לילה לא רצוף אצל תינוקת בת 4.5 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. לילה לא רצוף אצל תינוקת בת 4.5 חודשים
18/09/2011 10:08
היי,
רומי שלי בדר"כ נכנסת למיטה בין השעות 20:30 - 21:00 אחרי בקבוק של 180 מ"ל עם 2 כפות של דייסת אורז.
חשוב לי לציין שהיא עדיין לא נרדמת לבד, אני שמה לה מוזיקה מרגיעה ותופחת על הטוסיק או על הכתף... יש לילות שזה ממש מהר ויש לילות שזה יכול לקחת גם חצי שעה.. השאלה שלי היא איך גורמים לה לישון לילה שלם ורצוף עד הבוקר ? רומי קמה לאכול בלילה בדר"כ בין השעות 02:00-03:00 ואז שוב קמה ב- 6. האם זה הגיוני ?
חשוב לי לציין שאחרי שהיא מתעוררת לאכול השינה כבר לא חזקה, היא זזה הרבה אמנם לא לאכול אבל היא מתעוררת כמה פעמים.
אשמח לקבל עצות.
תודה מראש,
חן
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
18/09/2011 14:38
כיוון שבתך אינה נרדמת לבד, היא תלויה במשהו חיצוני להירדמות (המגע שלך, המוסיקה ואולי גם האוכל וכו..) ולכן כאשר היא מתעוררת במהלך הלילה היא זקוקה לאותה עזרה. זו הסיבה שהיא אינה ישנה רצוף.
כדי שהיא תישן רצוף מומלץ ללמד את בתך להירדם בצורה עצמאית וכך גם אם היא תתעורר בלילה (כפי שקורה בכל סיום מחזור שינה) היא תדע לחזור לישון בעצמה.
בצורה הדרגתית התחילי להוריד לה את המגע שלך והמוסיקה עד אשר היא תדע להירדם ללא מגע וללא נוכחות שלך בחדר.

תינוקות נוהגים לפתח עמידות לגורמי תלות חיצוניים כלומר, מה שעבד אתמול מחר לא יעבוד וזה מתבטא בהרדמות ארוכות וביקיצות בלילה. לכן ישנן הרדמות שלוקחות לך יותר זמן.

בנוגע לאוכל, זה בסדר שבתך תתעורר פעם אחת בלילה לאכול. מגיל 5 -6 חודשים אפשר לצפות ממנה לישון לילות רצופים ללא אוכל.

בשעה 02:00 יש צניחה של הורמון המלטונין (הורמון השינה) בגוף ולכן השינה פחות טובה זו יכולה להיות סיבה אחת אפשרית להתעוררויות בחלק זה של הלילה. כמובן שכל מקרה לגופו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד