פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בעיות שינה מרובות
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

כשבני (השלישי) נולד לפני שלושה חודשים סרב בכל תוקף לשהות בעריסה. לאט לאט הצלחתי לנתק אותו ממני אך ישן בעריסה רק על הבטן (מטריד אותי ולכן ישן בעריסה צמוד אלי עם מוניטור) ולאחר שנרדם תוך כדי הנקה או נידנוד בידיים). עד לפני חודש ישן ברצף מהשעה 20:30 ועד 3 ואחר כך התעורר כל שעה שעתיים עד לשעה 7. היום מתעורר כל שעתיים בממוצע כשבחלק מהיקיצות הוא נראה סובל לכמה דקות ואחר כך רק יניקה קצרה עוזרת לו להרדם. בכל פעם שמתעורר אני מנסה קודם ללטף, אחר כך רק להרים ולבסוף רק היניקה עוזרת (כל זה לוקח 30 שניות)
מה לעשות אני מותשת?
עלי לציין שבשעות היום נרדם בעיקר בנדנוד בעגלה ובלילה בעריסה.
נ.ב- גם בנותיי הגדולות (4.6 שנים) היו ועדין עם קשיי הרדמות ויקיצות.
בנך בעצם תלוי בנוכחות שלכם וביניקה ונדנוד העגלה כדי להירדם ומה שקורה פעמים רבות הוא שילדים שתלויים בגורמים חיצוניים כדי להירדם מפתחים בשלב מסוים "עמידות" לאותו גורם תלות, כלומר מה שעבד עליהם תקופה מסוימת מפסיק לעבוד ואז זה דורש מההורים או להשתמש באותו גורם תלות אך זמן ארוך יותר (הגדלת המינון) או "לשדרג" את עצמם ולעבור לגורם תלות חיצוני אחר.
במקרה שלכם, בעצם, בנכם רגיל לתלות של הנקה או נדנוד בידיים ובשלב מסוים פיתח אליה עמידות ולכן הוא מתעורר יותר במהלך הלילה ורק אותו גורם תלות הוא שעוזר לו לחזור ולהירדם.
עליכם להתחיל וללמד את בנכם בהדרגה הירדמות עצמאית כיוון שרק כאשר הוא יירדם לבד במיטתו וללא נוכחותכם הוא יפסיק להתעורר בלילה. בשלב ראשון הניחו אותו במיטה והרדימו אותו עם מגע (ליטוף, נדנוד וכ) אך במיטתו. כאשר הוא בוכה הרגיעי אותו על הידיים וחזרי להשכיב במיטה עם מגע עד הירדמות. לאחר שיסתגל לזה תוכלו לאט, לאט להתרחק ממנו עד שירגיש מספיק בטוח ותוכלו לצאת מהחדר ולאפשר לו להירדם לבד.
הרגלי שינה טובים כדאי ללמד כיוון שהם לרוב אינם עוברים לבד. שיטת לילה טוב מתאימה לילדים מגיל 5 חודשים ועד 5 שנים.
בנוסף, מה עושים בלילה? כשהוא מתעורר אני בדרך כלל מניקה לזמן קצר. כשהוא מתעורר במיטה הוא לא מתעורר לגמריי כך שהוא בעצם יונק ועדין ישן. אם יתעורר לגמריי יהיה לו קשה מאוד להרדם בחזרה?!
בהתחלה גם אתם וגם בנך צריכים להסתגל לשינוי ויכול להיות שזה ישפיע על שעות השינה.
כדי שילמד לישון לילה שלם צריך לנתק לו את הקשר בין השינה לאוכל, לכן, מומלץ שלא ירדם בזמן האוכל. אם זה יהיה לו קשה או קל זה תלוי בילד כל אחד מקבל את הדברים אחרת.
בעזרת נחישות ועיקביות גם אם בהתחלה יהיה לו קשה בסוף יהיה לו קל.
1. בעיות שינה מרובות
26/08/2011 13:31
שלום רב,כשבני (השלישי) נולד לפני שלושה חודשים סרב בכל תוקף לשהות בעריסה. לאט לאט הצלחתי לנתק אותו ממני אך ישן בעריסה רק על הבטן (מטריד אותי ולכן ישן בעריסה צמוד אלי עם מוניטור) ולאחר שנרדם תוך כדי הנקה או נידנוד בידיים). עד לפני חודש ישן ברצף מהשעה 20:30 ועד 3 ואחר כך התעורר כל שעה שעתיים עד לשעה 7. היום מתעורר כל שעתיים בממוצע כשבחלק מהיקיצות הוא נראה סובל לכמה דקות ואחר כך רק יניקה קצרה עוזרת לו להרדם. בכל פעם שמתעורר אני מנסה קודם ללטף, אחר כך רק להרים ולבסוף רק היניקה עוזרת (כל זה לוקח 30 שניות)
מה לעשות אני מותשת?
עלי לציין שבשעות היום נרדם בעיקר בנדנוד בעגלה ובלילה בעריסה.
נ.ב- גם בנותיי הגדולות (4.6 שנים) היו ועדין עם קשיי הרדמות ויקיצות.
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
26/08/2011 15:10
ראשית אני בהחלט יכולה להבין את תחושתך. זה לא פשוט להיות כל כך הרבה זמן ללא שעות שינה איכותיות, אין ספק שזה משפיע עלייך, על סביבתך וכמובן על ילדיך.בנך בעצם תלוי בנוכחות שלכם וביניקה ונדנוד העגלה כדי להירדם ומה שקורה פעמים רבות הוא שילדים שתלויים בגורמים חיצוניים כדי להירדם מפתחים בשלב מסוים "עמידות" לאותו גורם תלות, כלומר מה שעבד עליהם תקופה מסוימת מפסיק לעבוד ואז זה דורש מההורים או להשתמש באותו גורם תלות אך זמן ארוך יותר (הגדלת המינון) או "לשדרג" את עצמם ולעבור לגורם תלות חיצוני אחר.
במקרה שלכם, בעצם, בנכם רגיל לתלות של הנקה או נדנוד בידיים ובשלב מסוים פיתח אליה עמידות ולכן הוא מתעורר יותר במהלך הלילה ורק אותו גורם תלות הוא שעוזר לו לחזור ולהירדם.
עליכם להתחיל וללמד את בנכם בהדרגה הירדמות עצמאית כיוון שרק כאשר הוא יירדם לבד במיטתו וללא נוכחותכם הוא יפסיק להתעורר בלילה. בשלב ראשון הניחו אותו במיטה והרדימו אותו עם מגע (ליטוף, נדנוד וכ) אך במיטתו. כאשר הוא בוכה הרגיעי אותו על הידיים וחזרי להשכיב במיטה עם מגע עד הירדמות. לאחר שיסתגל לזה תוכלו לאט, לאט להתרחק ממנו עד שירגיש מספיק בטוח ותוכלו לצאת מהחדר ולאפשר לו להירדם לבד.
הרגלי שינה טובים כדאי ללמד כיוון שהם לרוב אינם עוברים לבד. שיטת לילה טוב מתאימה לילדים מגיל 5 חודשים ועד 5 שנים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המצב מחמיר?
27/08/2011 17:13
התחלנו להרדים אותו במיטה שלו מהיום בתנומת הבוקר ובאמת לאחר זמן מה הוא נרדם במיטתו תוך כדי נדנוד אך התעורר לאחר כמעט שעה כאשר בדרך כלל הוא ישן בזמן זה שעתיים. אחר כך כל שאר התנומות במהלך היום היו לא מסודרות וקצרות. האם זה מה שקורה בדרך כלל או שאנחנו עושים משהו לא טוב?בנוסף, מה עושים בלילה? כשהוא מתעורר אני בדרך כלל מניקה לזמן קצר. כשהוא מתעורר במיטה הוא לא מתעורר לגמריי כך שהוא בעצם יונק ועדין ישן. אם יתעורר לגמריי יהיה לו קשה מאוד להרדם בחזרה?!
מאת: אורח/ת
4. הי
29/08/2011 8:38
כיוון שאיני מלווה אותך בתהליך איני יודעת כיצד אתם עושים את הדברים ולכן אני לא יכולה להגיד האם אתם עושים נכון או לא.בהתחלה גם אתם וגם בנך צריכים להסתגל לשינוי ויכול להיות שזה ישפיע על שעות השינה.
כדי שילמד לישון לילה שלם צריך לנתק לו את הקשר בין השינה לאוכל, לכן, מומלץ שלא ירדם בזמן האוכל. אם זה יהיה לו קשה או קל זה תלוי בילד כל אחד מקבל את הדברים אחרת.
בעזרת נחישות ועיקביות גם אם בהתחלה יהיה לו קשה בסוף יהיה לו קל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום