שנת תינוקות לאחר האכלה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת תינוקות לאחר האכלה
29/08/2011 18:16
אני אמא חדשה
יש לי תאומים בני חודשיים
מייד כשהם מתעוררים אני מחתלת ומאכילה
היום הם התעוררו במרווח זמן של כחצי שעה
וכשעה וחצי לאחר התעוררות הראשון לאחר כששניהם אכלו והוציאו גרפסים הכנסתי אותם ביחד לעגלת התאומים ותוך תנועת העגלה בבית שניהם נרדמו. זו פעםראשונה שהרדמתי אותם ביחד בצורה זו
ואז כששניהם ישנו במקביל יכולתי גם אני לישון ... דבר נדיר
ברצוני לשאול האם נכון מבחינתי ליזום דרך קבע מייד אחרי הארוחה שהם ישנו? אני חוששת שאם אהפוך זאת להרגל בטיפול בהם - הם כל הזמן ישנו ולא יהי להם זמני עירות ....
ואגב, היכן אוכל למצוא מידע על נושאים דומים לזה, כלומר איך אני מאפשרת להם את זמני השינה והעירנות המתאימים להם?
עד כה אם אחר נראה ישנוני השכבתי לישון ועם העירני נשארתי ל"פעילות" עד שהיה עייף בדרך כלל כבר עצבני כי לא זיהיתי שהוא עייף
מאת: אורח/ת
2. תאומים
31/08/2011 15:34
היי,

מזל טוב!
אין ספק שאם תאומים זה מעט יותר מסובך.
את בהחלט יכולה לסנכרן בינהם כדי שישנו ביחד. זמן המנוחה שלך חשוב לא פחות משלהם. לפעמים זה גם קורה מעצמו.
לתינוקות מאוד חשובה שגרת יום וכאשר הם ידעו "מה הולך להיות" הם יהיו רגועים ונינוחים יותר, לכן אנחנו ממליצים לסדר סדר יום עם "סימני דרך" קבועים, כמו למשל- אחרי ארוחת בוקר הולכים לישון שנת בוקר. אחרי ארוחת צהרים מחליפים חיתול/בגדים והולכים לישון שנת צהרים וכו..
קחי בחשבון שבנייך עדיין קטנים ולכן הם ישנים מפוזר לכל אורך היממה אך אפשר להתחיל ולבנות להם בהדרגה סדר יום. לכן, מה שעשית הוא נכון. אין לך מה לדאוג מבחינת כמות השינה כיוון שכרגע הם זקוקים לה.
שעות השינה המומלצות הם כ-16 שעות ביממה. ככל שיגדלו יותר, הם יאכלו במרווחים גדולים יותר וישנו פחות.
לרוב כאשר את בונה להם סדר יום הם יסתנכרנו לבד מבחינת השינה. במידה ולא למדי את סימני העייפות שלהם והשכיבי לישון בהתאם.
(סימני עייפות יכולים להיות מאוד מגוונים יכולים להיות סימנים ברורים כמו בכי או פיהוק וסימנים פחות ברורים כמוו- שפשופי עיניים, גירוד באוזניים מימול שיער, הכנסת אצבע לאוזניים או לפופיק וכו..)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד