פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שנת לילה שהשתבשה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

הגוזלית שלי בת 6 חודשים, בריאה (טפו טפו טפו) ועולה יפה במשקל. ניזונה מהנקה ופורמולה.
עד גיל 3 חודשים ישנה לילה רצוף עם התעוררות סביב 5 בבוקר להנקה וחזרה לישון עד סביבות 7 וחצי שמונה.
מגיל 3 חודשים החלה מתעוררת פעמיים בלילה כדי לאכול וכעת בימים האחרונים מתעוררת 3 פעמים לאוכל. אציין שהיא יונקת במרץ רב ולא נרדמת לי על השד. אני מחזירה אותה למיטה ערה והיא נרדמת יפה בעצמה תוך מספר דקות. כשהיא מתעוררת אני מנסה להרגיע אותה בעזרת מוצץ, ליטופים, הרמה מהמיטה וחיבוק ואפילו מנסה להרדים בנדנוד, אבל יש בכי עז עד קבלת השד.
היא ישנה אצל אמא שלי לפני יומיים ושם קיבלה בקבוק ולמעשה אכלה במהלך הלילה 3 בקבוקים של 120 מ"ל...
יש לנו טקס שינה קבוע והיא נרדמת בעצמה במיטה ללא נוכחות שלנו בחדר. היא נעזרת במוצץ.
האם היא רעבה? ואם לא, מה עושים?
תודה רבה רבה
בגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון ללא אוכל, מה גם שבגיל 3 חודשים היא אכלה רק ארוחה אחת, כלומר יש כאן רגרסיה שקשורה באוכל.
זה מצויין שהיא אינה נרדמת באוכל ושהיא נרדמת בעצמה במיטה, יחד עם זאת עדיין ייתכן ויש לה קשר מסויים בין אוכל לשינה. אני לא מכירה את המקרה לעומק ולכן קשה לי לדעת ממה נובע הקשר.
בכל מקרה, כל עוד בתך אוכלת טוב במהלך היום ומתפתחת בצורה תקינה אפשר להוריד לה את הארוחות בלילה. בצורה הדרגתית את יכולה לרווח את הפערים בין הארוחות ולאט להוריד לה את מספר הארוחות. בפעמים בהן היא אינה אמורה לקבל אוכל המשיכי עם הליטופים ואם צריך להוציא אותה מהמיטה לחיבוק זה מצויין, המשיכי בזה עד שהיא בסוף נרגעת והחזירי למיטה. למידה של תינוקות היא מהירה, ולאחר 2-3 פעמים בהן יהיה קשה יותר להרגיע אותה זה ישתפר.
1. שנת לילה שהשתבשה
23/10/2011 20:23
שלום,הגוזלית שלי בת 6 חודשים, בריאה (טפו טפו טפו) ועולה יפה במשקל. ניזונה מהנקה ופורמולה.
עד גיל 3 חודשים ישנה לילה רצוף עם התעוררות סביב 5 בבוקר להנקה וחזרה לישון עד סביבות 7 וחצי שמונה.
מגיל 3 חודשים החלה מתעוררת פעמיים בלילה כדי לאכול וכעת בימים האחרונים מתעוררת 3 פעמים לאוכל. אציין שהיא יונקת במרץ רב ולא נרדמת לי על השד. אני מחזירה אותה למיטה ערה והיא נרדמת יפה בעצמה תוך מספר דקות. כשהיא מתעוררת אני מנסה להרגיע אותה בעזרת מוצץ, ליטופים, הרמה מהמיטה וחיבוק ואפילו מנסה להרדים בנדנוד, אבל יש בכי עז עד קבלת השד.
היא ישנה אצל אמא שלי לפני יומיים ושם קיבלה בקבוק ולמעשה אכלה במהלך הלילה 3 בקבוקים של 120 מ"ל...
יש לנו טקס שינה קבוע והיא נרדמת בעצמה במיטה ללא נוכחות שלנו בחדר. היא נעזרת במוצץ.
האם היא רעבה? ואם לא, מה עושים?
תודה רבה רבה
מאת: אורח/ת
2. אכילה בלילה
23/10/2011 20:52
הי,בגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון ללא אוכל, מה גם שבגיל 3 חודשים היא אכלה רק ארוחה אחת, כלומר יש כאן רגרסיה שקשורה באוכל.
זה מצויין שהיא אינה נרדמת באוכל ושהיא נרדמת בעצמה במיטה, יחד עם זאת עדיין ייתכן ויש לה קשר מסויים בין אוכל לשינה. אני לא מכירה את המקרה לעומק ולכן קשה לי לדעת ממה נובע הקשר.
בכל מקרה, כל עוד בתך אוכלת טוב במהלך היום ומתפתחת בצורה תקינה אפשר להוריד לה את הארוחות בלילה. בצורה הדרגתית את יכולה לרווח את הפערים בין הארוחות ולאט להוריד לה את מספר הארוחות. בפעמים בהן היא אינה אמורה לקבל אוכל המשיכי עם הליטופים ואם צריך להוציא אותה מהמיטה לחיבוק זה מצויין, המשיכי בזה עד שהיא בסוף נרגעת והחזירי למיטה. למידה של תינוקות היא מהירה, ולאחר 2-3 פעמים בהן יהיה קשה יותר להרגיע אותה זה ישתפר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום