פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0לילה לא רצוף אצל תינוקת בת 4.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

רומי שלי בדר"כ נכנסת למיטה בין השעות 20:30 - 21:00 אחרי בקבוק של 180 מ"ל עם 2 כפות של דייסת אורז.
חשוב לי לציין שהיא עדיין לא נרדמת לבד, אני שמה לה מוזיקה מרגיעה ותופחת על הטוסיק או על הכתף... יש לילות שזה ממש מהר ויש לילות שזה יכול לקחת גם חצי שעה.. השאלה שלי היא איך גורמים לה לישון לילה שלם ורצוף עד הבוקר ? רומי קמה לאכול בלילה בדר"כ בין השעות 02:00-03:00 ואז שוב קמה ב- 6. האם זה הגיוני ?
חשוב לי לציין שאחרי שהיא מתעוררת לאכול השינה כבר לא חזקה, היא זזה הרבה אמנם לא לאכול אבל היא מתעוררת כמה פעמים.
אשמח לקבל עצות.
תודה מראש,
חן
כדי שהיא תישן רצוף מומלץ ללמד את בתך להירדם בצורה עצמאית וכך גם אם היא תתעורר בלילה (כפי שקורה בכל סיום מחזור שינה) היא תדע לחזור לישון בעצמה.
בצורה הדרגתית התחילי להוריד לה את המגע שלך והמוסיקה עד אשר היא תדע להירדם ללא מגע וללא נוכחות שלך בחדר.
תינוקות נוהגים לפתח עמידות לגורמי תלות חיצוניים כלומר, מה שעבד אתמול מחר לא יעבוד וזה מתבטא בהרדמות ארוכות וביקיצות בלילה. לכן ישנן הרדמות שלוקחות לך יותר זמן.
בנוגע לאוכל, זה בסדר שבתך תתעורר פעם אחת בלילה לאכול. מגיל 5 -6 חודשים אפשר לצפות ממנה לישון לילות רצופים ללא אוכל.
בשעה 02:00 יש צניחה של הורמון המלטונין (הורמון השינה) בגוף ולכן השינה פחות טובה זו יכולה להיות סיבה אחת אפשרית להתעוררויות בחלק זה של הלילה. כמובן שכל מקרה לגופו.
1. לילה לא רצוף אצל תינוקת בת 4.5 חודשים
18/09/2011 10:08
היי,רומי שלי בדר"כ נכנסת למיטה בין השעות 20:30 - 21:00 אחרי בקבוק של 180 מ"ל עם 2 כפות של דייסת אורז.
חשוב לי לציין שהיא עדיין לא נרדמת לבד, אני שמה לה מוזיקה מרגיעה ותופחת על הטוסיק או על הכתף... יש לילות שזה ממש מהר ויש לילות שזה יכול לקחת גם חצי שעה.. השאלה שלי היא איך גורמים לה לישון לילה שלם ורצוף עד הבוקר ? רומי קמה לאכול בלילה בדר"כ בין השעות 02:00-03:00 ואז שוב קמה ב- 6. האם זה הגיוני ?
חשוב לי לציין שאחרי שהיא מתעוררת לאכול השינה כבר לא חזקה, היא זזה הרבה אמנם לא לאכול אבל היא מתעוררת כמה פעמים.
אשמח לקבל עצות.
תודה מראש,
חן
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
18/09/2011 14:38
כיוון שבתך אינה נרדמת לבד, היא תלויה במשהו חיצוני להירדמות (המגע שלך, המוסיקה ואולי גם האוכל וכו..) ולכן כאשר היא מתעוררת במהלך הלילה היא זקוקה לאותה עזרה. זו הסיבה שהיא אינה ישנה רצוף.כדי שהיא תישן רצוף מומלץ ללמד את בתך להירדם בצורה עצמאית וכך גם אם היא תתעורר בלילה (כפי שקורה בכל סיום מחזור שינה) היא תדע לחזור לישון בעצמה.
בצורה הדרגתית התחילי להוריד לה את המגע שלך והמוסיקה עד אשר היא תדע להירדם ללא מגע וללא נוכחות שלך בחדר.
תינוקות נוהגים לפתח עמידות לגורמי תלות חיצוניים כלומר, מה שעבד אתמול מחר לא יעבוד וזה מתבטא בהרדמות ארוכות וביקיצות בלילה. לכן ישנן הרדמות שלוקחות לך יותר זמן.
בנוגע לאוכל, זה בסדר שבתך תתעורר פעם אחת בלילה לאכול. מגיל 5 -6 חודשים אפשר לצפות ממנה לישון לילות רצופים ללא אוכל.
בשעה 02:00 יש צניחה של הורמון המלטונין (הורמון השינה) בגוף ולכן השינה פחות טובה זו יכולה להיות סיבה אחת אפשרית להתעוררויות בחלק זה של הלילה. כמובן שכל מקרה לגופו.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום