פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן שנה וחמישה חטדשים מתעורר בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

המצב מתסכל מאוד משום שהילד הנפלא והמתקשר שלי, שלא בוכה סתם במשך היום, משתנה בשעות הלילה ובוכה וצווח בלי שום סיבה...
תהיתי האם יש לו חלומות רעים ואיני יכולה לענות על כך בנחרצות אך נראה לי שלא משום שמרגע ההתעוררות, חרף כל מילות ההרגעה, הוא לא נרגע.
אשמח לעזרה :-)
ישנן מספר סיבות אפשריות להתעוררות בבכי במהלך הלילה, כיוון שאיני מלווה אתכם אני לא יכולה לדעת בוודאות את הסיבה, לכן אענה באופן כללי.
ייתכן ובנך הולך לישון כאשר הוא מאוד עייף. עייפות יתר מקשה על איכות השינה ולעיתים גם גורמת להתעוררות בבכי כי למעשה הוא עייף ורוצה לישון.
* שימו לב לסימני העייפות והשכיבו אותו לישון לפיהם.
סיבה נוספת אפשרית היא חוסר עיקביות בתגובותיכם לבכי. ייתכן ומדי פעם אתם מרימים אותו ולפעמים לא, לפעמים אתם נותנים לו מוצץ ולפעמים לא, וכד'. עבורו זה מצב מבלבל והוא אינו יודע למה לצפות עכשיו.
*לשם כך, פעלו תמיד באותה צורה כשאתם ניגשים אליו להרגיע אותו.
אגב, לגבי המוצץ- בגיל זה מומלץ ללמד אותו לקחת את המוצץ בעצמו.
1. בן שנה וחמישה חטדשים מתעורר בלילה
24/09/2011 6:26
בני בן שנה וחמישה חודשים, ילד חכם ומתקשר באופן נפלא. נרדם בקלות בלי עזרה מיוחדת את שנות היום ואת תחילת הלילה, אנחנו לא נמצאים בחדר ואין אף עזר חיצוני פרט למוצץ. אך בלילה מתעורר לפחות פעמיים בבכי ובצווחות. אם אנחנו שואלים למה הוא בוכה ומה הוא רוצה, הוא לא ממש מתקשר, מקסימום מבקש מוצץ או מים. יש לציין שאני עדיין מניקה וכבר כמה חודשים לא מניקה בלילה (פרט למקרים מיוחדים). הבכי יכול להמשך זמן רב, גם אם מרימים אותו על הידיים זה לא עוזר ובד״כ אנחנו משתדלים לא להרים. בד״כ מלטפים מחבקים ומרגיעים כשהוא עומד במיטה.המצב מתסכל מאוד משום שהילד הנפלא והמתקשר שלי, שלא בוכה סתם במשך היום, משתנה בשעות הלילה ובוכה וצווח בלי שום סיבה...
תהיתי האם יש לו חלומות רעים ואיני יכולה לענות על כך בנחרצות אך נראה לי שלא משום שמרגע ההתעוררות, חרף כל מילות ההרגעה, הוא לא נרגע.
אשמח לעזרה :-)
מאת: אורח/ת
2. התעוררות בבכי
25/09/2011 14:33
היי,ישנן מספר סיבות אפשריות להתעוררות בבכי במהלך הלילה, כיוון שאיני מלווה אתכם אני לא יכולה לדעת בוודאות את הסיבה, לכן אענה באופן כללי.
ייתכן ובנך הולך לישון כאשר הוא מאוד עייף. עייפות יתר מקשה על איכות השינה ולעיתים גם גורמת להתעוררות בבכי כי למעשה הוא עייף ורוצה לישון.
* שימו לב לסימני העייפות והשכיבו אותו לישון לפיהם.
סיבה נוספת אפשרית היא חוסר עיקביות בתגובותיכם לבכי. ייתכן ומדי פעם אתם מרימים אותו ולפעמים לא, לפעמים אתם נותנים לו מוצץ ולפעמים לא, וכד'. עבורו זה מצב מבלבל והוא אינו יודע למה לצפות עכשיו.
*לשם כך, פעלו תמיד באותה צורה כשאתם ניגשים אליו להרגיע אותו.
אגב, לגבי המוצץ- בגיל זה מומלץ ללמד אותו לקחת את המוצץ בעצמו.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום