פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3יקיצה מוקדמת
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 1:09 ומתעורר מוקדם מאוד בכל בוקר. סדר היום שלו קבוע- ישן שעתיים בצהריים ובערב אחרי טקס ( ארוחת ערב, מסדרים, בקבוק, אמבטיה, סיפור ושינה סביב 20:00) נרדם (טפו טפו) ללא קושי. במהלך הלילה ישן ברציפות והבעיה מתחילה בשעת היקיצה. בני נוטה לקום סביב חמש בבוקר ולעיתים אף 4:30 בבוקר! הוא מתעורר ודורש את הבקבוק חלב וניאותו הרגע מתחיל היום! אנחנו הצלחנו בעבר לאחר את הקימה כשהיה במיטת תינוק והיינו מצליחים לרוב להרדים אותו בחזרה אבל מאז שהעברנו אותו למיטת ילדים הוא קם עצמאית וזה מחייב אותנו להחזיקו בכוח כדי שיירדם - מה גם שזה לא קורה וכרוך בהרבה צרחות בארבע בבוקר!
אני חייבת לציין שהוא שותה את כל הבקבוק -240 סמק ולא חוזר לישון ( אנחנו גם לא דוגלים בכך כדי שלא יתחיל להתעורר בשעות מוקדמות יותר כדי לשתות) כמו כן הוא אינו מוכן לשתות מים כשמתעורר..
אנחנו לא יודעים מה לעשות מה גם שמאז הזזת השעון הוא קם בארבע.. לא עוזרים ההסברים על השמש שישנה ושלילה וכו׳
האם עלינו לגמול אותו מבקבוק הבוקר ובכך לנסות לדחות את הקימה ואם כן איך עושים זאת? נראה שזקוק לכך גם ריגשית..
האם עלינו להלחם על כך שיחזור לישון גם במחיר של בכי ושיהיה על הידיים ויילחם- כי זה מה שקורה אם מתעקשים..
או האם לעזוב ולזרום איתו ולקוות לטוב??
אשמח לתגובה מהירה
תודה רבה מראש
ככל שהוא יקום בשעות כאלה יותר זמן זה יתקבע לשעון ביולוגי וכך הוא ימשיך לקום. כלומר, סביר להניח שזה לא ישתפר מעצמו.
להוציא לו את הבקבוק בשעה זו בהחלט יכול לעזור. הוא יכול לקבל את הבקבוק בבוקר כשהוא מחוץ למיטה (בשעה מאוחרת יותר).
כדי ללמד את בנכם לאחר את יקיצת הבוקר אני ממליצה לכם להחזיר אותו לישון. ייתכן ויהיו כמה בקרים עם הרדמה ארוכה והתנגדות מצידו אך בהדרגה ההתנגדות והבכי יפחתו והוא יחזור לישון עד שיפסיק להתעורר בשעה כזו.
אם הוא יוצא מהמיטה גשו אליו והחזירו אותו בסבלנות למיטה.
תנו לו תמיד מענה לבכי וכשהוא בוכה קבלו זאת בהבנה, הרגיעו אותו על הידים שלכם וכשהוא נרגע החזירו למיטה, אל תתנו לו להמשיך ולבכות כשהוא במיטה כדי שלא תיווצר לו חוויה שלילית עם המיטה.
אל תחשבו שאתם יוצאים למאבק ומלחמה אלא ללימוד הרגל חדש, ועם התמדה נחישות וסבלנות תצליחו לעשות את זה.
בהצלחה :-)
זה העלה לי כמה שאלות
1- במידה ונרצה קודם לנסות לאחר את קבלת הבקבוק- האם נכון לעשות זאת בהדרגה- כלומר לתת לו כל פעם במרווח גדול יותר מהיקיצה ועד למצב שהוא מקבל אותו כשיש כבר אור ( סביב שעה אחרי קימה)
2- איך גומלים מבקבוק בגיל כזה? שמעתי על דילול החלב אבל הרעיון לא מוצא כן בעיני.. האם להכין אותו כמה ימים לפני ופשוט להפסיק ומה לתת במקום כשמתעורר? האם אמור לשתות תה או משהו עד ארוחת הבוקר (7 בערך) ?
3- האם ייתכן שהוא קם כי הוא מורעב ובסיטואציה הזו אנחנו עושים לו עוול??
4- לגביי ההחזרה לישון- האם כדאי לחכות ולראות אם הזזת הבקבוק עוזרת או לעשות במקביל?
5- לגביי ההחזרה לישון- יכול לקרות מצב שהוא פשוט ייבאה עד שיירדם על הידיים וכל פעם שאניח אותו הוא יתעורר שוב.. מה לעשות? האם זה לא יהרוס את ההרגלים הטובים שיש חו בנוגע להרדמות עצמאית בלילה? והאם ההתמודדות עם זה לא תגרום לנסיגה בשינה? כבר עכשיו אני מרגישה שהוא נלחץ כשאני מדברת על קימה רק כשיש אור..
תודה שוב וסליחה על ערימת השאלות :)
אני תמיד בעד להכין אותו מה הולך להיות ויחד עם זאת לעשות את זה בצורה הדרגתית שלא יהיה לו ולכם קשה מדי.
החל מגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון לילה שלם ללא אוכל ולכן, סביר להניח שהוא אינו קם מרעב ובכל מקרה כשהוא יקום שעה אחרי הוא יקבל אוכל.
את בהחלט יכולה לחכות לראות עם הזזת הבקבוק תשפיע.
את הולכת ללמד את בנך הרגלים חדשים וזה טיבעי שהוא יגיב בבכי, יתכן שיהיה קצת ארוך בהתחלה אך אם תהיה עיקבית זה לא יפגע בהרגלים שלו.
בנוסף, בנך חש אותך והוא מרגיש את החששות שלך. לכי עם האינטואיציות ההוריות שלך הם מצויינות ואם לדעתך זה עוול עבורו הוא ירגיש זאת ויהיה לו מאוד קשה לכן עשי זאת רק כשתהיה בטוחה בכך.
1. יקיצה מוקדמת
09/10/2011 15:48
שלום רב,בני בן 1:09 ומתעורר מוקדם מאוד בכל בוקר. סדר היום שלו קבוע- ישן שעתיים בצהריים ובערב אחרי טקס ( ארוחת ערב, מסדרים, בקבוק, אמבטיה, סיפור ושינה סביב 20:00) נרדם (טפו טפו) ללא קושי. במהלך הלילה ישן ברציפות והבעיה מתחילה בשעת היקיצה. בני נוטה לקום סביב חמש בבוקר ולעיתים אף 4:30 בבוקר! הוא מתעורר ודורש את הבקבוק חלב וניאותו הרגע מתחיל היום! אנחנו הצלחנו בעבר לאחר את הקימה כשהיה במיטת תינוק והיינו מצליחים לרוב להרדים אותו בחזרה אבל מאז שהעברנו אותו למיטת ילדים הוא קם עצמאית וזה מחייב אותנו להחזיקו בכוח כדי שיירדם - מה גם שזה לא קורה וכרוך בהרבה צרחות בארבע בבוקר!
אני חייבת לציין שהוא שותה את כל הבקבוק -240 סמק ולא חוזר לישון ( אנחנו גם לא דוגלים בכך כדי שלא יתחיל להתעורר בשעות מוקדמות יותר כדי לשתות) כמו כן הוא אינו מוכן לשתות מים כשמתעורר..
אנחנו לא יודעים מה לעשות מה גם שמאז הזזת השעון הוא קם בארבע.. לא עוזרים ההסברים על השמש שישנה ושלילה וכו׳
האם עלינו לגמול אותו מבקבוק הבוקר ובכך לנסות לדחות את הקימה ואם כן איך עושים זאת? נראה שזקוק לכך גם ריגשית..
האם עלינו להלחם על כך שיחזור לישון גם במחיר של בכי ושיהיה על הידיים ויילחם- כי זה מה שקורה אם מתעקשים..
או האם לעזוב ולזרום איתו ולקוות לטוב??
אשמח לתגובה מהירה
תודה רבה מראש
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
10/10/2011 21:55
אני מבינה את הקושי שבהתעוררות כזו מוקדמת זה בהחלט יכול להיות מתסכל.ככל שהוא יקום בשעות כאלה יותר זמן זה יתקבע לשעון ביולוגי וכך הוא ימשיך לקום. כלומר, סביר להניח שזה לא ישתפר מעצמו.
להוציא לו את הבקבוק בשעה זו בהחלט יכול לעזור. הוא יכול לקבל את הבקבוק בבוקר כשהוא מחוץ למיטה (בשעה מאוחרת יותר).
כדי ללמד את בנכם לאחר את יקיצת הבוקר אני ממליצה לכם להחזיר אותו לישון. ייתכן ויהיו כמה בקרים עם הרדמה ארוכה והתנגדות מצידו אך בהדרגה ההתנגדות והבכי יפחתו והוא יחזור לישון עד שיפסיק להתעורר בשעה כזו.
אם הוא יוצא מהמיטה גשו אליו והחזירו אותו בסבלנות למיטה.
תנו לו תמיד מענה לבכי וכשהוא בוכה קבלו זאת בהבנה, הרגיעו אותו על הידים שלכם וכשהוא נרגע החזירו למיטה, אל תתנו לו להמשיך ולבכות כשהוא במיטה כדי שלא תיווצר לו חוויה שלילית עם המיטה.
אל תחשבו שאתם יוצאים למאבק ומלחמה אלא ללימוד הרגל חדש, ועם התמדה נחישות וסבלנות תצליחו לעשות את זה.
בהצלחה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה
10/10/2011 22:15
תודה על התגובה :)זה העלה לי כמה שאלות
1- במידה ונרצה קודם לנסות לאחר את קבלת הבקבוק- האם נכון לעשות זאת בהדרגה- כלומר לתת לו כל פעם במרווח גדול יותר מהיקיצה ועד למצב שהוא מקבל אותו כשיש כבר אור ( סביב שעה אחרי קימה)
2- איך גומלים מבקבוק בגיל כזה? שמעתי על דילול החלב אבל הרעיון לא מוצא כן בעיני.. האם להכין אותו כמה ימים לפני ופשוט להפסיק ומה לתת במקום כשמתעורר? האם אמור לשתות תה או משהו עד ארוחת הבוקר (7 בערך) ?
3- האם ייתכן שהוא קם כי הוא מורעב ובסיטואציה הזו אנחנו עושים לו עוול??
4- לגביי ההחזרה לישון- האם כדאי לחכות ולראות אם הזזת הבקבוק עוזרת או לעשות במקביל?
5- לגביי ההחזרה לישון- יכול לקרות מצב שהוא פשוט ייבאה עד שיירדם על הידיים וכל פעם שאניח אותו הוא יתעורר שוב.. מה לעשות? האם זה לא יהרוס את ההרגלים הטובים שיש חו בנוגע להרדמות עצמאית בלילה? והאם ההתמודדות עם זה לא תגרום לנסיגה בשינה? כבר עכשיו אני מרגישה שהוא נלחץ כשאני מדברת על קימה רק כשיש אור..
תודה שוב וסליחה על ערימת השאלות :)
מאת: אורח/ת
4. החששות שלך טיבעיות
11/10/2011 19:37
גם אני לא מאמינה בדילול החלב אלא יותר בתהליך הדרגתי.אני תמיד בעד להכין אותו מה הולך להיות ויחד עם זאת לעשות את זה בצורה הדרגתית שלא יהיה לו ולכם קשה מדי.
החל מגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון לילה שלם ללא אוכל ולכן, סביר להניח שהוא אינו קם מרעב ובכל מקרה כשהוא יקום שעה אחרי הוא יקבל אוכל.
את בהחלט יכולה לחכות לראות עם הזזת הבקבוק תשפיע.
את הולכת ללמד את בנך הרגלים חדשים וזה טיבעי שהוא יגיב בבכי, יתכן שיהיה קצת ארוך בהתחלה אך אם תהיה עיקבית זה לא יפגע בהרגלים שלו.
בנוסף, בנך חש אותך והוא מרגיש את החששות שלך. לכי עם האינטואיציות ההוריות שלך הם מצויינות ואם לדעתך זה עוול עבורו הוא ירגיש זאת ויהיה לו מאוד קשה לכן עשי זאת רק כשתהיה בטוחה בכך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. תודה רבה רבה :)
11/10/2011 19:57
תודה על התגובה המפורטת :) מאת: אורח/ת