התעוררויות בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררויות בלילה
10/09/2011 9:19
שלום,
לפני כשבועיים התחלנו תהליך של למידה להירדם לבד. בני בן 4 וחצי חודשים במהלך היום היה נרדם אך ורק על הידיים, גם בנסיעות, גם בטיולי עגלה ובלילה עם ציצי (הנקה) גם במהלך הלילה, בין אם היה רעב ובין אם התעורר שלא מרעב.
כשהרגשתי שהוא מוכן התחלנו בתהליך ואכן מהר מאוד התרגל. עשיתי מה שנראה לי אינטואיטיבית, תחילה הייתי לידו ובהדרגה יצאתי מהחדר. היום הוא נרדם גם ביום וגם בלילה לבד, לפעמים עם בכי קל אבל הוא מרגיע את עצמו ונרדם. את האכילה של לפני השינה אני נותנת באור כך שהוא לא נרדם על הציצי.
השאלה שלי היא כזו:
הוא מתעורר המון במהלך הלילה. השינה הראשונה אחרי המקלחת היא טובה אבל אחריה הוא מתעורר כל שעה וחצי בערך.
איני יודעת מה לעשות עם ההתעוררויות בלילה. מה שאני עושה נכון לעכשיו זה נותנת לו לאכול אם עבר מחזור של 3 שעות ואם התעורר אחרי שעה- שעה וחצי הוא חוזר לישון. במאבקים אומנם, אבל בסופו של דבר נרדם.
אני מניחה שזה מבלבל אותו כשפעם אני נותנת לו ציצי ופעם מוצץ כדי שיחזור לישון. הוא כמובן רוצה את הציצי כדי להירדם, גם אם לא באמת רעב.
אני ממש לא יודעת מה לעשות ואם אני עושה נכון.
(במהלך היום יונק מלבד שתי ארוחות מוצקים בוקר וצהריים).
אשמח לתשובתכן..
מאת: אורח/ת
2. התעוררויות רבות
11/09/2011 18:59
הי

ראשית ניכר כי נושא הרגלי שינה טובים חשוב לכם ואני שמחה שאתם מיישמים את הדברים. נראה שאת עושה אותם מצויין.
מה שיעזור לבנך להבין מתי יש אוכל ומתי לא זה ההתנהלות שלך. אם זה לא שעת האוכל הרגיעי אותו בעזרת מגע ואם הוא לא בוכה חזק אין צורך להוציא אותו מהמיטה. כשזה שעת אוכל הניקי אותו.
כך, כשיהיה לו ברור מתי הוא מקבל אוכל ומתי לא הוא יחזור לישון מהר ללא התנגדויות ובכי.

אנחנו מצפים מילד לישון לילות רצופים החל מגיל 5 חודשים כך שיש לו עוד כמה ימים..... :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד