בן שלושה וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן שלושה וחצי חודשים
04/09/2011 23:36
הי,
הבן שלי בן שלושה וחצי חודשים, מלפני חודש הרגלנו אותו לקבל ארוחת ערב (יונק בלבד) בערך בשבע וחצי שמונה, אחריה אמבטיה ולמיטה, נרדם עם מוצץ, על הבטן עם קצת עזרה של טפיחות על הגב בהתחלה.
יוצא שהוא נרדם בערך שעה שעה וחצי אחרי ארוחת הערב שלו.

באחת עשרה אנחנו מאכילים אותו "האבסת חלום" מבקבוק (בערך 150 מ"ל חלב שאוב), אם אנחנו לא מעירים אותו הוא מתעורר לבד בין 11-12. בפעם הבאה הוא מתעורר בין שלוש לארבע ואז שוב בערך בשש.

באופן כללי נראה לי שזה אולי לא כיף, אבל סביר לגילו. השאלה שלי היא האם עדיף לתת לו את הבקבוק לפני השינה ולוותר על האכלת החלום הזאת? אולי זה יגרום לו למשוך יותר שעות כי בעצם הוא הולך לישון כבר אחרי די הרבה זמן (מהארוחה האחרונה (במשך היום הוא יונק כל 2-3.5 שעות). וגם הוא אף פעם לא עושה גרעפס אחרי הבקבוק ולפנות בוקר מתפתל בכאבי בטן - יש משהו שאפשר לעשות לעזור לו?

תודה רבה מראש :)
מאת: אורח/ת
2. בן שלושה וחצי חודשים
05/09/2011 15:08
היי,
האכלת חלום עלולה ליצור אצל בנך קשר מוטעה בין אוכל לשינה. זה עלול להוביל לכך שבנך יהיה תלוי באוכל כדי להירדם ובכל פעם שהוא יתעורר בלילה הוא יצטרך אוכל כדי לחזור לישון.
לכן, אנחנו לא ממליצים על זה. המלצתינו היא לחכות שהתינוק רעב וכשיתעורר לשם כך הוא יקבל אוכל (אני מסכימה שזה פחות כיף עכשיו אבל מניסיונינו זה עדיף לטווח הרחוק).
בהחלט אפשר להעביר את האוכל לפני השינה. בגיל זה הוא יכול למשוך 4-5 שעות ללא אוכל. אני לא יודעת אם הוא ימשוך יותר אבל סביר להניח שהשעות ישתנו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה ושאלת הבהרה
05/09/2011 20:32
תודה רבה על תשובתך.
רק להבהיר - לתת לו את הבקבוק ממש לפני השינה או לפני האמבטיה? כי אם אני נותנת לו ממש לפני השינה אני הרי יוצרת בדיוק את הקשר בין אוכל לשינה לא?

שוב תודה על הסבלנות והנעימות.
מאת: אורח/ת
4. בשמחה :-)
05/09/2011 20:54
כל עוד הוא אינו נרדם תוך כדי אוכל. זה לא משנה, זה לבחירתך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד