יקיצה ממושכת בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה ממושכת בלילה
26/08/2011 8:59
שלום,
בתי בת 5.5 חודשים נרדמת לבד במיטה גם ביום וגם בלילה (ללא מוצץ היא מוצצת אצבע). העניין הוא שהיא רגילה לישון על הבטן ולאחרונה למדה להתהפך מהבטן לגב וכשזה קורה היא מיד מתעוררת. עד לפני 4 ימים כשזהקרה אחרי 7-8 שעות של שינה, הנקתי אותה והיא חזרה לישון לא מיד אבל זה לקח לה בערך 20 דקות של דיבור עד שנרדמה לבדה. מזה 4 ימים אני לא מניקה אותה בלילה והיא לא בוכה על זה אבל לוקח לה בערך שעה להירדם. היא מדברת ואז מתחילה לקטר ואז אנחנו ניגשים אליה הופכים אותה לבטן זה מחזיק כמה דקות ושוב מתהפכת וחוזר חלילה ככה 4 -5 פעמים.
זאת ילדה שניה והיא עדיין איתנו בחדר כי אנחנו לא רוצים שהיא תעיר את אחותה הגדולה.
אני אודה לכן מאוד אם תוכלו לייעץ לנו מה לעשות.

תודה שירי.
מאת: אורח/ת
2. יקיצה ממושכת בלילה
26/08/2011 15:15
הי שירי,

אני שמחה לשמוע שבתך נרדמת לבד וישנה טוב רוב הזמן :-)
היות ובתך למדה משהו חדש (התהפכות) היא מיישמת אותו גם בלילה וזה נפלא.
המלצתי היא, כל עוד היא אינה בוכה והיא במיטתה רגועה ומדברת זה מצויין כיוון שזה מראה שיש לה רגשות חיוביים עם המיטה והיא נהנית להיות שם. לכן, הניחו לה להתמודד עם היקיצה ולנסות לחזור לישון בעצמה. כאשר היא בוכה כמובן גשו אליה.
כדי שבתך תחזור לישון עם פחות יקיצות בלילה המלצתי היא להשאירה על הגב על מנת שתלמד להרדם בכל תנוחה בה היא נמצאת.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שירי
26/08/2011 18:59
הי עינת ותודה על התשובה המהירה..
השאלה שלי היא האם כדי גם בערב להשכיב אותה על הגב ולהעביר אותה לחדר של אחותה?
בנוסף בלילה רשמת שכדאי להשאירה על הגב והשאלה שלי היא איך להרגיע אותה כשהיא על הגב אני רגילה לטפוח לה על הגב ולהרגיעה ועל הגב זה קצת קשה....
תודה רבה.
מאת: אורח/ת
4. הי
29/08/2011 8:48
את יכולה לנסות להרדים אותה גם בערב על הגב, זה לשיקולך.
אם המטרה הסופית היא שהיא תהיה בחדר עם אחותה אז לא צריכה להיות בעיה להעביר אותה כבר עכשיו. אולי בימים הראשונים היא תעיר את אחותה (וגם לא בטוח.) אך עם הזמן ילדים לומדים "לסנן" בכי של האחים שלהם וזה כבר לא מעיר אותם.
הרגעה על הגב יכולה להיות טפיחות באזור בית החזה או להחזיק באזור האגן ולנענע, ליטוף, הנחת יד על הבטן וכו'..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד