פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3התעוררות בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לשירה בת 8 וחצי חוד'. שירה זוחלת, יושבת ואוכלת אוכל מוצק בשילוב עם מטרנה. במשך היום היא אוכלת פעם מוצק ופעם בקבוק. ישנה בבוקר כשעתיים ובצהריים עוד כשעתיים (תתחיל משפחתון בספט') שירה הולכת לישון בערך ב8 בערב, היא אוכלת בקבוק לפני, כ-120 מ"ל. ניסיתי לתת יותר אך כמעט בכל הפעמים אוכלת רק 120. שאלתי היא, שירה מתעוררת בערך בין 12 ל1 בלילה אני מכינה לה בקבוק-150, היא מסיימת אותו ממש במהירות וחוזרת לישון עד 5. מה אני עושה עם ההתעורריות הללו? עד מתי זה אמור להימשך? אני חוזרת לעבודה אוטוטו ומעוניינת שהיא תישן לילה שלם....
אודה לתשובתכם....
נשמע ששירה ישנה מצויין ויש לה הרגלי שינה טובים.
ישנם ילדים שזקוקים לארוחה אחת בלילה עד גיל שנה.
לכן, כל עוד בתך אינה תלויה בבקבוק כדי להירדם, יקיצה קצרה לאוכל זה בסדר.
אם את רוצה לגמול אותה מכך, כאשר היא מתעוררת הרגיעי אותה והחזירי לישון ללא אוכל. את יכולה בצורה הדרגתית בכל מספר ימים לדחות את שעת האוכל עד שלא תשאר ארוחה בלילה.
רציתי לשאול אותך אם אני אתן לה לישון פחות במשך היום היא תישן יותר בלילה? ועוד דבר, איך אני מצליחה לגרום לה לקום בשש ולא בחמש (היא מתחילה את היום שלה בחמש, אפילו לפני...) ויחד עם ההתעוררות בלילה את בטח יכולה להבין שלי לא ממש נשארו שעות שינה...
תודה-צילי
בגיל זה מומלץ לישון בממוצע 14-15 שעות ביממה כאשר רובן בלילה (כ- 10) ועוד 2 תנומות ביום כאשר שנת הצהרים היא הארוכה (כשעה וחצי -שעתים) ושנת בוקר קצרה יותר (45-60 דק).
הדעה הרווחת היא שאם מורידים שעות ביום ו"מושכים " את התינוקות הם ישנו טוב יותר בלילה וזה לא נכון. כאשר היא תישן טוב ביום היא תישן טוב גם בלילה.
כאשר היא תגיע ללילה בעיפות יתר ההרדמות יהיו ארוכות וקשות יותר, הלילות עם יותר יקיצות ולפעמים זה גם מקדים את שעת הבוקר.
שעת ההשכבה המומלצת היא עד השעה 20:00
לגבי היקיצה המוקדמת, קיבעי לך מהי שעת בוקר מבחינתך והתיחסי לכל שעה לפני כן כלילה. כלומר אם את רוצה שהיא תתעורר בשש. כאשר היא מתעוררת בחמש החזירי אותה לישון.
עוד משהו קטן....
היא מתעוררת באופן קבוע בחמש בבוקר ואני לא ממהרת להוציא אותה
אבל היא יושבת במיטה ומברברת וצוחקת וזה לא נראה שהיא עומדת לישון עוד שעה....מה עושים?? הצילו...
כל עוד היא אינה קוראת לך אין צורך שתגשי אליה (זה רק מראה שיש לה קשר חיובי עם המיטה והיא ניהנת להיות שם וזה נפלא).
כאשר היא קוראת לך, התיחסי לזה כמו אל אמצע הלילה והחזירי אותה לישון.
ייתכן ויהיו מספר ימים קשים עם הרדמות ארוכות אך אם תתמידי זה יצליח. אני רוצה לציין שיש מספר גורמים להתעוררויות מוקדמות וכיוון שאיני מלווה אותך אני לא יכולה לדעת מהי הסיבה בגללה היא מתעוררת מוקדם וייתכן וזה קשור למשהו נוסף.
1. התעוררות בלילה
27/08/2011 22:48
שלום רב,אני אמא לשירה בת 8 וחצי חוד'. שירה זוחלת, יושבת ואוכלת אוכל מוצק בשילוב עם מטרנה. במשך היום היא אוכלת פעם מוצק ופעם בקבוק. ישנה בבוקר כשעתיים ובצהריים עוד כשעתיים (תתחיל משפחתון בספט') שירה הולכת לישון בערך ב8 בערב, היא אוכלת בקבוק לפני, כ-120 מ"ל. ניסיתי לתת יותר אך כמעט בכל הפעמים אוכלת רק 120. שאלתי היא, שירה מתעוררת בערך בין 12 ל1 בלילה אני מכינה לה בקבוק-150, היא מסיימת אותו ממש במהירות וחוזרת לישון עד 5. מה אני עושה עם ההתעורריות הללו? עד מתי זה אמור להימשך? אני חוזרת לעבודה אוטוטו ומעוניינת שהיא תישן לילה שלם....
אודה לתשובתכם....
מאת: tziliezra
2. ארוחת לילה
29/08/2011 8:43
שלוום tziliezra,נשמע ששירה ישנה מצויין ויש לה הרגלי שינה טובים.
ישנם ילדים שזקוקים לארוחה אחת בלילה עד גיל שנה.
לכן, כל עוד בתך אינה תלויה בבקבוק כדי להירדם, יקיצה קצרה לאוכל זה בסדר.
אם את רוצה לגמול אותה מכך, כאשר היא מתעוררת הרגיעי אותה והחזירי לישון ללא אוכל. את יכולה בצורה הדרגתית בכל מספר ימים לדחות את שעת האוכל עד שלא תשאר ארוחה בלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. המשך להודעה
31/08/2011 11:09
היי עינת, תודה על התגובהרציתי לשאול אותך אם אני אתן לה לישון פחות במשך היום היא תישן יותר בלילה? ועוד דבר, איך אני מצליחה לגרום לה לקום בשש ולא בחמש (היא מתחילה את היום שלה בחמש, אפילו לפני...) ויחד עם ההתעוררות בלילה את בטח יכולה להבין שלי לא ממש נשארו שעות שינה...
תודה-צילי
מאת: אורח/ת
4. שעות שינה מומלצות
31/08/2011 15:09
הי צילי,בגיל זה מומלץ לישון בממוצע 14-15 שעות ביממה כאשר רובן בלילה (כ- 10) ועוד 2 תנומות ביום כאשר שנת הצהרים היא הארוכה (כשעה וחצי -שעתים) ושנת בוקר קצרה יותר (45-60 דק).
הדעה הרווחת היא שאם מורידים שעות ביום ו"מושכים " את התינוקות הם ישנו טוב יותר בלילה וזה לא נכון. כאשר היא תישן טוב ביום היא תישן טוב גם בלילה.
כאשר היא תגיע ללילה בעיפות יתר ההרדמות יהיו ארוכות וקשות יותר, הלילות עם יותר יקיצות ולפעמים זה גם מקדים את שעת הבוקר.
שעת ההשכבה המומלצת היא עד השעה 20:00
לגבי היקיצה המוקדמת, קיבעי לך מהי שעת בוקר מבחינתך והתיחסי לכל שעה לפני כן כלילה. כלומר אם את רוצה שהיא תתעורר בשש. כאשר היא מתעוררת בחמש החזירי אותה לישון.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. התעוררות בלילה
31/08/2011 21:38
היי עינת,עוד משהו קטן....
היא מתעוררת באופן קבוע בחמש בבוקר ואני לא ממהרת להוציא אותה
אבל היא יושבת במיטה ומברברת וצוחקת וזה לא נראה שהיא עומדת לישון עוד שעה....מה עושים?? הצילו...
מאת: אורח/ת
6. יקיצה מוקדמת
31/08/2011 21:56
הי,כל עוד היא אינה קוראת לך אין צורך שתגשי אליה (זה רק מראה שיש לה קשר חיובי עם המיטה והיא ניהנת להיות שם וזה נפלא).
כאשר היא קוראת לך, התיחסי לזה כמו אל אמצע הלילה והחזירי אותה לישון.
ייתכן ויהיו מספר ימים קשים עם הרדמות ארוכות אך אם תתמידי זה יצליח. אני רוצה לציין שיש מספר גורמים להתעוררויות מוקדמות וכיוון שאיני מלווה אותך אני לא יכולה לדעת מהי הסיבה בגללה היא מתעוררת מוקדם וייתכן וזה קשור למשהו נוסף.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום