הרגלי שינה לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הרגלי שינה לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים
17/10/2011 20:13
היי,
הבת שלי בת שנה ו-3 חודשים ישנה בחדר שלנו במיטה שלה מטעמי נוחות מכיוון שמרבה להתעורר בלילה. החלטנו שהגיע הזמן להעביר אותה לחדרה...(טוב מאוחר מאף פעם לא?) העיניין הוא שבנוסף לשינה איתנו בחדר, לאחר שנרדמת לבד ובחושך במיטה שלה, התרגלה להתעורר לאחר כמה שעות לבכות ולבקש לישון איתנו במיטה. כשמעבירים אותה למיטה שלנו נרדמת עד הבוקר.
כמה שאלות:
1. האם זה נכון לשנות לה את הרגלי השינה בבת אחת, גם להעביר אותה לחדרה וגם להפסיק את ההרגל של ההעברה למיטה שלנו? או שצריך לעשות את זה בהדרגה?
2. איך אני מפסיקה לה את הרגל המעבר למיטה שלנו, כשמתעוררת היא בוכה והבכי מתגבר לצרחות אם אנחנו לא לוקחים אותה?

תודה רבה,
נאוה
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה
19/10/2011 7:14
הי נאווה,
אפשר בהחלט כחלק מלימוד הרגלי השינה להעביר אותה לחדרה ולעשות זאת בתחילת התהליך. כלומר, להעביר אותה לחדרה ולהפסיק את הכניסה אליכם למיטה ביחד.
התחילי בכך שתכיני אותה לפני השינה שהיא ילדה גדולה וישנה במיטה שלה ולא עם אמא ואבא, לאט זה מחלחל והיא תבין זאת גם בגילה.
כאשר היא בוכה בלילה, גשי אליה והרגיעי במיטה אם היא ממשיכה לבכות הוציאי אותה והרגיעי על הידיים כאשר היא רגועה החזירי למיטה.
זה טיבעי שהיא תבכה כיוון שהיא לא רגילה למצב הזה והיא מבקשת לעבור אליכם למיטה ומכשלא תעשו זאת היא תגיב בבכי, יחד עם זאת, מה שהיא צריכה זה אתכם שתהיו לצידה ולכן הרגיעו אותה והיו עימה כשהיא צריכה אתכם וכשהיא רגועה החזירו למיטה. לאחר 2-3 לילות הבכי ירד בהדרגה עד שיפסק.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד