פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3התעוררות בבכי בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 9 חודשים יודע ללכת לישון לבד לאחר רוטינת לילה קבועה.
אנו משכיבים סביב 20:00-20:30 ואומרים לילה טוב. לעיתים יש בכי ואז ניגשים כל 2 דקות להרגעה וחוזר חלילה עד שנרדם.
לאחרונה לאחר מחלה+שיניים החל להתעורר ב5 בבוקר. בנוסף הוא גם החל להתעורר בבכי היסטרי באמצע הלילה כאשר רק בקבוק מים מצליח להרגיע אותו ואז חוזר לישון. לאחרונה גם ביטלתי את נמנום אחר הצהריים שלו של כ 20 דקות. הוא ישן כ 3 שעות במהלך היום. ובלילה נרדם ללא מוצץ. אם מתעורר מקבל מוצץ. הוא עדיין ישן איתנו בחדר.
אשמח לתגובה ועזרה אולי אנו עושים משהוא לא נכון.
תודה מראש
מתיאורך ככל הנראה בנך מגיע ללילה בעייפות יתר. עייפות יתר משפיעה על איכות השינה (כלומר, גורמת ליקיצות באמצע הלילה), גורמת לקושי בהירדמות ומקדימה את שעת היקיצה של הבוקר.
בגיל זה מומלץ להשכיב לישון לכל המאוחר עד השעה 20:00. בנוסף, ייתכן והוא עדיין זקוק לנמנום של אחה"צ.
כיוון שאיני מלווה אותך איני יודעת למה הוא בוכה באמצע הלילה אך מאוד ייתכן וזה ההשפעה של העייפות כיוון שבנך מתעורר אבל הוא עיף וקשה לו להירדם.
בנוסף, לבנך יש מספר גורמי תלות והוא אינו יודע להירדם בצורה עצמאית. לרוב מחלה היא טריגר לרגרסיה וללילות פחות טובים.
שתית מים בלילה אינה מומלצת כיון שזהו תלות שלא קל להיגמל ממנה ותינוקות אף נוטים להגדיל בכל פעם את כמות המים.
מוצץ- למדי אותו לקחת את המוצץ בעצמו.
כאשר הוא ידע להירדם בצורה עצמאית הוא יוכל לישון לילות רצופים.
בהצלחה :-)
אני איישם ואנסה להתחיל השכבה לפני כדי שיכנס לישון עד 20:00.
בנוגע לתשובתך למה את חושבת שבני אינו יודע להרדם בצורה עצמאית?
הוא נרדם לבד בלילה ללא מוצץ וללא נוכחות שלנו לידו או בחדר לאחר שאומרים לילה טוב.
הוא מתעורר בין 2-3 פעמים בלילה וזאת רק לאחר המחלה.
אם כל זה אומר כי הוא לא נרדם עצמאית אז מה ניתן לעשות כדי כן ללמד אתו להרדם לבד?
לגבי המים הפסקנו לתת ונראה שזה יקח קצת זמן אבל זה הולך לכיוון טוב.
איך מלמדים ילד בגיל הזה לקחת מוצץ לבד בלילה בחושך? במהלך היום הוא יודע לקחת מוצץ לבד.
תודה רבה
כמובן שאין לי את כל המידע כדי לקבוע את גורמי התלות של בנך ואם בכלל יש. אני מתבססת אך ורק על מה שכתבת.
מניסיוני, כל עוד הוא נרגע רק לאחר שנותנים לו מים מראה כמעט תמיד כי הוא מחכה למים כדי להירדם וזוהי תלות.
אם כשהוא מתעורר הוא מקבל מוצץ ואינו יודע לקחת לבד לרוב זה מראה לי על תלות. בתלות למוצץ אין לי בעיה הבעיה היא שהוא קורא לך כדי שתתני לו אותו.
ודבר אחרון, כל עוד הוא ישן אצלכם בחדר גם אם אינו נרדם כך תמיד הוא יצפה להתעורר בלילה ולראות אתכם. ולכן במצב של לינה משותפת לרוב נשארת יקיצה אחת עד שתיים בלילה.
זה בסדר גמור שישאר לישון איתכם ולהירדם כשאין נוכחות שלכם בחדר.
מוצץ- שימי בפינה קבועה 2-3 מוצצים וכשהוא מתעורר הצביעי לעברם שיקח לבד.
ההיפך!
המון תודה על העזרה והעצות.
אנחנו ניישם.
שוב תודה עזרת לנו והרגעת אותנו.
1. התעוררות בבכי בלילה
23/08/2011 8:08
שלום,בני בן 9 חודשים יודע ללכת לישון לבד לאחר רוטינת לילה קבועה.
אנו משכיבים סביב 20:00-20:30 ואומרים לילה טוב. לעיתים יש בכי ואז ניגשים כל 2 דקות להרגעה וחוזר חלילה עד שנרדם.
לאחרונה לאחר מחלה+שיניים החל להתעורר ב5 בבוקר. בנוסף הוא גם החל להתעורר בבכי היסטרי באמצע הלילה כאשר רק בקבוק מים מצליח להרגיע אותו ואז חוזר לישון. לאחרונה גם ביטלתי את נמנום אחר הצהריים שלו של כ 20 דקות. הוא ישן כ 3 שעות במהלך היום. ובלילה נרדם ללא מוצץ. אם מתעורר מקבל מוצץ. הוא עדיין ישן איתנו בחדר.
אשמח לתגובה ועזרה אולי אנו עושים משהוא לא נכון.
תודה מראש
מאת: אורח/ת
2. התעוררות בבכי בלילה
24/08/2011 22:29
הי,מתיאורך ככל הנראה בנך מגיע ללילה בעייפות יתר. עייפות יתר משפיעה על איכות השינה (כלומר, גורמת ליקיצות באמצע הלילה), גורמת לקושי בהירדמות ומקדימה את שעת היקיצה של הבוקר.
בגיל זה מומלץ להשכיב לישון לכל המאוחר עד השעה 20:00. בנוסף, ייתכן והוא עדיין זקוק לנמנום של אחה"צ.
כיוון שאיני מלווה אותך איני יודעת למה הוא בוכה באמצע הלילה אך מאוד ייתכן וזה ההשפעה של העייפות כיוון שבנך מתעורר אבל הוא עיף וקשה לו להירדם.
בנוסף, לבנך יש מספר גורמי תלות והוא אינו יודע להירדם בצורה עצמאית. לרוב מחלה היא טריגר לרגרסיה וללילות פחות טובים.
שתית מים בלילה אינה מומלצת כיון שזהו תלות שלא קל להיגמל ממנה ותינוקות אף נוטים להגדיל בכל פעם את כמות המים.
מוצץ- למדי אותו לקחת את המוצץ בעצמו.
כאשר הוא ידע להירדם בצורה עצמאית הוא יוכל לישון לילות רצופים.
בהצלחה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. הבהרה
25/08/2011 10:16
תודה רבה על התשובה.אני איישם ואנסה להתחיל השכבה לפני כדי שיכנס לישון עד 20:00.
בנוגע לתשובתך למה את חושבת שבני אינו יודע להרדם בצורה עצמאית?
הוא נרדם לבד בלילה ללא מוצץ וללא נוכחות שלנו לידו או בחדר לאחר שאומרים לילה טוב.
הוא מתעורר בין 2-3 פעמים בלילה וזאת רק לאחר המחלה.
אם כל זה אומר כי הוא לא נרדם עצמאית אז מה ניתן לעשות כדי כן ללמד אתו להרדם לבד?
לגבי המים הפסקנו לתת ונראה שזה יקח קצת זמן אבל זה הולך לכיוון טוב.
איך מלמדים ילד בגיל הזה לקחת מוצץ לבד בלילה בחושך? במהלך היום הוא יודע לקחת מוצץ לבד.
תודה רבה
4. הי
25/08/2011 19:31
אני מקווה שלא הכעסתי אותך..כמובן שאין לי את כל המידע כדי לקבוע את גורמי התלות של בנך ואם בכלל יש. אני מתבססת אך ורק על מה שכתבת.
מניסיוני, כל עוד הוא נרגע רק לאחר שנותנים לו מים מראה כמעט תמיד כי הוא מחכה למים כדי להירדם וזוהי תלות.
אם כשהוא מתעורר הוא מקבל מוצץ ואינו יודע לקחת לבד לרוב זה מראה לי על תלות. בתלות למוצץ אין לי בעיה הבעיה היא שהוא קורא לך כדי שתתני לו אותו.
ודבר אחרון, כל עוד הוא ישן אצלכם בחדר גם אם אינו נרדם כך תמיד הוא יצפה להתעורר בלילה ולראות אתכם. ולכן במצב של לינה משותפת לרוב נשארת יקיצה אחת עד שתיים בלילה.
זה בסדר גמור שישאר לישון איתכם ולהירדם כשאין נוכחות שלכם בחדר.
מוצץ- שימי בפינה קבועה 2-3 מוצצים וכשהוא מתעורר הצביעי לעברם שיקח לבד.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. לא התכוונתי
26/08/2011 14:45
סליחה. לא התכוונתי שיתקבל הרושם כי כעסתי.ההיפך!
המון תודה על העזרה והעצות.
אנחנו ניישם.
שוב תודה עזרת לנו והרגעת אותנו.
6. בכיף :-)
26/08/2011 15:18
בהצלחה! מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com