שיטת לילה טוב

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שיטת לילה טוב
22/08/2011 15:24
שלום, יש לי ילדה בת שנה ו4 חודשים. אנחנו מנסים את שיטת לילה טוב כבר כמה חודשים וזה מתקדם די לאט, בכל פעם יש משהו אחר שמפריע, פעם יוצאת שן, פעם חום וכו' ואז אנחנו חוזרים קצת אחורה/ לא ממש מתקדמים.
אנחנו בשלב שהילדה נרדמת במיטה כשאנחנו יושבים לידה ,לא צמוד למיטה, במידה והיא בוכה אז ניגשים ומלטפים ואם יש צורך, מרימים , מרגיעים ומחזירים למיטה. אנחנו באמת מנסים להיות עקביים, אבל התהליך הזה לוקח בין חצי שעה לשעה וזה לא משתפר,היא יכולה להסתובב ולדבר ולהיות ממש עירנית, למרות שאנחנו יודעים שהיא עייפה ואז לבכות ופתאום להתיישב ולהושיט ידיים שנרים אותה, אני מנסה בהתחלה ללטף לה את הראש או להשכיב אותה חזרה אך זה פשוט בלתי אפשרי כי היא דוחפת עם הרגליים ואז אני מרימה ומרגיעה אותה ואחר כך מחזירה למיטה.
קודם כל רציתי לדעת אם אנחנו פועלים נכון ודבר שני, מתי עוברים לשלב הבא? מתי אפשר לעזוב את החדר? ומה אם היא שוב בוכה? להיכנס לחדר כל כמה שניות ולהרגיע? איך יודעים מתי לעבור בכלל לשלב הזה?
כי בעצם זה השלב שהכי מתקרב להירדמות עצמאית? פרט לכך, באמצע הלילה כשהיא מתעוררת, ולצערי זה עדיין קורה, אמורים להרגיע באותה הצורה נכון?
ד"א היא עדיין יונקת בלילה, זו גם סוגיה בפני עצמה, הגמילה מאוד קשה.
אשמח מאוד לעזרתכן:)
תודה.
מאת: אורח/ת
2. שיטת לילה טוב
24/08/2011 22:51
אני שמחה לראות שאתם מיישמיים את השיטה.
חלק מאוד מהותי וחשוב בשיטת לילה טוב הוא הליווי היומיומי של יועצת שינה. כאשר אנחנו מלוות אתכן אנחנו יכולות לדעת בדיוק מתי הילד בשל כדי לעבור שלב ואיך בדיוק עושים זאת.
וגם איך נגמלים מהנקה ולמה עדיין יש יקיצות בלילה וכו'.
כייון שאיני מלווה אותך איני יודעת האם אתם יכולים לעבור לשלב הבא או לא.
נשמע שאתם מישמים את הדברים בצורה נכונה, יחד עם זאת ייתכן ויש לבתך גורמי תלות נוספים. ובנוסף אליהם, בתך עדיין לא נרדמת באופן עצמאי (הירדמות כאשר אינכם נמצאים בחדר זו הירדמות עצמאית) ולכן זה הגיוני שהיא תתעורר במהלך הלילה.

באופן כללי, בצורה בה אתם מרדימים בערב עשו זאת בכל יקיצה במהלך הלילה. וכמובן, גם כאשר אתם מחוץ לחדר חשוב להיענות לכל בכי שלה ותמיד להיכנס חזרה לחדר ולהרגיע.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד