שנת לילה שהשתבשה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת לילה שהשתבשה
23/10/2011 20:23
שלום,
הגוזלית שלי בת 6 חודשים, בריאה (טפו טפו טפו) ועולה יפה במשקל. ניזונה מהנקה ופורמולה.
עד גיל 3 חודשים ישנה לילה רצוף עם התעוררות סביב 5 בבוקר להנקה וחזרה לישון עד סביבות 7 וחצי שמונה.
מגיל 3 חודשים החלה מתעוררת פעמיים בלילה כדי לאכול וכעת בימים האחרונים מתעוררת 3 פעמים לאוכל. אציין שהיא יונקת במרץ רב ולא נרדמת לי על השד. אני מחזירה אותה למיטה ערה והיא נרדמת יפה בעצמה תוך מספר דקות. כשהיא מתעוררת אני מנסה להרגיע אותה בעזרת מוצץ, ליטופים, הרמה מהמיטה וחיבוק ואפילו מנסה להרדים בנדנוד, אבל יש בכי עז עד קבלת השד.
היא ישנה אצל אמא שלי לפני יומיים ושם קיבלה בקבוק ולמעשה אכלה במהלך הלילה 3 בקבוקים של 120 מ"ל...
יש לנו טקס שינה קבוע והיא נרדמת בעצמה במיטה ללא נוכחות שלנו בחדר. היא נעזרת במוצץ.
האם היא רעבה? ואם לא, מה עושים?
תודה רבה רבה
מאת: אורח/ת
2. אכילה בלילה
23/10/2011 20:52
הי,
בגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לישון ללא אוכל, מה גם שבגיל 3 חודשים היא אכלה רק ארוחה אחת, כלומר יש כאן רגרסיה שקשורה באוכל.
זה מצויין שהיא אינה נרדמת באוכל ושהיא נרדמת בעצמה במיטה, יחד עם זאת עדיין ייתכן ויש לה קשר מסויים בין אוכל לשינה. אני לא מכירה את המקרה לעומק ולכן קשה לי לדעת ממה נובע הקשר.
בכל מקרה, כל עוד בתך אוכלת טוב במהלך היום ומתפתחת בצורה תקינה אפשר להוריד לה את הארוחות בלילה. בצורה הדרגתית את יכולה לרווח את הפערים בין הארוחות ולאט להוריד לה את מספר הארוחות. בפעמים בהן היא אינה אמורה לקבל אוכל המשיכי עם הליטופים ואם צריך להוציא אותה מהמיטה לחיבוק זה מצויין, המשיכי בזה עד שהיא בסוף נרגעת והחזירי למיטה. למידה של תינוקות היא מהירה, ולאחר 2-3 פעמים בהן יהיה קשה יותר להרגיע אותה זה ישתפר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד