, ייתכן והיא תוותר על הארוחות.
במידה וזו התלות היחידה זה בהחלט יפתור את היקיצות בלילה.
בהצלחה:-)
רוצה לציין שמכל הפורומים שקיימים על שנת תינוקות זה הפורום הכי טוב, אתן נותנות מענה מפורט סבלני ולא מנסות לסחוב אליכן קליינטים. (אני בטוחה שזה מה שהכי יביא לכן קליינטים בסופו של דבר....:)
ישר כוח!
1. התעוררויות מרובות בת כמעט7 חודשים
21/08/2011 18:58
הילאחר טקס שינה הכולל מקלחת הרגעות ובקבוק עם דייסה, אני מכניסה אותה למיטה אומרת לה לילה טוב ויוצאת. אני נכנסת כל דקה 2 3 ואומרת בחמימות אך קורקטיות לילה טוב כולם ישנים משהו כזה ויוצאת ואחכ נכנסת ויוצאת....תהליך זה התחלנו לפני כשלושה שבועות ולמעט קצת בכי והתמרדויות היא בסוף נרדמת לבדה.
הבעיה מתחילה בלילה היא מתעוררת בערך בחצות לאכול ואז יכולה כל שעה שעה וחצי. ולא נרגעת עד שלא מקבלת בקבוק. לפעמים אני מנסה לתת מים אך היא מוחה. לפעמים מסכימה ולפעמים אני מדללת לה מטרנה.
השאלה היא האם בגילה יכולה לישון כל הלילה ללא אוכל? האם להמשיך להאכילה כל פעם שקמה? או לתת מים? כי זה יוצר תלות והיא כאילו חייבת את היניקה בשביל לישון. אני מנסה לתת לה רק בהתעוררות הראשונה ואז לא לתת כלום אבל היא יכולה לבכות חצי שעה או יותר ואז אני נכנעת... לפעמים מספיקה לה כמות קטנה לכן אני חושבת שזה לא רעב אלא תלות.
האם כשאפסיק להאכילה או להשקותה היא תישן רצוף??
סליחה על אורך השאלה אני פשוט די נואשתתתתתת :(
מאת: אורח/ת
2. המשך קטן
21/08/2011 19:19
קראתי פה שאת ממליצה לא להרדים עם בקבוק כלומר אם עד עכשיו הייתה שוכבת במיטתה בלילה ושותה בשכיבה עד שנרדמת, עלי להוציאה מהמיטה, לתת לה בקבוק ואם נרדמת לעורר אותה ואז להניח במיטה?תודה רבה.
3. תשובה
21/08/2011 20:07
החל מגיל 5 חודשים תינוק מסוגל לישון לילה שלם ללא אוכל. יחד עם זאת, אפשר להשאיר גם ארוחה אחת עד גיל שנה כל עוד התינוק זקוק לכך ולא כתלות לשינה. האינדיקציה שלנו כדי לדעת האם זו תלות או לא היא אכן בהירדמות על הבקבוק, תינוק שלא תלוי בבקבוק בכדי להרדם יאכל, ישבע ויוציא את הבקבוק וימשיך להיות ער גם לאחר הארוחה.אנחנו לא ממליצים לתת מים כיוון שזה בעצם להחליף תלות בתלות ולא פותר את הבעיה. הפתרון הנכון הוא לנתק לבתך את הקשר בין האוכל לשינה, כלומר שתדע להירדם גם ללא האוכל גם באמצע הלילה ואז יתכן שהיא לבד תוותר על הארוחות האלה כי כמו שאת אומרת זה לא רעב אלא תלות (חישבי על כך שתינוק בן יומו אוכל כל 3 שעות לכן, לא ייתכן שהיא רעבה על שעה-שעה וחצי..)
כדי לנתק את הקשר הזה קודם כל מומלץ בהחלט להוציא אותה מהמיטה ולתת לה לאכול בישיבה עליך (גם מבחינה בטיחותית ובריאותית- אכילה בשכיבה עלול לגרום לחנק ולדלקות אוזניים). ולשים לב לקצב היניקות, כאשר הן נחלשות זה הזמן בו היא כבר לא אוכלת אלא נעזרת בבקבוק לצורך הירדמות. כשהקצב נחלש נתקי אותה והחזירי למיטה. במידה והוצאת "מאוחר מידי" והיא כבר נרדמה אל תעירי אותה.
לגבי ה"וויתור", מה שביתך לומדת מכך זה שאם היא תבכה הרבה זמן בסוף היא תקבל אוכל,זו למידה בעיתית כיוון שהיא עלולה למנוע מעצמה להירדם ותתקבע התופעה של בכי רב עד אשר תתני לה את הבקבוק. כאשר את מחליטה שעכשיו זה אינו זמן ארוחה הרגיעי אותה בליטוף, טפיחות, אם צריך הרימי על הידיים וכו.. אך ללא אוכל. כשינותק הקשר יהיה הרבה יותר קל וכאמור, ייתכן והיא תוותר על הארוחות.
במידה וזו התלות היחידה זה בהחלט יפתור את היקיצות בלילה.
בהצלחה:-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

4. המון תודה!
21/08/2011 20:45
אנסה את זה הלילה ונראה מה יהיה אנסה לתת לה רק ארוחה אחת. רוצה לציין שמכל הפורומים שקיימים על שנת תינוקות זה הפורום הכי טוב, אתן נותנות מענה מפורט סבלני ולא מנסות לסחוב אליכן קליינטים. (אני בטוחה שזה מה שהכי יביא לכן קליינטים בסופו של דבר....:)
ישר כוח!
5. בכיף :-)
21/08/2011 21:27
תודה לך! מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'