פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3התהפכות באמצע הלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 4 וחצי חודשים. לא מזמן למד להתהפך מהגב לבטן ומאז לא מפסיק.
במהלך היום כמובן שאין בעיה אבל במהלך הלילה הוא מתהפך מהגב לבטן ומתחיל לבכות כיוון שלא מצליח להירדם ככה (משום מה מאז שלמד איך מתהפכים מהגב לבטן הוא כאילו שכח איך מתהפכים מהבטן לגב, למרות שעשה זאת מגיל חודש בערך...).
נוצר מצב שהוא מתעורר כל לילה בוכה, אני הופכת אותו ומנסה להרדימו אבל הוא כל הזמן מתהפך חזרה לבטן ובוכה שוב פעם. בסופו של דבר אני נכנעת ומניקה אותו, הוא אוכל ארוחה מלאה ונרדם.
אציין שלפני שלמד להתהפך על הבטן הוא ישן לילות שלמים מ-7 עד 7 בלי אוכל, כך שההיגיון שלי אומר לי שהוא לא באמת צריך לאכול במהלך הלילה. אבל מצד שני, כשאני מניקה אותו במהלך הלילה, הוא אוכל ארוחה מלאה. אז אני לא יודעת האם אני פועלת נכון או לא.
כמו כן, האם מומלץ לשים לו כריות במיטה כדי למנוע ממנו להתהפך? אני מפחדת שזה יפגע בהתפתחות שלו....
ההיגיון שלך נכון, אם הוא כבר ישן לילות ללא אוכל אין סיבה שעכשיו הוא צריך לאכול :-)
בנך פיתח תלות בהירדמות בתנוחה מסויימת ובכל פעם שהוא יוצא ממנה הוא מבקש את עזרתך לחזור לאותה תנוחה. על מנת לנטרל את התלות הזו חשוב שבנך ילמד להירדם בכל תנוחה שהיא. ולכן כאשר הוא בוכה ואת ניגשת אליו, הרגיעי אותה באותה תנוחה בה הוא נמצא עד שהוא ירדם. לאחר מספר פעמים בהם הוא יתנסה בהירדמות בתנוחה החדשה זה כבר לא יפריע לו והוא יוכל להתהפך במהלך הלילה לכל הכיוונים.
האם זה בסדר ללמד אותו להירדם גם על הבטן? להבנתי, וכמו שאמרו לי מגיל אפס שלו, אסור לתת לתינוק לישון על הבטן, לא?
ושאלה נוספת לא קשורה - מאיזה גיל תינוק כבר לא אמור להתעורר במהלך הלילה לאכול?
תודה רבה!
(ותודה על ההבהרה הזו!)
מגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון לילות שלמים ללא אוכל.
1. התהפכות באמצע הלילה
23/10/2011 11:48
שלום,בני בן 4 וחצי חודשים. לא מזמן למד להתהפך מהגב לבטן ומאז לא מפסיק.
במהלך היום כמובן שאין בעיה אבל במהלך הלילה הוא מתהפך מהגב לבטן ומתחיל לבכות כיוון שלא מצליח להירדם ככה (משום מה מאז שלמד איך מתהפכים מהגב לבטן הוא כאילו שכח איך מתהפכים מהבטן לגב, למרות שעשה זאת מגיל חודש בערך...).
נוצר מצב שהוא מתעורר כל לילה בוכה, אני הופכת אותו ומנסה להרדימו אבל הוא כל הזמן מתהפך חזרה לבטן ובוכה שוב פעם. בסופו של דבר אני נכנעת ומניקה אותו, הוא אוכל ארוחה מלאה ונרדם.
אציין שלפני שלמד להתהפך על הבטן הוא ישן לילות שלמים מ-7 עד 7 בלי אוכל, כך שההיגיון שלי אומר לי שהוא לא באמת צריך לאכול במהלך הלילה. אבל מצד שני, כשאני מניקה אותו במהלך הלילה, הוא אוכל ארוחה מלאה. אז אני לא יודעת האם אני פועלת נכון או לא.
כמו כן, האם מומלץ לשים לו כריות במיטה כדי למנוע ממנו להתהפך? אני מפחדת שזה יפגע בהתפתחות שלו....
מאת: פומיקי
2. שינוי תנוחה
23/10/2011 21:15
הי פומיקי,ההיגיון שלך נכון, אם הוא כבר ישן לילות ללא אוכל אין סיבה שעכשיו הוא צריך לאכול :-)
בנך פיתח תלות בהירדמות בתנוחה מסויימת ובכל פעם שהוא יוצא ממנה הוא מבקש את עזרתך לחזור לאותה תנוחה. על מנת לנטרל את התלות הזו חשוב שבנך ילמד להירדם בכל תנוחה שהיא. ולכן כאשר הוא בוכה ואת ניגשת אליו, הרגיעי אותה באותה תנוחה בה הוא נמצא עד שהוא ירדם. לאחר מספר פעמים בהם הוא יתנסה בהירדמות בתנוחה החדשה זה כבר לא יפריע לו והוא יוכל להתהפך במהלך הלילה לכל הכיוונים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. הי עינת
23/10/2011 21:45
תודה על התשובה.האם זה בסדר ללמד אותו להירדם גם על הבטן? להבנתי, וכמו שאמרו לי מגיל אפס שלו, אסור לתת לתינוק לישון על הבטן, לא?
ושאלה נוספת לא קשורה - מאיזה גיל תינוק כבר לא אמור להתעורר במהלך הלילה לאכול?
תודה רבה!
מאת: אורח/ת
4. הי
24/10/2011 14:18
הנחיות משרד הבריאות אומרות לא להרדים תינוק על הבטן, ואנחנו נשמעים להוראות הללו, וזה לא מה שהמלצתי בתשובתי, ובכל מקרה, כשתינוק מתהפך לבד יוצא שהוא לפעמים ישן על הבטן וחוזר חזרה לישון גם על הגב. וזה מה שאני רוצה שידע לעשות.(ותודה על ההבהרה הזו!)
מגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון לילות שלמים ללא אוכל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום