חוסר יכולת שינה ביום לבת חודשיים פתאום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. חוסר יכולת שינה ביום לבת חודשיים פתאום
19/09/2011 10:45
שלום
בתי בת חודשיים. עד לפני שבוע הייתה ישנה במשך היום די בקלות, בבוקר שעתיים ובצהריים עוד 3 שעות. נרדמה לרוב בעגלה - בטיול או בבית ולפעמים סתם עם מוצץ. בשעות הערות שלה היית הילדה מאוד רגועה ומשתפת פעולה במשחקים ובקושי בוכה. שבוע שעבר, ללא התרעה מוקדמת היא שינתה לחלוטין את הרגלי השינה שלה ביום - נרדמת אחרי שעות של ניסיונות, בוכה כל הזמן, מתעוררת אחרי חצי שעה, כל היום היא עייפה ובוכה, אך לא מוכנה להירדם, לפעמים נרדמת קצת על הידיים אך שוב מתעוררת. כשאני מנסה למשוך אותה, זה רק גרוע יותר ומלווה בהמון בכי. בלילה היא נרדמת רק במיטה שלה עם מוצץ (לוקח בערך 3/4 שעה להרדים אותה), מתעוררת פעמיים לאכול וחוזרת מיד לישון (נרדמת סביב 20:30 וקמה סביב 7:00).
מה לעשות??? כבר הייתי אצל הרופא שבדק וקבע שהכל סדר אצלה. אני ממש לא מבינה מה השתנה פתאום. הצילו....
תודה מראש
טלי
מאת: אורח/ת
2. בת חודשיים
19/09/2011 21:44
היי טלי,

אני מבינה את התסכול שלך, אני אנסה לעזור מעט.
בתך מאוד צעירה ובגיל זה עדיין איננו מצפים להירדמות עצמאית ולכן זה בסדר גמור לעזור לה (כמו הירדמות בעגלה, נידנוד, ידיים וכו) לפעמים קשיים בשינה "צצים" בעקבות מחלה או כאבים אולי גזים? אולי בעקבות הרגשה לא טובה לאחר חיסון וכו.. או כל גורם חיצוני שבעקבותו היא הרגישה פחות טוב ונוח.
כרגע בתך נמצאת במעגל של עיפות יתר. עיפות יתר מקשה על ההירדמות וגורמת לשינה להיות פחות טובה ויותר יקיצות.
כאשר בתך תישן טוב יותר בלילה גם שנות היום שלה יהיו טובות יותר.
בשלב הראשון ההמלצה שלי היא להשכיב אותה לישון בלילה לאחר טקס שינה הרבה יותר מוקדם. השעות המומלצות להירדמות בלילה הן בין 18:30-20:00. ולהמשיך ולהרדים אותה במיטה שלה כפי שאתם עושים היום.
לאחר שהיא ישנה יותר שעות בלילה- במשך היום שימי לב לסימני העיפות שלה והשכיבי אותה לישון בכל פעם שאת מזהה אותם. כפי שציינת כשאת מושכת אותה הרבה יותר קשה כי כאמור זו התגובה לעייפות יתר. כשאת מזהה שהיא עיפה השכיבי מיד במיטה.
בבוקר בני שגרת יום עם "סימני דרך" כדי שבתך תדע מתי היא הולכת לישון. לדוגמא- לאחר ארוחת בוקר הולכים לישון , לאחר החלפת חיתול ישנים צהרים וכו.. כשהיא תדע למה לצפות יהיה לה קל יותר.
לפני כל הרדמה "הורידי הילוך" היכנסי לחדר והחשיכי אותו ועשי "טיקסון שינה" את יכולה לשיר משהו או לנוע איתה מעט וכשהיא רגוע הניחי אותה במיטה. כאמור, בגיל זה אם היא צריכה עזרה וקשה לה להירדם לבד הרדימי אותה על הידיים ואז הניחי במיטה. יחד עם זאת חשוב לתת לה כמה שיותר הזדמנויות להירדמות נעימה במיטה.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד